Son Dakika Haberler

ERKUT HÜRMAN’I DA KAYBETTİK…

ERKUT HÜRMAN’I DA KAYBETTİK…
Okunma : 976 views Yorum Yap

ibalci-12015 Yılı Sarıyerliler için yaprak dökümü oldu. Kimleri kaybetmedik ki?

Yöneticilerden Saim Emanet, Adnan Güngör, Bülent Termur, Şemsettin Erdönmez, Recai Uygur; sporculardan; Sami Sanay, Ziya Erimli, Necip Sapansüren ve bugün de Hamdi Hürman aramızdan ayrıldı.

Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.

Bugün son yolculuğa gönderdiğimiz Erkut Hürman 194 de İstanbul’da doğdu.

Dokuz on yaşlarında Sarıyer futbol okulunda futbola başladı. Uzun süre yaş gruplarında oynadı ve başarılı futbolu ile kendisini kabul ettirerek 1971 yılında profesyonel takım kadrosuna alındı ve 1971/72, 1972/73, 1973/74, 1975/76 ve 1977/78 sezonlarında Sarıyer takım kadrosunda bulundu. Bu süre içinde87 lig, 3 B Takımlar Ligi, 5 Kupa ve 3 turnuva maçı olmak üzere 98 resmi ve ayrıca 29 özel maçla birlikte toplam olarak 127 maçta lacivert-beyazlı formayı giydi. Lig maçlarında 9, özel maçlarda 7 olmak üzere takımına toplam olarak 16 gol kazandırdı. Erkut Sarıyer’de solaçık olarak başarı ile top koşturdu.

Zaman zaman orta sahada oynatıldıysa da esas yeri solaçıktı ve bu hattın müdavimlerinde biri olarak başarılı bir grafik çizdi

Erkut çok daha büyük başarılara imza atabilirdi ancak yeteneğini kullanmada ısrarlı olamadı

Buna rağmen futbol sitili, top hakimiyeti ile dikkat çekti ve Sarıyer’den başka Sakarya Spor ve Eskişehir Spor gibi takımlarda futbol oynayarak sahalardan ayrıldı.

Bugün ise Sarıyer Spor Kulübünün bu sessiziz, nazik ve arkadaş canlısı sporcusu, tabutunun üzerine lacivert-beyazlı kulüp bayrağı sarılarak, takım arkadaşlarının, taraftarların ve yöneticilerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

İbrahim Balcı

erkuthurman_1 (1) erkuthurman_1 (2) erkuthurman_1 (3) erkuthurman_1 (4)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)