Son Dakika Haberler
“width=“1293

15 TEMMUZ KARANLIĞINI AYDINLATACAK ÜÇ ANAHTARDAN BİRİ AKAR’DA

15 TEMMUZ KARANLIĞINI AYDINLATACAK ÜÇ ANAHTARDAN BİRİ AKAR’DA
Okunma : 1.352 views Yorum Yap

img_8813-aytunciray
15 Temmuz Fetö Darbesi Araştırma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın NATO Parlamenter Asamblesinde yaptığı açıklamalarını Türk milleti adına memnuniyetle karşıladığını ve devamını getirmesini beklediğini belirtti. Genelkurmay Başkanının Ermeni Milletvekili Koryun Nahapetyan’ın sözde soykırımın 26 ülke tarafından tanındığına ilişkin görüşlerine gösterdiği tepkinin son derece yerinde olduğunu belirten Aytun Çıray , “Sayın Akar, parlâmentoların aldıkları sözde Ermeni soykırımı kararlarını tanımayacağımızı sert bir dille ifade ederek belki de ilk defa işgal ettiği makama uygun bir tutum almıştır,” dedi.
Çıray açıklamasına şöyle devam etti: “Ancak Sayın Akar yanılıyor; NATO Parlamenterler Asamblesinde 15 Temmuz’la ilgili verdiği cevaplarda yaptığı gibi meselenin sadece mahkemelerde aydınlığa kavuşturulacağını iddiası doğru değildir. Çünkü 15 Temmuz karanlığının aydınlatılması sadece hukuki değil, siyasi bir meseledir. Hem de Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için en varoluşsal siyasi meseledir. Yükselen despotizmin bir sonucu olarak özgür ülkelere iltica etmeye çalışan gençlerimizi Türkiye’de kalmaya ikna etmemiz buna bağlıdır” dedi.
15 TEMMUZ KARANLIĞINI AYDINLATACAK ÜÇ ANAHTARDAN BİRİ AKAR’DA

15 Temmuz’da son derece komplike bir kalkışma ve iç parçalanmayı tetiklemeyi hedefleyen habis bir girişimle karşı karşıya geldiğimizi ve 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu bunun asli sorumlusunun Sayın Erdoğan yönetimindeki on dört yıllık AKP iktidarları olduğuna dair çok değerli tanıklıklar elde ettiğini anlatan Komisyon Üyesi Aytun Çıray, “Bu kalkışma konusunda Akar’ın asıl sorumlu olduğu makam NATO Parlamenterler Assamblesi değil, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Atatürk’ün her daim hesap verdiği bu çatı altında sorulacak sorulara cevap vermelidir. 15 Temmuz kalkışma, işgal ve Türkiye’yi parçalama teşebbüsüyle ilgili gerçeklerin aydınlatılmasından daha önemli hiçbir şeyin olmadığına kalpten inanan komisyon üyesi bir siyaset insanı olarak Sayın Akar’ı Meclis Çatısı altında Türk Milleti adına soracağımız sorulara cevap vermeye davet ediyorum. 15 Temmuz’la başlayan korkunç kaos süreçlerinin ortaya çıkaracağı acı sonuçları engellemenin yolu şeffaflıktır ve Sayın Akar bu hain operasyonun karanlığını aydınlatacak ışığın üç kritik anahtarından biri sizdedir. Bu vatani göreviniz yapmak için komisyonu sabote etmekten başka bir misyonu olmayan Reşat Petek’in davetine ihtiyacınız yok.”

ERMENİ MİLLETVEKİLİNİ CEVAPLAYIP TÜRK MİLLETİNİN TEMSİLCİSİNDEN KAÇAMAZ
Akar’ın siyaseten son derece meşru ve haklı olan bu davete kulak verip, Meclis çatısı altında kritik sorulara cevap vermediği takdirde 15 Temmuz karanlığı hakkındaki şüphelerin pekişmeye başlayacağını anlatan Çıray, açıklamasını “Üstelik Akar’ın Türk Milleti’nin temsilcilerine NATO Parlamenter Asamblesi ve bu Asamblede kendisine soru soran Ermeni milletvekili ve yabancı gazeteciler kadar değer vermediği gibi kendisi açısından çok tatsız ve talihsiz bir izlenim de doğacaktır.” diye noktaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)