Son Dakika Haberler
“width=“1293

Haydi Görev Başına! İbrahim BALCI

Haydi Görev Başına! İbrahim BALCI
Okunma : 662 views Yorum Yap

Ne kadar da güzel  bir olay gerçekleştirdi Azeri ünlü yönetmen Oscar Ödüllü Rüstem İbrahimbeyov?
Düşüncesi güzel? Uygulaması güzey, duyurması güzel!

Önce,  parlamento ve sonra da senatosunun  Ermeni soykırımını inkar yasasını kabul etmesi üzerine ayağa kalkan Ocsar Ödüllü Azeri Yönetmen Rüstem  İbrahimbeyov, alınan kararı protesto etmek amacı ile Fransızlar  tarafından kendisine verilen madalyayı iade ettiği gibi Azerbeycan-Fransa Kültürel İlişkiler Derneği Başkanlığından da istifa etti, Gerekçesini de açıkladı: “Fransa’daki yasa Türkiye’ye karşı yapılmıştır. Ancak yasa bütün Türk dünyasının temsilcilerini etkiliyor…” .

Bundan daha geçerli ne olabilir ki? Davranışı, gerekçesi mükemmel, yaptığı iş örnek bir hareket! Yürekli adamlara her zaman saygı duyar, onlara şapka çıkarırım.

Sağ ol Rüstem İbrahimbeyov kardaş!

Sıra bizimkilerde! Fransızlardan madalya, şilt, berat, nişan, ödül alan pek çok Türk işadamı, sanatçı, yazar-çizer var. Fransızların bu hareketi karşısında onlarında ortaya bir eylem koymaları gerekmez mi? Örneğin büyük romancı Yaşar Kemal ödülünü iade edemez mi? Anlı şanlı işadamlarımız sıraya girip, aldıkları onur verici berat, şilt ve madalyalarını kargo ile iade edemez  mi?

Türkiye-Fransız Kültürel İlişkiler Derneği’nin Türk üyeleri istifa edemezler mi?

Ederler, ederler! Hatta yarından tezi yok sıraya girerler! Dört gözle bekliyoruz. Tavır tavırdır! Yeter ki can alıcı anda ortaya konulabilsin.

Bu arada ordu mensupları unutulmasın, aralarında Fransızlardan nişan ve madalya alan pek çok subay var!  Malum ya Fransa Nato ülkesidir. Askeri alanda pek çok kez birlikte tatbikat, manavra yapılmış, nişanlar, beratlar, madalyalar alınıp/verilmiştir. Bunlar kişisel dosyalara girmiş ve terfi sırasında dikkate alınmışlardır!

Lütfen ayağa kalkın ve nişanlarınızı, beratlarını, madalyalarını teker teker iade edin!

Parlamenterler sizde Fransa’ya gitmeme kararı alın!

Türkiye hak etmediği bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Buna bir şekilde yanıt verilmelidir. Elbette ki savaşacak değiliz! Böyle bir talebimiz yok ama en azından ülkemizin anlı şanlı işadamları, entelleri, entellektüelleri, sanatçıları, yazar – çizerleri, liboşları, yalakaları, her b.ka nane olanlar ortaya çıkmalı ve bir şeyler yapmalıdır.

Türk Onurludur, onurunu korumalıdır!

Bu hepimizin görevidir.

26.01.2012.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)