Son Dakika Haberler
“width=“1293

Arkadaşını Satan General Ülkesi İçin Savaşamaz. Bülent ESİNOĞLU

Arkadaşını Satan General Ülkesi İçin Savaşamaz. Bülent ESİNOĞLU
Okunma : 740 views Yorum Yap

Yüksek Askeri Şura’da, tutuklu 40 general emekli edildi.

Amerika’nın Türk Ordusu içinde on yıldır sürdürdüğü operasyon, Amerika açısından başarı ile tamamlanmıştır. Kemalist generaller tasviye edilmiş, Amerika ve irtica ile uzlaşı içerisinde çalışabilen generallerle, yola devam kararı alınmıştır.

Bir subayı subay yapan düşmana karşı olan mücadele inancıdır.

Bu gün, ülkenin Düşmanı Amerika ve onun uzantısı olan ayrılıkçı kesimler ve PKK’dır.

Hem Amerika ile işbirliği yapacaksınız, hem de onun uzantısı olan bölünmeden yana olan bileşenleri ile işbirliği yapacaksınız.

Siz bu savaşı kazanamazsınız.

Çünkü bu savaşı kazanmak için önce irade gereklidir. İradesi olmayanın isterse elinde dünyanın en iyi silahı olsun, kazanamaz.

İnanç, bir yok odlumu, her şey kaybolur. Hayatın anlamı dahi yok olur.

Nitekim bu komuta kademesinin ağır başarısızlıkları ortaya çıkmaya başlamıştır.

Yığınak’ta hata yapmış hedefi şaşırmıştır.

Asıl hedefinin bölücülük olması gerekirken, Suriye meselesinde Amerika’nın Büyük Ortadoğu Proje görevlisi olan, Eş başkanlığın talimatına topuk selamı verilmiş ve yığınakta(Stratejide) büyük hata yapmıştır.

Yığınakta hata yapmak demek girdiğiniz savaş, sizin istediğiniz yerde değil de, düşmanın istediği yerde devam ediyor demektir. Savaş başka yerde, siz başka yerdesinizdir.

İrade size ait olmayınca, savaş da sizin savaşınız olmaz.

Türkiye’nin varlık yoklu meselesi olan bölücü terör bir yerde dururken, siz cephe gerisini yeterince sağlam tutmadan, Suriye için yığınak yaparsanız bölücü terör ile savaşacak irade bulamazsınız.

Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Şemdinli’de bir günde ölen, 8 Mehmetçik insanın yüreğini darmadağın ediyor.

Artık başarısızlığa kimsenin tahammülü kalmadı.

***********************************

 

Altın Rengine Boyanmış…

Çalışanlar emeklerinin yağmalanmasına karşı tedbirler aldıkça, yağmacı da (hırsız) yeni yağma teknikleri üretmek durumundadır.

Kapitalizmin soyma ve talan sistematiğini, tarihsel dizgesi içinde incelenirse, kapitalizmin soygun için, hep yeni bir metot geliştirdiğini görürsünüz.

Haksız kazanç, soygun, talan ve sömürü esas itibari ile bir hırsızlık olduğundan, özü aynı kalmaya devam eder.

Amerikan Senatosunda, Senatör Ron Paul, çok önemli bir konuyu gündeme taşıdı. Amerikan Hazinesinde olması gereken rezerv altınların, gerçek olmayan altınlar ile yer değiştirdiğini iddia etti. Bunun için altınların miktarlarının bağımsız bir kurul tarafından denetlenmesini istedi.

Türkiye’nin de dâhil olduğu birçok ülkenin rezerv altınları, Paul’un ifadesi gereğince, FED’in  Newyork’daki bankasında muhafaza edilmektedir.(Dünya ülkeler altın rezervinin %23’ü)

Altın rengine boyanmış metallerin denetlenmesinde, Paul ısrar edince, oğul Paul’un başına bazı kötü olaylar gelmeye başlamış.

Bizim altın rezervlerimizin, neden Amerika’da tutulduğunu, Türkiye’de açıklayabilecek tek bir Hazine Müsteşarı veya Merkez Bankası Başkanı çıkmadı.

Bu iş, buraya kadar geldiğine göre, FED’in  Newyok Bankasında altın falan kalmamıştır. Çoktan çalınmıştır. Kediye ciğer teslim edilmeyeceği kesindir.

1965 yılında, Fransa Devlet Başkanı Charles de Gaulle, Amerika’yı karşılıksız para basmakla suçlamış, karşılığında altınlarını istemişti. Aslında Amerika karşılıksız para basmaya ve tüm dünyayı soymaya 1965 yılında başlamıştı.

Amerikan Merkez Bankası (FED) 12 büyük zenginin bir araya gelerek kurdukları bankadır. Sosyalist ülkeler hariç, tüm merkez bankalarında durum, aynıdır. Zenginlerin genel kurullarını oluşturduğu bir bankadır. Bu bankaların değerlerinden farkı, devletin para basma yetkisini bunlara tanıdığı bir kuruluş olmasıdır. Herkes sanır ki, devletler para basar. Hayır. Özel mülkiyetten oluşmuş zenginlerin bir araya geldiği kuruluşlar tarafından para basılır. Merkez bankaları başkanları, bizde olduğu gibi, genellikle, devletin tayin ettiği kişilerden oluşur.

Amerika’da tümden özel kişiler elinde olduğu için her türlü soygun işi daha kolay tertiplenebiliyor.

Bu altın işi ileride epey bir vaveyla koparacağa benziyor. Sadece altın rengine boyanan metaller için değil, tüm dünya altınında büyük hareketlenmeler var. Dolar tepetaklak oldukça, arkasında ki üretim azaldıkça, altın işinde çok numaralar dönecek.

Geçen ay, Obama İran’ın petrol satmaması için her türlü tedbiri aldı. Bankaları (Türkiye Bankaları dâhil) altınla ve diğer para birimleri ile petrol ödemesi yapmamaları konusunda da uyardı. Yani İran’a diyor ki petrol satarsan sadece dolar ile satabilirsin. Korsan ya… Der.

3.8.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)