Son Dakika Haberler
“width=“1293

AYSUN KAYACI İLE JET FADIL!

AYSUN KAYACI İLE JET FADIL!
Okunma : 745 views Yorum Yap

 ibalci_99Birkaç yıl önce bir televizyon programında izlemiştim Sanatçı Aysun Kayacı söz sırası kendisine geldiği vakit, seçimlerle ilgili şöyle demişti: “Dağdaki çobanla benim oyum bir, bu olur mu?”. Aysun Kayacı’nın bu sözleri çok büyük tepki almıştı. Aylarca, hatta birkaç yıl bu sözleri nedeni ile Aysun Kayacı yerden yere vurulmuş, eleştirilmiş hatta linç edilmek istenmişti. Aysun Kayacı’ya yapılanlar unutulmuş ama o gün Aysun Kayacı’nın söyledikleri gök kubbede yankı yaptığı gibi, belleklerde mahya gibi asılı kalmıştır.

            Aysun Kayacı’ya yapılan linç girişimini normal görüp alkışlayanlara karşı Aysun Kayacı haklı çıktı. Neden mi? İşte şundan:

            Aysun Kayacı konuşmasında “Dağdaki çobanla benim oyum bir olur mu?”  dediği zaman elbette ki dağdaki gerçekte çobanlık yapanları kast etmiyordu. Çobanlık onların işi ve mesleği idi. Elbette ki mesleğini yapacaktı. Aysun Kayacı’nın bahsettiği dağdaki çoban değil aramızdaki çobanlardı. Her türlü olumsuzluğa rağmen “Kör kör parmağım gözüne” diyerek bütün faaliyetleri ile ülkeyi bin bir türlü badirenin içine sürükleyen ve onlara destek verenleri kastediyordu.  Cumhuriyetin bütün kazanımlarını üç kuruşluk çıkar için özelleştirme adı altında yandaşlara ve çıkarcı dıştaki işbirlikçilere satarak elden çıkaranlara ve onlara destek verenlere söylüyordu. “Milletin a……… koyacağız” diyenlere hesap sormayan, kollayan, koruyan ve onlara ihale vererek para kazandırmak için seferber olanlara ve onlara destek verenlere söylüyordu. Keyfi yönetimine ses çıkarmayan, hatta aldıkları yerli yersiz karar ve yaptıkları uygulamaları alkışlayanlara söylüyordu. Hızlı tren kazasında insanların ölümüne rağmen yıllar sonra sadece bir makiniste ceza verenlere ve onlara destek verenlere söylüyordu. Soma faciasında 301 kişinin ölümüne neden olanlara hesap soramayan devletin etkin yetkililerine ve onlara destek verenlere söylüyordu. Tek adam olabilme hastalığı nedeni ile ordunun budanmasına ses çıkarmayanlara ve onlara destek verenlere söylüyordu. Cemaati devlet katına yerleştirenlere, en önemli istihbarat birini yeni karar ve uygulamalarla murakabeden kaçıranlara ve onlara destek verenlere söylüyordu. Ordunun en önemli yeri ve birimi olan Kozmik odaya girebilmek için çeşitli varyasyonlar yapan ve bunu sağlayanlara ve onlara destek verenlere söylüyordu. TOKİ adı altında kurulan ve sadece başbakana bağlı olan, denetlenmesi bile mümkün olmayan bu kuruluşa inanlara ve ona destek verenlere söylüyordu. Paralel yapının elemanları olarak suçlananlara düne kadar yardım eden ve onlarla çalışanlar ile onlara destek verenlere söylüyordu. Yoktan yere Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Casusluk, Oda TV,  Amirallere Suikast, Deniz Feneri, Yakamoz, Sarıkız, Ayışığı, Şike gibi davaları yaratanlara ve onlara destek verenlere söylüyordu. 

            17 Aralık ve 25 Aralık olayları patlak verdiğinde üzüntüden kahrolanlara ve aynı üzüntüyü muhataplarından daha ağır şekilde hissedenlere söylüyordu. Büyük yolsuzluk, suistimal ve rüşvetler ortaya çıkarılınca, tapelerle gizli ve pis kokuları ortaya dökülen konuşmaların deşifre olması üzerine karşı atağa geçen, hâkimleri, savcıları, emniyet mensuplarını görevden olanlar, ya da açığa alanlara, uzaklaştıranlara ve bu uygulamalara destek verenlere söylüyordu. Büyük olaylar ve olumsuzluklar karşısında bir türlü yumuşak ve maroken koltuğunu terk edemeyenlere ve onlara destek verenlere söylüyordu.

            Devam eden Cumhurbaşkanlığı seçimi propagandaları konuşmalarında rakibine, siyasetçiye ve devlet adamına yakışmayacak sözlerle saldıran, rakibini hor gören, aşağılayan yalan beyanlarla taraftarlarına yuhalatanlara ve inatla destek verenlere söylüyordu.

            Hala, Aysun Kayacı o sözleri söylemekle hata etti diyecek olanlara ben de derim ki; Bu ülkede sahtekârlığı tescil olmuş bir adam “Maldiv Adalarında ada satın aldım, rezidans yapacak ve satacağım” diyor ve adı Jet Fadıl olan bu kişiye hala para vermeye devam ediliyorsa, Aysun Kayacı bu sözlerinde neden haksız olsun ki! Demek ki sanatçı Aysun Kayacı bu günleri herkesten önce görmüş, kızacak yerde tebrik etmek gerekmez mi?

            Pazar günü seçim var iş başa düştü… Gayret ve fedakârlık ister. Hadi bakalım görev başına.

                        Tribün dolu, top önünde, şut at, tekmele,

                        Koş sandığa, durma koş, oyunu ver Ekmel’e….

İbrahim Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)