Son Dakika Haberler

İŞTE SARIYER BU! İbrahim Balcı

İŞTE SARIYER BU! İbrahim Balcı
Okunma : 607 views Yorum Yap

İşte Sarıyer bu! Sarıyerliler sizden bunu, yani bu günkü futbolu bekliyorlardı! İnanmışlık, azim ve iyi futbol! Bunlara sahip olduktan sonra başarı kendiliğinden gelir. Kural budur, bu kuralı bozmadınız! Çıktınız, oynadınız ve kazandınız! Tebrikler! Her maçınızı izleyenler tanımakta güçlük çektiler! Bizim çocuklar bunlar mı diye! Bence haklılar; çünkü gerçekten yılın en iyi futbolunu sergilediniz! Demek ki istedikten sonra olabiliyormuş? Bugüne kadar neden olmadı? Mazeret aramıyorum, asla aramıyorum! Çünkü bu hava meselesidir. Hava yakaladınız mı gerisi gelir, nitekim öyle oldu! İlk yarı klasik bir Sarıyer vardı. İlk on beş dakikada sadece rakibin iki atağı vardı. Sarıyer yoktu! Yirmi beşinci dakikada oyuna ağırlık koydunuz ve 29’u dakikada golü buldunuz. Müthiş bir goldü… Egemen’in uzun pası, Menderes’in ortası ve Sinan’ın muhteşem yükselişi! Birinci gol böyle oldu! Sadece 30 saniye sonra rakibin golü geldi. Yine bir anda klasik Sarıyer olduk, yıkıldık. Siz yıkılmadınız, ayakta kalmayı bildiniz.

+ + +

İkinci yarı ise olan oldu. İŞTE SARIYER BU dedik! Gerçekten bizim bildiğimiz Sarıyer oldunuz! Yüreğinize sağlık, anlayışınıza sağlık dedik, mücadelenize gıpta ettik. İşte Sarıyer bu dedik! Ani bir kontratak sonunda rakip sol bekimiz geçit vermedi ve kırılma noktası oldu. Birden aklıma yedi sekiz yıl öncesi geldi. Korner’i gole çeviren Serhat’ı öpesim geldi. Olacağın önüne geçilemez ki! Bu kez Barış vurdu, kaleci çeldi, Menderes yarada sığınarak vurdu üçüncü gülü oldu Sarıyer’in. Bu güzel futbol 75’ci dakikaya kadar devam etti. Sonra yine baskı ama o kadar ve sonuç 3-1.

+ + +

Tek. Dir. Mehmet Birinci’nin poposu ile topu kontroluna alması hoş karşılanmadı! Kalitesi belli bir Mehmet Birinci bunu yapmamalıydı! O da maçın havasına kaptırdı kendisini anlaşılan! Rakip takım yöneticisi top toplamakla görevliye sataşmamalıydı! Utanç verici bir görüntüydü ama oldu! Maçın bitişi ile birlikte sinirli rakip futbolcuların üzerine gidilmemeliydi! Rakip futbolcu Fahrettin Bıyıklı iyi oynadı ama Kahramanmaraş’a pek yakışmadı… Mehmet Birinci ‘yle söz dalaşına girmesi, bir eski hesaplaşma değil inşallah! Eğer öyle ise yanlış meydan seçtiler demektir, yeri Yusuf Ziya olmamalıydı!

Mehmet Birinci’de uymamalıydı diye düşünüyorum, ya da laf atmamalıydı! Eğitici olduğu için, sporcu psikolojisini değerlendirebilmeliydi! İnşallah iki tarafa da bir ceza gelmez… Çünkü görevliler kalem ellerinde apikoda bekliyorlardı.

+ + +

Takımı eleştirmek gerekir mi? Gerekir derim. İyi günde bir şey yazmazsan, kötü günde susman gerekir! Öyle değil mi? Cüneyt’ten korkuyorduk, telaşlı halini çabuk atlattı. Golü yemeyebilirdi.

Geri dörtlü ilk kez çok ahenkliydi, iyi idiler. Solbek Emre geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı. Ulaç oturuyor, Emre Karaman her zamanki gibi mihenk taşı! Serhat, geçilmezlerde oldu. Zaten eski Serhat böyleydi! Hemen yazmalıyım; Orta saha ilk defa geri passız oynadı, inatla da direndi. Çok iyi! Barış’a bir paragraf açmak gerekir… Birkaç haftadan beri tatile çıkmış gibi! Oysa takımın yükünü çekecek bir futbol yapısına sahipti. Çok koştu ama olmadı! Menderes direk oynadığı sürece rakip kaleye çok sık gideriz, takipçiliği ile dikkat çekti. Hasan Aydın, bugüne kadar niçin böylesine risksiz oynamadı? Hayret! Egemen’in bugünkü mücadelesine şapka çıkarırım! Dışarı alınması herkesi şoke etti! Yunus’a fazla iş düşmedi… Sakatlıktan yeni çıktı fazla beklentimiz yoktu. Bu tip futbolcular sıkıntılı anlarda ikinci yarıda oyuna alınmalı, büyük katkı verirler. Sinan, mücadele edenlerden biri! Attığı gol nefis, kader golü! Durgunluğunu atmalı üzerinden. Sonradan giren Melih, Uğur ve M. Akif uyum sağlamakta zorlanmadılar, iyilerdi. + + +

Orta hakem Hakan Akmısır iyi bir hakem ama bu maçta şaşırttı. Saç baş yoldurttu. Yardımcı hakemler oyuna hâkim olmayı bildiler.

+ + +

Seyirci maça ilgi göstermedi. Gelenler iyi! Bu İlgisizlikle kulüp yaşabilir mi? Yöneticiler ilk kez gülerek ayrıldı sahadan, haklarıdır derim. Ama başkan Saffet Bey’e bir paragraf açarım: Maçı daha serinkanlı izlemeli, aşırı tepki vermemeli. Bulunduğu yer Şeref Tribünü! + + +

Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler çocuklar… Ama bu galibiyetle kalmamalı. Üç puanların gerisi gelmezse hiçbir değeri olmaz! Takım kadrosunda eksik var mı? Var! Varsa, ihtiyacı karşılayacak yönetim kurulumuz da var!

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)