Son Dakika Haberler

Amerikan Tank ve Uçaksavarları Suriye’de. Bülent Esinoğlu

Amerikan Tank ve Uçaksavarları Suriye’de. Bülent Esinoğlu
Okunma : 602 views Yorum Yap

Yazının başlığı büyük savaş başladı diye yazacaktım. Herkesi heyecanlandırmayım diye düşündüm, bu başlığı koydum.

Kirli savaşı 18 aydır destekliyorduk, ama Suriye’ye askeri müdahaleyi bu gün itibari ile başlattığımızı söyleyebiliriz. Dün Obama’nın Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, bir elinde beysbol sopası vardı.

Herkes bu sopanın Esad’a gösterildiğini sanıyordu. Aslında Eş Başkanlığa girin talimatı idi. Girmezseniz, sopa elimde…. Anlamını çıkarmak hiç yanlış olmaz. Şimdiye kadar, Amerika’nın bir dediğini iki etmeyen Eş Başkanlık elbet, ne demek istediğini anlayacak durumdaydı.

Bunu nereden çıkarıyorsun derseniz, Halep’te bir kadının söylediklerinde, her şey vardı. Kadın, El Kaidenin elinde, tankları ve hava savunma sistemlerinin olduğunu söyledi. Her şeyleri var diyordu. Ekranlarda tankları gördük.

Bu gün Ülkenin valisi Suriye sınırından geçerek, çapulcu takımının Suriye devletine karşı verdiği savaşı yerinde denetledi. Eş Başkanın gözüne girdi. Önümüzdeki yıllarda, büyük bir şehrin valiliğini hak etti. Eğer o büyük şehir, hala Türkiye toprakları içindeyse…

Barzani’nin Irak Halkından çaldığı petrolü pazarlarız. Irak devletinin aranan katiline ülkemizde yer açarız. Bunlara karşı Suudi’nin kirli dolarlarını alırız.

Böyle bir ülke ancak ortaçağda mümkündür. İrtica ne onur bıraktı, ne haysiyet. Komşusunu arkadan vuran, Haçlıya yardım ve yataklık yapan bir konuma düşürdüler. Mafyavari bir halimiz var.

Buraya kadar söylediklerim, savaşın başlangıç noktalarıdır. Şu saate kadar, Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmeyeceğine, aklın sonunda hâkim olacağına inanıyordum

Çin, İran,  Rusya ve Amerika’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değildir.

Çin’den başlayalım. Çin merkez bankasının İran’a Yuan transfer etmesini dün itibari ile Amerika engelledi. Çin tüm ilişkilerini ve ham madde sevkiyatını durduracağı  konusunda Amerika’yı uyardı. Çin İran’dan enerji ihtiyacının %17’sini karşılıyordu.

İran Çin’in merkez bankasına karşı yapılan bu muamelenin karşılıksız kalmayacağını bildirdi.

Bildiğiniz gibi evvelki gün de, İran, Muhafız Kuvvetleri Komutanı, Suriye’ye verilen desteğin şeklinin değişeceğini söyledi. Yani askeri yardıma hazırlanmakta olduklarını ima etmiş oldu.

Rusya, Türkiye’yi uyardı.

Obama ve Eş Başkanlık bu uyarıların hiçbirisini dikkate almadı. Tankları ve Uçaksavarları çapulculara verdi.

Cumhuriyet’in kuruluşundan buyana, savaş görmemiş nesil olarak, savaşın nasıl olduğunu bilmiyorum. Sadece bildiğim açlık ve sefaletin savaşla bir arada var olduğunu biliyorum.

Bu savaşa, Rusya, Çin ve İran’ın bir şekilde müdahil olacağına eminim. Bu silahlı müdahale de olabilir. Başka şekillerde de olabilir. Çünkü İran petrol ihracatı yapamadığı gibi, diğer ülkelerden olan alacaklarını alamıyor.

Bu İran’ın her şeyi göze alabileceğini gösteriyor.

Bu kışı soğukta ve elektriksiz geçirebiliriz.

Hala Türk halkına güveniyorum. Bu kirli savaşı, bu haçlı saldırısını yalnız ve yalnız Türk halkı durdurabilir.

1.8.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)