Son Dakika Haberler
“width=“1293

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI. İbrahim Balcı

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI. İbrahim Balcı
Okunma : 846 views Yorum Yap

               ibalci Yarın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı… Yani gençlerin bayramı!.
Dünyada hiçbir lider, hiçbir devlet ve siyaset adamı gençliğe bayram armağan etmedi.
Dünyada hiçbir lider,  hiçbir devlet adamı ve hiçbir siyaset adamı çocuklara bayram armağan etmedi.
Bir kişi, bir lider, bir dahi devlet adamı, bir büyük kumandan ve Allah’ın büyük görevler yüklediği Mustafa Kemal Atatürk hariç!
Atatürk çocuklara 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Gençlere 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını armağan etti.
Bu bayramlar 2002 yılına kadar coşku ile kutlandı. 2002 yılından sonra olan oldu. Yeni iktidar yavaş yavaş milli bayramlardan uzaklaşmaya başladı. Her geçen yıl, yeni gelen 19 Mayıslar 23 Nisanlar unutturulmaya, kutlanmamaya, kutlamaların en aza indirilmeye başlandı. Hem de bilinçli şekilde, halk, toplum ve bilhassa öğrenciler sindirile sindirile… Analar babalar uyutula uyutula!
Bu devlet yerli ve yabancıların zulmünden kolay kurtulmadı. 1914 te başlayan düşman saldırısı ve ülkenin büyük kısmının işgali ile sonuçlandığında adeta her şey bitmişti. Ama bitmeyenler, yılmayanlar, bağımsızlığı şiar kabul edenler vardı. “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa KEMAL kolları sıvayıp Anadolu’ya geçtiğinde yanındaki dava arkadaşları da Padişahın idam fermanını arkadan geleceğini, cellâtların hazır olduğunu biliyorlardı. Yılmadılar, korkmadılar, kelle koltukta savaştılar ve başardılar.
Türkiye artık bağımsızdı. Yorgun ve savaşa savaşa nüfusu on milyona inmiş olan Türkiye’nin genç beyinlere, güçlü bedenlere ihtiyacı vardı…  Gençliğin yarınlara hazırlanması, geliştirilmesi ve birey olarak onlara inanç aşılanması gerekti. İşte bu nedenle Mustafa Kemal çocuklara yeteri kadar inanç ve sorumluluk duygusu aşılamak için onlara TBMM sinin açılış tarihini de dikkate alarak 23 Nisan’ı “Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan etti.
Gençliği de unutmadı. Napolyan “Para, Para, Para” derken Mustafa Kemal tamamen aksini söylüyordu “Genç, Genç, Genç”… İşte iki büyük Devlet adamı ve kumandan arasındaki fark! Bu farkı yaratan Mustafa Kemal inandığı, güvendiği, gururlandığı ve ülke kaderini havale ettiği Türk gençliğine de Ulusal Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’a atfen “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” nı armağan ederek büyüklüğünü gösterdi.
Bu nedenledir ki gençliğin unutamadığı, arkasından koştuğu, idol kabul ettiği bir kişi olarak adını dünya tarihine yazdırdı.
İşte bu iki bayramın kutlanmaması için çeşitli engellemeler yapılıyor. Bu iki önemli bayram kapalı mekânlara hapsedildi. Sadece okul bahçelerinde kutlanacak… Meydanlarda değil, stadyumlarda değil….  Bu kararı verenler ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanmaya devam ediyorlar. Acaba hak ediyorlar mı?
İçin acı tarafı bayramı kutlamamak için devletin Cumhurbaşkanı Kayseri’ye, Başbakanı Amerika’ya kaçıyor. Nedeni basit… Anıtkabire gitmemek, saygı duruşunda bulunmamak, bayramı bayram olmaktan çıkarmak, yok etmek, hatta unutturmak…
Rezilliğin de bu kadarı olmaz ama bizim ülkemizde her rezillik olur, oluyor da..
Türk Gençliği ülkesine sahip çıktığı gibi bayramlarına da sahip çıkacaktır. İktidarlar her zaman gidicidir. Devrim yasaları, devrimi yapanların ülke adına kazanımlarını, edinimlerini yok edenlere bir çift sözümüz var: HEPSİ TEKER TEKER GERİ ALINACAKTIR. HİÇ KUŞKUNUZ OLMASIN!
TÜRK GENÇLİĞİNİN VE TÜM ULUSUN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLARIM.
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)