Son Dakika Haberler

Şımarıklık Strateji Tanımaz.Bülent ESİNOĞLU

Şımarıklık Strateji Tanımaz.Bülent ESİNOĞLU
Okunma : 1.418 views Yorum Yap

İktidar yozlaştırır, soysuzlaştırır. İktidar bozar. Tarihin tunç kanunu budur.

Devrim, devrimler ile sürdürülürse bu soysuzlaşmanın önüne geçilir diye bir kural vardır.

AKP ve Fethullah Koalisyonu, bir karşı devrimi(Darbeyi) gerçekleştirme sürecini yaşıyor. Bu süreçte,  Fethullah sertlikten yana bir tavır koyuyor. Ergenekon sürecinin tüm hızı ile devam etmesini istiyor. Tutuklamalara devam edilmesini istiyor.

Fethullah yeni subayların tutuklanmasını istiyor istemesine de, bunu televizyonlarda dillendirenler şımardıkça şımarıyor. Neredeyse, tüm generaller tutuklansın gibi bir düşünce yaşanıyor.

Hatırlar mısınız? Menderes “Yedek subaylar ile ben bu orduyu yönetirim” demişti. Bunlar da, ast subaylar ile İran ve Suriye müdahalelerini gerçekleştireceklerini sanıyorlar.

AKP ve Fethullah Takımı iktidara geldiğinde ilk aklıma gelen şu olmuştu. Amerika ne kadar iktidar çevrelerini şımarmamaları konusunda uyarırsa uyarsın, iktidarın yakın çevresi şımarır. Nitekim Orgeneral tutuklamalarını günlük eğlence konusu haline getirdiler. Ellerinde tutuklanacak generallerin isim listesi ile dolaşır oldular.

Erdoğan generallerin dalga dalga tutuklanmasını istemediğini dün yaptığı açıklamada,”Dalgalar Türkiye’yi boğuyor. Bu durumdan ciddi bir şekilde rahatsızız” dedi.

Bu beyanat iki şekilde anlaşılabilir.

Birincisi, Erdoğan, şımarmaların önünü kesmek, ordu içinde meydana gelen huzursuzluğun önüne geçmek ve Necdet Özel’e çalışma alanı hazırlamak. Aksi takdirde,  Necdet Özel Paşanın ordusunu korumayan, kukla konumuna düşmesini istemiyor. Böyle giderse, Necdet Özel Paşa’dan başka Ordu da paşa kalmayacak.

İkincisi,  liberal işadamları ile hükümetin daha çok işi var. Onların isimlerinin zikredilerek, liberal kesimi ve TUSİAD çevrelerini rahatsız edilsin istemiyor.

Yani Erdoğan düşman cephenin daha fazla genişletilmesinin yerinde olmadığını biliyor. Darbe Stratejinin gereğini yapmaya çalışıyor.

Ama şımarıkların bunu anlayacak hali yok.  Şımarıklık strateji tanımaz.

Gelelim Necdet Özel’in Amerikan Genelkurmay Başkanın daveti ile Amerika’da yaptığı bir haftalık, görev ziyaretine.

İran ve Suriye’ye yapılacak bir müdahalenin birlikteliğini ve Türkiye’den istenenleri görüştükleri muhakkak.

Böyle bir kritik dönem yaşanırken, Genelkurmay Başkanını da Amerika’ya kritik mevzuları görüşmesi için gönderilmişken, bu Fethullahçı savcıların yaptığı da, olmaz ki…

Amerika’dan da bir talimat gelmiş olabilir. Türk Ordusu ile İran’da işimiz var. Generaller ile uğraşmaya ara verin diye…

Yoksa bunlar birden bire Orduyu savunmaya geçmezlerdi. On yıldır, yaptıkları tek iş ordu ile uğraşmak olanların strateji değiştiriyor olmasının altında bir bit yeniği var.

Yakında kokusu çıkar.

9.5.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)