Son Dakika Haberler

Goldman Saked’ın Namlusunun Ucundaki Duman,Bülent ESİNOĞLU

Goldman Saked’ın Namlusunun Ucundaki Duman,Bülent ESİNOĞLU
Okunma : 748 views Yorum Yap

7.11.2011 Tarihinde, “Bankaların Yunanistan darbesi ve ordular” başlıklı bir makale yazmıştım.

Yunanistan’da teknokratlar hükümetinin nasıl ve kimlerden kurulacağını anlatmış, Yunanistan’ın borç üzerinden nasıl soyulacağını anlatmaya çalışmıştım.

Uluslar arası finans sisteminin, Borca Dayalı Para Yaratma(Kâğıt para basma) aracılığı ile ülkeleri nasıl soyduğuna bir cümle ile değinelim.

Çünkü Yunanistan buraya, bize anlatıldığı gibi, Yunan halkının tembelliği ve iş bilmezliğinden ötürü gelmedi.

Yunanistan Goldman Saked tarafından dolandırıldı.

Eğer siz, bir bankadan borç isterseniz, o andan itibaren, banka size verdiği borç kadar para basar.(Borca Dayalı Para Yaratma Sistemi)

Yunanistan, FED’in dolar basma yetkisi olan, on iki bankadan biri Golman Saked’dan borç aldı. Bu borçlar, Yunan bankalarında, dolardan Euro’ya geçerken, Yunanistan aleyhine bir operasyon geçirdi.

Soygunun birinci aşamasında, sosyal demokrat PASOK iktidardaydı.

Yunanistan ağır borçlanmanın içine düşüp, Golman Saked’ın ortağı olan Yunan bankaları Yunan devletine yüksek faizden borç vermek isteyince, bunu da Yunan devleti ödeyemeyince, darbe operasyonu başladı.

Yani Yunan ulus devleti ile bankaların yetki savaşı başladı. Bankalar Yunanistan’ı doğrudan yönetmek istedi. Yunan halkının vergilerine, doğrudan, el koymak istedi. Tıpkı, 17 yüz yılda, burjuvazinin feodal beylikleri yıkarken, kilisenin Kral üzerindeki otoritesini yok ettiği gibi.

Daha PASOK’un  Papanderu hükümeti düşmeden, Papanderu’ya 16 generali emekli ettirdiler. Bu on altı generalin ulus devleti bankalara karşı savunacağı endişesindeydiler.

Yani darbe içinde darbe yapmışlardı.

Bunun sebebi; Uluslar arası tekeller, yatırımlarını güvence altına almak, sömürüyü sürdürülebilir kılmak üzere, kurduğu kurumların yeniden millileştirilmesi ihtimaline karşı, ordu içinden gelebilecek, milli refleksleri önceden ortadan kaldırmaya çalışırlar.( Silivri ve Hasdal)

Dün, Yunanistan da seçimler oldu.

Batı basını, Batılı partiler kazandı, diye propaganda yaptılar.

Şimdi, ülkenin kaynaklarını dışarıdaki zenginlere satan sosyal demokrat Parti (PASOK) ile liberal Yeni Demokrasi Partisi koalisyon yapacaklarmış! Batı nefes almış!

Aslında tekeller(emperyalizm) şunu gördü.

Yunanistan’daki mesele, borç meselesi değildir. Borçlandırılarak soyulmama meselesidir. Ve bunu halkının büyük bir kısmı anlamıştır.

Soyguna uğrayan, kaynakları borçlandırılarak yağmalanan tüm ülkeler, Yunanistan’ın geldiği yere gelecektir.

Aslında Yunan halkı, Batı tekelleri ile devama karar vermedi.

Batı emperyalizmi seçim sonuçlarını da manipüle ediyor. Liberal Yeni demokrasi Partisi  % 29,2, Siriza %27,1 ve Pasok %12,1 oy aldı.

Ülkeyi bu hale getiren bu iki hain parti, hiçbir şey yapamayacak. Çünkü Yunanistan eskiden yaptıklarını yaparak hiçbir yere gidemez.

Belki emperyalizm, diğer sömürülen ülkeler kötü örnek olmasın diye, Yunanistan’ın borçlarının bir kısmını silecek. Zaten sileceği dolarlar tuvalet kâğıdından başka bir şey değil. Borca dayalı yaratılmış dolarlardır.

Yunanistan’da tıkanan bankalar değil, finans kapitalin kendisidir.

Borca Dayalı Para Yaratma (basma), borçla devam edemeyeceği noktadadır.

Golman Saked’ın bastığı dolarlar artık bir işe yaramayacak. Çünkü borçlanacak birey ve kurum bulamayacak.

Yunanistan örneğide; ulus devletin otoritesini bankalara aktarma gayreti sonuç vermeyecek.

Yaşadığımız ulus devlet, bankalar(finans kapital) savaşını ulus devlet, yani halklar kazanacaktır.

18.6.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)