Son Dakika Haberler

Detroit Halkına Kesilen Ceza

Detroit Halkına Kesilen Ceza
Okunma : 688 views Yorum Yap

Mahiye Morgül
Mahiye Morgül
Detroit şehri terk edilmiş virane bir haldedir, şehirde korku kol geziyor. İnsanları kaçıyor, kaçamayacak kadar parasız olanlar birbirini boğazlıyor.
Zenciler geldikleri yere gitsin de bekçi çöpçü işleri bize kalsın diye beyaz köleler zenci köleleri dövmeye başladı. Durum çok vahim, şehrin valisi iflas ilan etmek üzeredir. Kimse elini uzatmayacak bu şehre, beklemesinler, bombalamadıklarına şükretsinler.
Bu bir devler savaşıdır, Amerikan-Alman tekelleri arasındaki paylaşım savaşıdır. 1945’in devamıdır, savaş bitmedi. On yıl kadar önce Alman General Motors’un ipini çekme kararı aldılar ve Almanya’nın lambaları titremeye başladı.
General Motors’un okyanus ötesi fabrikaları Detroit’teydi. General’in lambaları orda da titreyecekti elbette. İşçilerinin nereli olduğu Amerikan hükümetinin umurunda değildir, çünkü onlar için halkın menfaati yoktur, kendi şirketlerinin menfaatleri vardır.
Kapışan tekeller sınır tanımıyor, onun için bu bir Dünya savaşıdır, 2.dünya savaşı devam ediyor. Bu savaş, dünya enerji kaynaklarını paylaşmakta anlaşamayan tekellerin savaşıdır. Şirketlerin patronları aynı soyadı bile taşıyabilir, bu bizi yanıltmasın, para için savaşanın Allah’ı paradır, akraba soydaş ne dinlemezler.
Bu savaş paraya tapanların aralarındaki paylaşım savaşıdır, ne o ülkede yaşayanların ne de bizim savaşımız değildir. Pastayı biz yiyecekmişiz gibi öyle numara çevirirler ki, bizim savaşımızmış gibi üstleniriz, bilmeden savaşın taşeronluğunu yaptırırlar bize.
Ah, ah… Gel de Necmettin Erbakan’ı anma.”Milli Motor” diye diye gitti. Partisinin amblemi keşke Motor olsaydı. Milli Motor dediği için deliğe süpürüldü. 28 Şubat da oydu, yanına allayıp “İran” sosu kattılar, içine “laiklik gidiyor” paniği soktular, Amerikan SPAN’ın 8 yıllık eğitim hokkabazlarını YÖK içine yerleştiler, yetmedi MYK kurdular, mühendisliği kaynakçı seviyesine indirdiler…. Buyurun size Milli Motor teknolojisi, dediler.
Erbakan’ın Uçak Motoru projesi tanklara ezdirildi. Kaddafi ile tam da bu konuda anlaşmışlardı, çadır şamatası kopardılar. KİT’ler iflas ederken Sümer Holding’de fon oluşturup KİT’leri yüksek faizli banka borcuna girmekten kurtarmıştı Erbakan. Amerikan vatandaşı bayan başbakan da Sümerbank’ı satarken “Son sosyalist kaleyi de yıktık” demişti.
Motorcunun ipini çektiler, ampülcüyü getirdiler. Milli hiçbir meselesi olmayan, uzatılan her yabancı projeye imza atan, maskeli baloda kiminle dansa kalktığını bilmeyen… Ampülcümüz, neye evet neye hayır diyeceğini bilemez haldedir artık. Libya ile birlikte uçak motoru üretecekken, Kaddafi’nin katillerine yardım etmek noktasına geldik.
“NATO’nun ne işi var orda” dedi, kendini paralı canilere yardım ederken buldu. Yetmedi, o paralı canileri Türkiye’de beslemeye başladı, sonra onları “dostum” dediği Esad’ın ülkesine saldırttı. Yetmedi, PKK’yı Suriye’ye yerleştirdi, paralı canilerin rolünü onlara devretti. Paralı canilerin beş yıllık iş sözleşmeleri bitmedi, işleri adam öldürmek, bunlara ne iş verecekler şimdi?
İş geldi Türkiye’de iç savaş çıkartmaya; Gezi Direnişine katılanlara, ampüle karşı olan herkese ve özellikle Alevilere karşı, bu kadar tahrik edici konuşmalar yaptığına göre, paralı canilere iş ortamı hazırlanıyor gibidir.
Bu olanların Detroit ile ne bağlantısı var diyeceksiniz. Bölgemizde bütün olanlar sınır tanımayan tekellerin birbiriyle olan Paylaşım Savaşının başka noktalarda tezahürleridir.
Başbakanımız bu savaşta maalesef taraftır. Ülkesini tarafsız tutmayı başaran İnönü’ye bu kadar saldırmasa da tarafsız nasıl kalınır öğrenmeye çalışsa diyeceğim ama maalesef o treni kaçırdı. Öylesine bilmeden anlaşmalar imzaladı ki, ne tarih biliyor ne matematik, dersleri asmış futbol oynamış gibi.
AB’ye balıklama atladı, her anlaşmaya evet dedi. Almanya, “seni ben alacağım” dedi, Nabukko’yu imzalattı, şimdi Nabukko’yu rafa kaldırdı. Niye imzaladın, niye kaldırdın? Bunu sana sormazlar mı?
Amerikan şirket devleti, öyle acımasızdır ki, kendi çıkarı için 1.800 milyon nüfuslu Detroit şehrini tarihten silebiliyorsa, artık her yer Detroit olabilir. Söz konusu Amerikan tekelinin menfaati ise, Yahudi’nin Yahudi’ye acıması yoktur. Evet, gerçekten 3.bin yılın haçlı seferine çıkmıştır İngiliz Evangelist kaptanları. İngiliz Armada gemisi Akdeniz’den Karadeniz’e doğru yola çıkmıştır!
1943’de Hitler’in doğum günü için yapılmış olan Dünya haritası şeklindeki pastadan Bakü’yü kesip Hitler’in tabağına koyanlar, Erdoğan’ın tabağına nereyi koyarlar acaba diye düşündürüyor beni. Hitler Stalingrad’dan öteye gidememişti.
Erbakan Hoca’nın motor projesini durduranlar ile Merkel’in motorlarını durduranlar aynıdır. Ne demiş; alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste…
Sadece Erbakan’ın ahı değil, Nabukko’nun ahı, Kaddafi’nin ahı, “ananı da al git” dediği çiftçinin ahı, Gezi direnişinde evlatlarını kaybeden anaların ahı, gözlerini kaybedenlerin ahı, işsiz bıraktıklarının ahı, HES köylüsünün ahı, 2-B köylüsünün ahı…
Detroit halkının gözünden gerçek düşmanı (kapitalist sistemi) saklamayı da başarıyorlar; şehrin talan edilmesinden zenciler sorumluymuş gibi beyazlara onları hedef gösteriyorlar. Nasıl tezgâh ama?
Bizde Kürt-Türk çatışması tutmadı, Alevi-Sünni çatışması tezgâhlıyorlar, düşman aynı, tezgâh aynı.
Detroit halkına kesilen ceza Türk halkına da kesildi. İnsana düşman bu tekelci kapitalistlerin ve işbirlikçilerinin maskelerini düşürmek zorundayız!
22.7.2013
Mahiye Morgül

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)