Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER’DE OLTALAR KALP SAĞLIĞI İÇİN ATILDI

SARIYER’DE OLTALAR KALP SAĞLIĞI İÇİN ATILDI
Okunma : 2.240 views Yorum Yap

Sarıyer Belediyesi, Türk Kalp Vakfı ve İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği tarafından Sağlığı Haftası kapsamında “Kalbin için olta at” etkinliği düzenledi.

Sarıyer Merkez’deki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Uzm. Dr. Mert Sarılar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte vatandaşlara ekmek arası balık ikram edildi.

Kenan Güven: “Şükrü Genç’e ve ekibine teşekkür ederim”

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, “2 yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle ülkemizde hem sağlık hem de ekonomik açıdan birçok sorun yaşadık. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yasakları gevşetmesiyle birlikte yavaş yavaş normale dönüyoruz. Bu süre içerisinde yüz yüze olan etkinliklerimizi yapamadık. Fakat bu güzel havada sizlerle birlikte bu etkinlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türk Kalp Vakfı 47 yıldır kalp ve damar konusunda halkımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını yapıyor. Kalp rahatsızlıkları, bulaşıcı olmayan hastalıklar sınıfında ölüm oranı en yüksek olan hastalıklardan biridir. Yüzde 42 oranı ile kanserden daha fazla ölüm oranı vardır. Fakat hastalanmanda önce küçük tedbirlerle, testlerle bu ölüm oranını yüzde 80 oranında azaltma imkanına sahibiz. Bunların başında; sigara içmemek, sağlıklı beslenmek, kan ve şeker gibi değerlerinizi ölçtürmek, kontrol altında tutmak geliyor. Bu duygu ve düşüncelerle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ve ekibine verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mert Sarılar: “Haftada en az 5 gün tempolu egzersiz yürüyüş yapılmalı”

Uzm. Dr. Mert Sarılar, “Az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi sigara bırakmak burada çok önem arz ediyor. Diğer bir husus da sağlıklı beslenme. Hastalarımıza Akdeniz tipi diyet öneriyoruz. Sebze, meyve ve zeytinyağı zengin bir diyet… Özellikle margarin gibi katı yağ ürünlerin kullanılmasını, kuyruk yağı, iç yağ gibi ürünlerin tüketilmesini önermiyoruz. Ülkemiz balık açısından zengin bir ülke. Fakat balık tüketimimiz dünya geneline göre oldukça az. Kalp sağlığının tüketilmesi için hastalarımıza haftada en az 2 kez balık tüketimini tavsiye ediyoruz. Genellikle de yağlı balıklar tercih edilmeli. Haftada en az 5 gün tempolu egzersiz yürüyüş yapılmalı” tavsiyelerinde bulundu.


Hüseyin Coşkun: “İstanbul balık haline giden balıkçıların yaklaşık yüzde 35’i Sarıyer’de yakalanıyor”

Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “İlçemiz 50 km sahile sahip. İstanbul balık haline giden balıkçıların yaklaşık yüzde 35’i Sarıyer’de yakalanıyor. 2 bin 202 büyük balık teknesinin 550 tanesi Sarıyer’de. Bu kadar geniş imkanlara sahip bir ilçede balık tüketimi çok düşük. Bunun da birçok sebepleri var. Bu sebeplerin azaltılması noktasında çeşitli STK ve derneklerle bu tür etkinlikler yapıyoruz. Bu nedenlerden biri de ekonomidir. Tüketim ekonomiye dayalıdır. Balık fiyatlarını; balığın yakalanması, harcanan giderler, yakıtı, çalışanların sosyal güvenlikleri, maaşları gibi birçok etken yükseltiyor. Yerel yönetimler sadece fiziksel koşulları iyileştirmekle ilgilenmiyor. Bu tür çalışmalarla farkındalık oluşturarak vatandaşımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Gündemi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)