Son Dakika Haberler

Niye Yaygara Ediyorlar? Bülent Esinoğlu

Niye Yaygara Ediyorlar? Bülent Esinoğlu
Okunma : 1.545 views Yorum Yap

Haçlılar, Suriye’de istikrarsızlık yaratarak Suriye devletini bölme amaçlarında öyle bir zorlanıyorlar ki,artık ajan bile sokamayacakları duruma geldiler.

Gazeteci kisvesi altında Suriye’ye soktukları silahlı ajanlar, Suriye devletince bir bir yakalanıp, içeri atılınca, Haçlı basını ne yapacağını şaşırdı. Eski görüntüler ve filmler ile idare ediyorlar.

Önce Obama bağırıyor. Ardından yandaşları bağırıyor.

Başta bizim eş başkan olmak üzere, Esad’a ver yansın ediyorlar.

Onların hesabına göre, Esad’ın iki haftada işi bitecekti. Kararlı hareket eden Suriye devleti, zamanı iyi kullandı. Haçlı ajanlarını ve işbirlikçilerini derdest etti.

Türkiye’den 49, Fransa’dan 13,  El- Kaide ve Müslüman Kardeşlerden binlerce ajan etkisiz hale getirilince, Haçlıların eli kolu bağlandı.

Artık dünya halklarını kandıracak propaganda malzemesi bile toplamakta zorlanıyorlar. Haber değil, film yapan ajanlar hareketsiz kaldı. Ya da öteki tarafa göçtü.

Durumun kötüleşmesinin hesabını Putin’e çıkardılar. Putin’e nefret propagandasını, propagandanın birinci sırasına çektiler. Suriye meselesini Putin’e nefret üzerinden yürütüyorlar.

Libya bitti, Suriye’nin işini tamamlayalım derken, Libya meselesi yeniden patlak verdi.

Libya’ya müdahalenin yapıldığı günlerde söylediğimiz gibi, Libya fiilen ve resmen bölünmüş oldu.

Hangi Libya emperyalizmin işine yararsa, onu kullanarak diğerini elde etmeye koyulurlar.

Türkiye’nin Libya’da çıkarları var diye Türk halkını kandıranlar, şimdi ne yapacaklar acaba?

Müslüman ülkelerde,Emperyalizm fitneyi ve nefreti ateşlerler, Müslüman Kardeşler, ya da ona benzeyenler Batı ile işbirliği yapar, ülke bölünerek Batılıların denetimine geçince, o ülkeye demokrasi gelmiş olur.

Aslında, bizler Suriye üzerine dikkatlerimizi yoğunlaştırırken, Amerika’nın bir diğer planı işlemeye devam ediyor.

Türkiye’nin bölünmesi tertibi, içeriden ve dışarıdan yürütülen organizasyonlar ile devam ediyor.

Amerika tarafından Irak’ın kuzeyinde oluşturulmuş, devletimsi oluşumun, Irak merkezi devletinden, tamamen kopartılması çalışmaları, tüm hızı ile sürüyor.

Dün şiddetli Amerikan yanlısı Ayad Allavi Türkiye’deydi. Eşbaşkanlar ile görüştü.

Irak’ta Amerika ile arası iyice açılan Maliki’nin devrilmesi için, Amerika Türkiye işbirliği gayretleri gözden kaçmıyor.

Bildiğiniz gibi, Irak petrolünü Türkiye üzerinden Akdeniz’e aktarmak için inşa edilmiş iki boru hattı var. Bunlar Merkezi Irak hükümetine bağlı.

Irak’ın kuzeyindeki ayrılıkçı yönetimi iyice bağımsız hale getirmek için, ekonomik olarak da bağımsızlaştırmanın çalışmaları sürüyor. Türkiye Irak merkezi devleti ile görüşmek yerine, Amerika’nın da talimatları gereğince, Barzani ile görüşmelerini sürdürüyor.

Exsen Mobil ve Çalık Holding ortaklığında Irak’ın kuzeyindeki petrolü Türkiye üzerinden, Akdeniz’e aktarmak için yeni bir boru hattı inşa edilecek.

Merkezi Irak hükümeti, kendisi dışlanarak yürütülen bu çalışmalara karşı.

Özetle, Irak’ın kuzeyi, Irak devletinin denetiminden koparılmak isteniyor. Bir başka değişle, Türkiye’nin ve Irak’ın bölünmesi çalışmaları boru hatları ile inşa ediliyor.

Hatırlatalım.

15 Şubat 2004 tarihinde, RTE Teke Tek programının konuğu idi. Amerika’nın BOP projesi gereğince, Diyarbakır’ı merkez yapmaktan bahsediyordu.

Geçen gün, Barzani Diyarbakır’a kendi bayrağını dikti.

AKP Türkiye’nin birliğini, dirliğini ve güvenliğini iyice tehlikeye düşürdü.

Batıda ve bilhassa Amerika’da sürdürülen Putin nefretinin Türkiye’ye taşınması,  Türkiye ve Rusya’nın arasını açmaya yöneliktir. Türkiye’de Rusya korkusu üretmek, Türkiye’yi daha çok Amerika’ya ve Batıya bağlama hareketidir.

7.3.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)