Son Dakika Haberler

Ne Yapacağız..İbrahim Balcı yazdı.

Ne Yapacağız..İbrahim Balcı yazdı.
Okunma : 616 views Yorum Yap

Önce Emniyet müdürlüğü, sonra Kaymakamlık Sarıyer merkez mahalleden başka mahallelere nakledildi. Nakiller yapılmadan önce, gerekçe Sarıyer’deki trafik yığılmasını önlemekti öncelikli olarak! Sonra da daha rahat çalışma ortamı bulmaktı! Uzun yıllar bu beklenti içindeki sorumluların beklentileri yerine geldi ama trafik sorunu halledilemedi. Demek ki amaç; sorunları halletmekten çok, bir an evvel Sarıyer’den kaçmaktı!* Öyle oldu… Yarın bir gün de Belediye Başkanlığı, müştemilatıyla, yan kuruluşları, müdürlükleri ve amirlikleriyle birlikte Büyükdere’den bir başka yere taşınır, yine sorunlar halledilemez!
Sorunların halli için radikal önlemlerin alınması ve ısrarla üzerinde durulması gerekir. Merkez Sarıyer’de trafik keşmekeş!!! Sabah akşam sorun yumak olmuş, çözmeğe niyetli kimse yok! Kumsal Meydanı (Hacı Ömer Meydanı), Şehit Mithat Caddesi, Yenimahalle Caddesi, Sarıyer İsmail Akgün Hastanesi önü, Sefir ve Kaptan Sokaklar, Hamam Sokak, Orta Çeşme caddesine giren bin pişman! Üç beş gün önce Sarıyer Zümrütevlerin üst kısımlarında bir yangın oldu İtfaiye gidene kadar akla karayı seçti. Ambulansların geliş gidişleri de kaygı verici. Evden alınan hasta hastaneye gelene kadar ölmediyse hasta sahibi bayram ediyor. Sarıyer Devlet Hastanesinden ambulansa alınan hasta bir başka hastaneye gidebilmek için çarşıyı bir kalkışta geçebilirse hastanın yaşama şansının yüzde yüz arttığı söyleniyor! Benim söyleyecek sözüm, yazacak başka bir şeyim yok. Olayları yaşayanların söylemlerine katacak bir şeyim de yok, her şey ortada!
Bir sorumlu akıl edip de trafik ışıklarını kaldırsa, yani yirmi yıl evvele dönülse sorun yarı yarıya çözülür. Cadde üzerinde park yapılmasının önüne geçilse sorun diye bir şey kalmaz! Park yapanların saatlerce kalmaması temin edilse yine olay çözülür! Büyükdere çarşı içine giriş çıkıştaki keşmekeşlik ayrı bir sorun, halledilmesi için hiçbir şey yapılmıyor. Keza Tarabya’nın girişi ile çıkışı ve İstinye çarşı içi sorunlar yumağı halinde!
Trafik sorunu çok önemli sorun. İl Trafik Müdürlüğü ne iş yapar merak eder dururum. Sarıyer’e bir trafik ekibi görevlendirilemez mi? Belki kadro yok, o zaman Belediye Başkanlığı, elindeki zabıtalardan bir kaçına trafik kursa aldırıp, yoğunluğun olduğu yerlerde sürekli olarak görevlendirilemez mi?
Biz ne yapacağız bu sorunların çözümü için? Hiçbir şey!!! Çünkü Sarıyerlilerin üzerine ölü toprağı serpilmiş, herkes kendi aleminde. Laf var! Uğraş, mücadele ve karşı duruş yok! Sivil toplum kuruluşları uykuda! Dert çok, dertleri dinleyen yok! Duyarlı olanların sayısı parmakla sayılacak kadar az! Sarıyerlilerden oy alıp da parlamentoya kapağı atanlar maşallah oralı değil! Bir iki ay sonra yine gelip oy isteyecekler! Yine onlara “neden geldiniz, niçin geldiniz, size oy yok” diyemeyeceğiz. Paşa paşa oylarımızı vereceğiz, ve Sarıyer’imizin içine edeceğiz!
Ne yapacağız? Ne yapacağız? Ne yapacağız?
İbrahim BALCI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)