Son Dakika Haberler

Deplasman Korkusu! İbrahim BALCI

Deplasman Korkusu! İbrahim BALCI
Okunma : 695 views Yorum Yap

Sarıyer, zorlu Kırklareli deplasmanından puanla dönerek deplasman korkusunu da yenmiş oldu.
İki devreli maçın iki ayrı takımı vardı. İlk devre Kırklarelispor, ikinci devre Sarıyer göze batan futbol oynadı. Maça daha iyi konsantre olan rakipti ve hakim oynadıkları dakikalarda sayısız fırsatları beceriksizlikleri nedeniyle değerlendiremediler ve ilk yarıda attıkları tek golde kaldılar. Sarıyer ise biri ilk yarıda ikisi ikinci yarıda olmak üzere üç pozisyon buldu birini penaltı ile göle çevirerek durumu eşitledi. Böylece puanla paylaşılmış oldu.
Sarıyer maça beklenmedik şekildi 4-2-4 dizilişi ile çıktı. Oysa bu sistem terk edileli yıllar oldu. Sadi hoca neden bu yolu tercih etti anlamak mümkün değil, akıl kârı da değil. Nitekim maçın ilk beş dakikası hariç orta alan üstünlüğünü ele geçiren rakip Sarıyer’i hamur yoğurur gibi yoğurdu durdu. Orta alanda yer alan Gökhan Çakır ile Hasan Aydınlı maalesef iyi günlerinde değillerdi. Buna bir de agresif durumları eklenince olan takıma oldu. Sadi Hoca ikinci yarıda 4-4-2 ye dönerek hatasını telafi ettiği gibi yerinde üç değişiklik yaparak Gökhan Çakır ‘in yerine Semih, Hasan’ın yerine M. Akif ve Barış’ın yerine Ünal’ı alarak orta alana dinamizm kazandırdı. Bu değişiklikleri yapmakla da takımın oyuna ağırlık koyduğu görüldü. Orta sahada iki pas yapamayan Sarıyer bu değişikliklerden sonra sahanın her yerinde top gezdirmeye başladı. Ancak defans bloku ve bilhassa iki stoper her gelen topu kafa veya ayakla uzaklaştırmayı tercih edince, orta alan elemanları oyun kurmakta güçlüklerle karşılaştılar.
Sarıyer takımı maça moral kondisyon olarak iyi hazırlanmış. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadılar, mücadeleyi elden bırakmadılar. Ethem yine iyi idi. Güven verdi ve takımın ayakta kalmasına yardımcı oldu. Geri dörtlü yapabileceği her şeyi yapma uğraşı verdi. Orta alanda bilhassa ikinci yarıda yer alanlardan Semih, Ünal çok iyi kumaş, takımda kendilerine yer buldukça daha iyi olacaklar M. Akiz geçen haftadan daha iyi idi. Efecan bekleneni vermedi. Çok daha verimli olması gerekirdi. Çok çalışmasına rağmen takıma katkısı olmadı. Şahsi onamasa takımın beyni olarak kendisini kabul ettirebilir. Gökhan ve Hasan agresif futbol oynadıklarından yararlı olamadılar. Barış çıkarılmayabilirdi, zira iyi mücadele ediyordu. İleri ikilide yer alan Sinan ile Cemre iyi mücadele ettiler. Cemre zaman zaman şahsi oyuna kaçtığından tepki alıyor. Son dakikada topu sağ tarafında müsait pozisyonda olan Efecan’a çıkarsaydı, Sarıyer maçtan galip ayrılabilirdi. Sinan Cemre ikilisi oturdu denilebilir, birbirlerini anlıyorlar.
Takımlar puanları paylaşırken, rakip takım teknik direktörü Bilgin Erdem’e de teşekkür etmeyi unutmayalım. Sarıyer defansını harman yerine çeviren İshak Topçu’ yu oyundan alması Sarıyer defansını rahatlattı. Rakip takımdan Hakan Güvençer’in sakatlanarak oyundan çıkması ise Sarıyer’in şansıydı. Zira bu futbolcu sahanın yıldızıydı. Bu futbolcu çıktıktan sonra Sarıyer oyuna hâkim oldu ve sonuca gitti.
Maçın hakem triosu mükemmel bir maç yönetti. Hemen hemen hiç hata yapmadılar. Üst üste verdiği sarı kartlarda da penaltı kararında da haklıydı.
Kırklareli seyircisi gerçek bir futbol seyircisi olarak alkışı hak etti doğrusu. Tezahüratlarında, hareketlerinde onur kırıcı, üzüntü ve utanç verici hiçbir söz ve davranışları olmadı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)