Son Dakika Haberler
“width=“1293

Yunan Çalışanının “İntikam” zamanıdır. Bülent Esinoğlu

Yunan Çalışanının “İntikam” zamanıdır. Bülent Esinoğlu
Okunma : 782 views Yorum Yap

IMF’nin Fransız Başkanı Lagarde’nin, sınıf kinini kusar şekilde, Yunanistan’da yaşanan felaketi, Yunan çalışanlarının suçuymuş gibi takdim etmesi, Yunan işçisini çileden çıkardı.

Yunanistan meselesi, Avrupa tekelleri ile Yunan devleti arasındaki bir sorundu. Şimdi yaşanan olgu ise, birikimleri Yunanistan dışına kaçıran Yunan zengini ile yoksulu arasındadır.

Yunan halkını piyasa marifeti ile borçlandıracaksın, neyi var neyi yok alacaksın, arkasından, hakaret edeceksin.

Sanki piyasa denilen mekanizmayı işçiler yönetiyor.

Avrupa egemen sermayesi, yani piyasaları istediği gibi yönetenler, şunu görecekler ki; dünya artık eski dünya olmayacaktır.

Diyelim, Yunanistan isyanını bir şekilde önlediler.  Sonrası ne olacak?

Lagarde, Afrika fakir halkı ile Yunanistan çalışanını karşılaştırıyor. Afrika’nın daha çok yardıma ihtiyacı var diyor. Sanki Afrika’yı soyup soğana çevirenler Avrupalılar değilmiş gibi…

Ne diyor Kenyalı Jomo Kenyata, “Avrupalılar ellerinde bir İncil ile geldi. Bizim elimizde topraklarımız vardı. Gözümüzü kapatarak dua etmemizi istediler. Gözümüzü açtığımızda, İncil elimizde, topraklarımız Avrupalılarındı.”

Avrupa hala o soyguncu Avrupa’dır. Lagarde de onların torunudur.

Yunan halkı Lagarde’yi dinlemiyor. Biliyor ki vergi diye toplanan paralar, faiz olarak ya da başka mekanizmalarla, Batılı zenginlerin birikimine gidecek.

İşbirlikçiler tüm paraları Yunanistan dışına kaçırınca, çalışanların da vergi ödememe isyanı başladı.

Lagarde, Fildişi Sahilinde Fransızların yaptıklarını unutmuşa benziyor. Gerçi, o kadar uzağa gitmeye gerek yok.  Bizimde içinde yer aldığımız, Libya katliamı sıcaklığını sürdürüyor.

Ne yapacaklar?

Şimdiye kadar bizi soydukları yeter. Borçları ödemiyoruz diyenler iktidara gelirse, Libya’yı bombaladıkları gibi, Yunanistan’ı da bombalarlar mı?

Emperyalizmin medyası, Yunanistan’daki hak mücadelesini şimdiden manüpule etmeye başladı bile…

“Borçlanmayıp, aklını başına alsalardı, tembellik yapmayıp üretselerdi” gibi zenginden yana çalışana karşı saldırılar gırla gidiyor. Yurt dışına paraları çıkaranlar haklı, çalışanlar suçlu konuma getirilmek isteniyor.

Yunanistan meselesi, EURO’dan çıkıp çıkmama meselesi değildir. Piyasa(mali oligarşi) ile Yunan halkının arasındaki bir meseledir.

Aydınlar olarak bizlerinde, yaşananlara Yunanistan/Türkiye meselesi açısından değil, Yunan çalışanı ile Batılı aç gözlü zenginleri arasındaki bir mesele olarak bakmalıyız.

Kaldı ki, Yunan/Türk düşmanlığını yapanlar da, Yunan burjuvazisidir. Yunan mafyasıdır.

30.5.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)