Son Dakika Haberler

Fısıldarken-2 Burak ÖZBAKIR

Fısıldarken-2 Burak ÖZBAKIR
Okunma : 878 views Yorum Yap



Burak Özbakır
Burak Özbakır

Korkmuyorum ulan! Korkutamıyorsunuz! Saygım da yok geçmişe. Siliyorum bir çırpıda. Ne yaşadıysam karımdır, unutuyorum hepsini. Bilmek istemiyorum, ne mirasla geldiğimi, ne mirası bırakabildiğimi. Umursamıyorum, arkamdan ne konuştuğunuzu. İyi konuşalana bile, prim tanımıyorum.
Emanet bir vücud ile yürüdüğüm yollarda, siliyorum hafızamı. Sahibine borcum var, onun hesabı da benden başka kimseyi bağlamaz. Hesap günü çekecekler sigaya, sigaya çekilmekten, korkmuyorum.
Sizden öğrenmedim ben sevmeyi. Kaygıdan başka hiçbir şey vermediniz. Yürü ulan, arkandayım her türlü, diyemediniz. Ne yaptıysam elimle, bugün geliyor işte benimle. Dur dediniz, durdurmak için her daim, emek verdiniz ama bir türlü susturmayı, beceremediniz. Siz çünkü, kendinizi sevmeyi bile istemediniz. O cesaretin olmadığı, siz de, aşikardı her daim.
Sizin planlarınız vardı. Geçmişten aldıklarınızı, geleceğe taşımak gibi, kendinize atfettiğiniz, yükümlülükleriniz vardı. Siz, Neyzen e, Eşref e küfrettirendiniz. Siz, Mehmet Akif le, Neyzenin,dostluğu nedir, ne anlama gelir, görmeyendiniz. Şartlarınız vardı sizin, iyi insan olmaya dair. Kalıbınıza uymayan herkesi, en iyi ihtimalle, deli diye yaftalarken, yiğidin iyisine deli derler, dedirtendiniz.
Siz, güvenli limanlarınızı terkedemeden bir ömür boyu, sizi o limanlara hapsedenlere, boyun eğendiniz. Yapamadıklarınızı, gönlünüzün size emrettiklerini başaramadıklarınızı, ben yapamadım ama çocuğum yapsın, diyenlerdiniz. Pısırıklıklarınızı, şartlara, günün yükümlülüklerine yükleyip, gönlünüzü terkedendiniz.
Korkmuyorum, o yüzden, ne sizden, ne de efendilerinizden. Bir sıkımlık kurşunumla, kendimi yalnız hissetmem, işte bu yüzden.
Beni aranıza gönderen, git orada bulun diyen, gönlüne ihanet etmeden, inandığın şeyden geri durma diyen, sizin tasavvur dahi edemeyeceğiniz kadar büyük. O yüzden, ne sizi, ne de gönlünüzü kırmaktan korkmam korkmadım. Ben, veremeyeceğim hesaptan, veremeyeceğim hesaplarla gönlümü paramparça yapmaktan korkarım, korksam korksam.
Sandığınız gibi bir korku da değilir, bu. Sevmeden olmaz çünkü. Sevmeden yol alınmaz. Karşındaki her kimse, karşındaki her neyse, kendinden bilmezsen, olmaz, olamaz.
Korkmuyorum o yüzden, sizden. Korkmuyorum o yüzden, bana çizdiğiniz kıyafeti, giyememekten.
Sevmekten ben, korkmuyorum, kitabına çalıştım… Başımdan geçmişi var, her cefaya alıştım, başımdan geçmişi var, her cefaya alıştım… Gel beni ateşinle, çürüt yine bir ömür, her yanın ateş olsa, yananı Allah görür, her yanın ateş olsa, yananı Allah görür… demiş ya şair, o yüzden sokaktayım, işte bu aynı saikle. Akmak içindir sokak, nefes almak içindir. Mırıldanarak bu sözleri, gerçekten, yaşamdan zevk almak içindir.
Bu yüzden, sokaktayım işte ve fısıldarken, kendimi kendime, aranıza dalmaktan, yalanlarınıza kanmaktan, size rağmen sizinle olmaktan, şeref duyuyor, keyif alıyor, gurur duyuyor, şevkle kalıyorum.
Ben sizden, korkmuyorum…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)