Son Dakika Haberler

Operasyon Manyağı Olduk. Bülent Esinoğlu

Operasyon Manyağı Olduk. Bülent Esinoğlu
Okunma : 639 views Yorum Yap

Amerika’nın Dışişleri Bakanı Hilary Clington, bugün Türkiye’deydi. Kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu bilinmez ama bilinen bir şey var ki, bu kadın ne zaman Türkiye’ye gelse, Türkiye biraz daha çukura batıyor.

Önce şunu ifade etmek gerekir.

Sağlıklı olmayacak ölçülerde, Amerikancılığı yaşadığımız şu dönemlere, eğer bir isim vermek gerekecekse, manyaklık derecesinde Amerikancıların, istedikleri gibi, Türkiye’yi yönettikleri yılardı, denilebilir.

Çünkü Amerika ile olan bu işbirliğini,sadece, AKP’nin iktidarda kalması için uyguladığı bir süreç olarak almak eksik olur, kanaatindeyim. AKP’ye destek veren kendini aydınım diye kamunun önünde sergileyenlerde de, manyaklık ölçüsünde Amerikancılık var.

Kamuoyu yoklamalarında, dünyada Amerikan karşıtlığının en yüksek olduğu ülke, Türkiye olmasına karşın, medyada Amerikan yanlısı görüş ve düşünceler en yoğun biçimde sergilenmektedir.

Bunların bir kısmına, zaten CIA ajanıdır, desek bile, manyaklık derecesinde Amerikancılık yapanların, bu kadar yoğun olmasını, gene de izah etmiş olamayız.

Neyse, bu hastalıklı halin izahatını psikologlara bırakalım ve günümüze dönelim. Clington’un, bu gün, bizimkilere ne talimatlar verdiğini, Clington’un ağzından çıkan sözlerden anlamaya çalışalım.

Tabi konu Suriye’ydi.

“Bu güne kadar, ortak bir operasyonel resim ortaya kaymak istedik” dedi.

Davutoğlu’da Suriye’de ortak çalışma guruplarından söz etti.

Bu iki cümleyi birleştirince ve cümlelerin birisinde de, operasyon sözcüğü olunca, kapalı kapılar arkasında nelerin konuşulduğu hemen ortaya çıkmış oldu.

İstihbarat işbirliği, ortak çalışmanın, esas teması olmuş.

Daha açık ifade edersek; “CIA ile birlikte yapılan çalışmalara kurumsal bir nitelik kazandıralım” denmiş.

Diyeceksiniz ki, zaten CIA ile Suriye’de, birlikte iş yapmıyor muyuz? Elbette yapıyoruz. Kamplarda, Amerikan El – Kaidesine lojistik ve eğitim veriyoruz.

Ancak görünen o ki, bu birliktelik Esad’ı devirmek için yeterli değildir. Daha iyi işbirliği ve daha çok operasyonel olmak gerekmektedir.

Ordumuza operasyon, gazetecimize operasyon, parti yöneticilerine operasyon, ihalelere operasyon, YÖK’e operasyon, operasyon üstüne operasyon.

Daha çok operasyonel olmak için, daha örgütlü olmak gerekir. Bunun içinde operasyon yapan istihbaratçıların tek elden yönetilmesi gerekmektedir.

Sözün kısası, Türkiye’nin istihbarat birimlerinin başına CIA’nin kıdemli uzmanlarını yerleştirelim isteği dile getirilmiş olmaktadır.

“Bu kadar operasyon yetmez, daha çok operasyon yapmak gerekir” anlaşmasına varıldığı çok açık ortaya çıkmaktadır.

Kara Gümrük Çetesinin Başı, seni Mermi Manyağı yaparım demişti. Bu ifade Türk halkının hafızasına kazınmıştı.

Galiba, Amerika’nın dünya ölçeğinde sürdürdüğü örtülü savaşlarda, yaptığı operasyonlar(cinayetler), kendileri için o kadar sıradanlaşmış ki, kadın operasyondan başka bir şey bilmiyor.

Bu gidişle bizi de, operasyon manyağı haline getirecek.

Benzetmeler bir tarafa, ülkemizin kendi iradesini, her geçen gün, Amerika’ya biraz daha teslim eder olması, bir felaketin de habercisi olarak görünmektedir.

11.8.2012, bulentesinoglu@gmail.com

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)