Son Dakika Haberler

KAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE GELEN GALİBİYET. İbrahim Balcı

KAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE GELEN GALİBİYET. İbrahim Balcı
Okunma : 620 views Yorum Yap

ibalci_99Geçen hafta Giresun Spor yenilgisinden sonra teknik direktör değişikliğine giden yönetim kurulu, efsane futbolcularından Kaptan Dadaş Mahmut’u bu göreve getirmekle isabetli bir karara geç de olsa varmayı bildi.

Sarıyer’de Teknik direktör olarak görev yapar Ahmet Suat Özyazıcı’ya Kulüp Başkanı M. İhsan Yalçın şöyle bir soru sormuştu: “Hocam nasıl bir teknik direktör?”. Ahmet Suat’ın yanıtı çok kısa oldu; “Yerlinin de yerlisi bir teknik direktör”… Bu öneri uygulandı mı? Elbette ki uygulandı ama devamlılık elde edilemediği için çoğu kez beklenen elde edilemedi. Şimdi yeni bir yerlinin yerlisi teknik direktör Dadaş Mahmut görevde bakalım serüveni ne kadar devam eder. Elbette ki her şey başarıya bağlı! Uzun ömürlü olmasını dilerim. Bu kararın kulübümüze ve Sarıyer’e hayırlı olmasını dilerim.

Sarıyer ligin alt sıralarında yer alan Tarsus İdman Yurdu ile zorlu bir puan mücadelesi yaptı. Sarıyer 23, rakip 22 puanlıydı… Yani ikisinin de puana ihtiyacı vardı. O nedenle maç zorlu geçecekti. Yeni Teknik Direktörün şansızlığı iki orta alan futbolcunun cezalı, ikisinin de sakat olmasıydı. Ama eldeki kadro ile iyinin yapılmasına çalışılacaktı. Öyle yapıldı.

Her iki takım maça temkinli başladı. Sarıyer’de tedirginlik, rakipte ise acelecilik vardı. Sarıyer beklediği futbolu sahaya yayamıyor, rakip ise presle Sarıyer’i durdurmaya çalışıyordu. Sarıyer defansı bu kez fazla ileri çıkıp açık vermedi. İki bek zaman zaman ters kanatlardan yapılan ataklarda ileri çıktılarsa da geri dönmeyi bildiler. Rakip takım bilhassa ilk yarıda topla daha fazla oynadı. Ama tehlike yaratan Sarıyer oldu ve maçın hakemi Sarıyer atağında penaltı ile altı pas arasında topu elle kesen rakip aleyhine penaltı çalmadı. Topla fazla oynayan rakibin ilk yarıda Sarıyer kalesinde hiçbir tehlikesi olmadı. İkinci yarıda topla fazla oynayan Sarıyer’di ve sonuca gitti. İki güzel gol buldu. Rakip tek gol fırsatını duran topla buldu ise de kullandıkları frikik Sarıyer üst kale direğinden döndü.

Sarıyer’de kalede Kılıçarslan vardı. Deneyimi ile defansla uyum içinde olmayı bildi. Geri dörtlü her zaman ki gibi Feridun, Hamza, Emre Karaman ve Emre Bayraktarbaşı yine takımı ayakta tutan hattı. Orta alanda yine zafiyet vardı. Zira iki sakatın yerini doldurmakta güçlük çekildiği görüldü. Beşli orta sahada genellikle Sinan ikinci uç adam olarak ileri çıktı. Cemre ile iyi anlaşarak etkili oldu ve takımının ilk golünü attı. Semih sakat sakat oynadı. Bu bir özveri örneğidir. Bünyamin çok tutuktu, Murat bence en iyi futbolunu oynadı. Gollerde yoksa da topu yere indirerek ve arkadaşlarına futbol oynatma çabası dikkat çekti. Yunus Emre sol dışta oynadı ve kontrataklarda rakip defans üzerine giderek yararlı olmaya çalıştı. Sağa deplase olduğunda ise golü buldu. Cemre ileri uçta oyundan alınana kadar çok başarılı mücadele verdi. Kalabalık rakip defans arasından sıyrılmayı ve arkadaşlarına iyi paslar aktararak sonucun alınmasını sağladı. Atılan iki golün asistini yaparak görevini başarı ile yaptı. Sonradan oyuna girenler Serhat, Melih ve Ömer’de galibiyetin alınmasına katkı verdiler

Maçın hakemi avantaj kurallarına hiç uymadı. Sık sık oyunu keserek maçı havasından uzaklaştırdı, adeta iki takımada adeta futbol oynatmadı. İlk yarıda çok önemli iki pozisyonda Sarıyer lehine penaltı vermedi. İkinci yarıda da 90+4 de Melih’in yaka paça indirilişine seyirci kaldı.

Sarıyer iyi futbol oynamadı ama kazanmayı bildi. Dadaş Mahmut futbolculara kısa sürede iyi bir hava vermeyi bildi. Takım elemanları arasında arkadaşlık, birlik ve beraberlik biraz daha pekiştirilirse, sakatlar düzelir oynar hale gelirse, sporcuların mali konularının halledilmeleri yolunda biraz gayret gösterilirse Sarıyer daha üst sıralarda yer alabilir. Çünkü Sarıyer’in grubundaki takımlarda; Kılıçarslan, Cemre, Serhat, Hamza, Emre Karaman, Sinan, Murat, Feridun, Hamza, Ömer, Semih, Hakan, Muhammet gibi adamları bulmak zordur. Bu kadro içine gençlerin serpiştirilmesi, takıma yeni bir ruh ve ahenk kazandırılması, Sarıyer’e çok şeyler kazandırabilir. Umutla bekliyoruz.

Protokol tribünü çok şükür bu kez bayram yeri gibi değildi. Önüne gelen içeri dalmadı. İ çeri alınmalarda kontrol elden bırakılmadı ve nezih bir ortam doğdu. İlçe Spor Müdürü Namık Şişman ile ekibini kutlarım.

Taraftarlar maçın başından sonuna kadar takıma destek verdiler. Olması gereken de budur. Taraftar futbolculara, teknik elemanlara sahip çıkmalı, onlara destek vermeli ve kulübün önemli bir gücü olarak kendilerini göstermelidirler.

Yönetim kurulunu sevinçli görmek az şey değil! Bunca uğraş, bunca mücadele ve bunca masraf! Hiç olmazsa karşılığını almalılar… Bu maçta alınan üç puanla yüzleri güldü, moralleri düzeldi. Sonraki haftalarda çok daha iyi sonuçlar alınarak yarınlara umutla bakmalarını diliyorum.

Kan değişikliği ile gelen galibiyet, yarınlar için büyük umuttur. Umudumuzu yitirmiyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)