Son Dakika Haberler

Bu Karargâh’lar Bunların… Bülent ESİNOĞLU

Bu Karargâh’lar Bunların… Bülent ESİNOĞLU
Okunma : 691 views Yorum Yap

Suriyeli teröristlerin Hatay, Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep’te, konuşlandırıldığını yazmayan yabancı basın kalmadı.

Bizim medya ise hala mülteci kampı diyor. Sayısının artması ile de adeta övünüyor. Bir suç yuvasının, bir cinayet kampının ismi bu kadar kibarlaştırılabilir. Masumlaştırılması da üstesi.

Karargâh’ın mevcudu gün ve gün değiştiği için sayısı hakkında, kimse doğru bir kestirimde bulunamıyor. CIA ve MOSAD’ın gözetim ve erketesinde olduğu için de, teröristlerin ülkeleri, menşeleri hakkında da tam bir bilgi edinilemiyor.

Şanlı Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine kurulacak olan, yeni karargâhta incelemeler yapan AKP’li Gedikli, bu karargâhların elemanlarına maaş bağlanacağını söyledi.

Aman Allahım, PKK ile uzlaşıp, Suriye ile savaşmak ne yaman çelişkidir.

Gece Suriye tarafına geçip, bombalamalar, suikastlar yapıp tekrar Türkiye tarafına ikmal yapmak için dönen, bu karargâh elemanlarına maaş vermek hangi etik anlayışa yakışıyor, yorum sizin.

Suriye rejimi yıkılsa veya bölünse bile, Irak’taki gibi, uzun yıllar alacağından, bu karargâhların durumu, ileri de, ülkenin temel sorunlarından birisi olacaktır.

Çünkü Suriye’nin bölünmesinin, hangi sonuçları doğuracağını, kimselerin bilebileceği iş değil. Amerika bilmiyor. Erdoğan, Gül’de bilmiyor. Topukçu Genel Kurmay Başkanı da… Şimdiye dek yapılan hesaplar Rusya’nın içinde olmadığı hesaplardı. O hesap çöktü.

Şimdilerde İsrail, aynı Irak’ta olduğu gibi, Suriye’de kimyasal silahlar var bahanesi ile Suriye’ye müdahaleye hazırlanıyormuş. Ne güzel değil mi? Biz kuzeyden, İsrail Batıdan Suriye’ye saldırırsak, İsrail’in amaçlarına yardım etmenin hazzını duyarız!?

Doğu Akdeniz’deki gerginlik arttığında, Rusya’nın bu karargâhları kapatın dediğinde, ne olacak? Ya da Rusya Barış Gücü adında, Türkiye Suriye sınırına kuvvet yığarsa ne olacak?

Bu karargâhlar yolu ile tampon bölge kurulacağını sanmak, bölgenin tümden savaş alanına döneceğini kabullenmek demektir.

Bu karargâhlar, Türk halkının hiç istemediği bir savaşa girmesine sebep olacak özellikler arz etmektedir.

 

Zaten ticaretin bittiği, Suriye Türkiye sınırları geçici olarak, geçişe kapatılmalıdır.

Bu karargâhlar derhal kapatılmalı, Suriye ile husumet kaldırılmalı ve Suriye’den gelenler anlaşmalı bir şekilde iade edilmelidir.

Ortadoğu da, Amerika’nın yarattığı Arap Baharı planları, BOP, Suriye’de bitmiştir. Suriye’de bir Adalet ve Kalkınma Partisinin kurulamayacağı belli olmuştur.

AKP bu Karargâhları kaldırmazsa, bu karargâhlar AKP’yi kaldıracaktır.

22.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)