Son Dakika Haberler

Provokasyon, Uçağı Amerika Düşürdü. Bülent Esinoğlu

Provokasyon, Uçağı Amerika Düşürdü. Bülent Esinoğlu
Okunma : 697 views Yorum Yap

Suriye sınırları içinde düşürülen Türk uçağını Amerika, İsrail veya İngiltere, ya da bunların müşterek operasyonları neticesinde düşürüldüğüne, adım gibi inanmaktayım.

Bu düşünce, bir komplo teorisi gibi görünse de, bizi bu şekilde düşünmeye sevk eden, tarihi ve son zamanlarda yaşadığımız birçok olaylardır.

Daha dün Newyork Times yazdı. Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın CIA vasıtasıyla, Suriyeli muhaliflere silah ve lojistik desek verdiğini.

Peki, Amerika neden böyle bir provokasyona ihtiyaç duyar, onu anlamaya çalışalım.

Türk tarafı Birleşmiş Milletler kararı olmaksızın Suriye’ye bir müdahalede bulunmayacağını açıklamasından bu yana böyle bir provokasyon zaten beklenebilirdi. Putin/ Erdoğan görüşmesinden sonra, Türk tarafının isteksizliği daha da artı.

Amerika’nın, böyle gerginlik yaşayan ülkeleri kısa zamanda kapıştırmak gibi, bir alışkanlığının olduğunu biliyoruz.

Böyle bir provokasyon kimin işine yarar diye akıl yürüttüğümüzde, ilk kalemde aklımıza gelen İsrail’dir. Eğer sizinde aklınıza gelen bu ihtimal ise gerisine fazla kafa yormamak gerekir.

Türk halkının ve ordusunun ikna edilmesi için, bu veya buna benzer Amerikan provokasyonları ile karşılaşacağımızı tahmin etmek hiç abartı olmaz.

Zaten Amerika’da bir müdahale zemini yaratacaksa, bu tür provokasyonlar, bu işin tabiatında var.

Rus Rusya Time İnretnet sitesi uçağın Suriye hava sahasında düştüğünü ve pilotların Suriye devletinin elinde olduğunu açıkladı.

 

Bizim uçakların Suriye sınırları içinde ne işi var dersek, Amerikan İncirlik Üssünün, Kürecik Üssü’nün ne işi var, demiş oluruz.

Biz neyimize kendi irademiz ile kumanda ediyoruz ki, uçağımıza kumanda edebilelim.

Tehlikeli bir dönemece girdiğimizi söylemeliyim.

Bakalım Amerikancı gazeteler ve medya yarın bu uçak düşme olayını nasıl kullanacak? Hangi manipülasyonlar yapılacak? Kafalar nasıl karıştırılacak?

Yaşayıp göreceğiz.

22.6.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)