Son Dakika Haberler

ŞAMPİYON YENİMAHALLE. İbrahim BALCI

ŞAMPİYON YENİMAHALLE. İbrahim BALCI
Okunma : 744 views Yorum Yap

2011/2012 futbol sezonunda Sarıyer ilçesi kulüpleri başarılı bir sezonu arkada bıraktılar. Önce İst. I. Amatör Küme kulüplerinden Bahçeköy ile Rumelikavak, sonra da İst. II. Amatör Küme kulüplerinden Yenimahalle şampiyonluk ipini göğüsleyerek büyük başarıya imza attılar. Bu üç kulübümüzü kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Spor kulüpleri her zaman inişli çıkışlı grafik gösterirler. Hiçbir kulübün sürekli aynı başarıyı göstermesi olanağı yoktur ve bunu beklemekte kimsenin hakkı değildir. Elbette ki başarı beklenir, çünkü hedef olmazsa başarılı olmanın imkânı yok. İşte bu nedenle alınan sonuçlar ve elde edilen şampiyonluklar büyük değer kazanıyor.  Bu değeri elde edenleri kutlamakta görevimiz oluyor.

Şampiyonluğu en geç kazanan Yenimahalle oldu. 27.06.2012 Çarşamba günü Sarıyer Yusuf Zuya Öniş Stadında Aksaray’ı güzel bir oyundan sonra  5-0 mağlup ederek şampiyonluk turunu attı. Yenimahalleli gençler bu mutlu sona ulaşmak için bir sezon boyunca müthiş bir mücadele sergilediler. Yağmur, çamur, soğuk ve sıcak demeden çalıştılar ve mutlu sona ulaştılar.

Yenimahalle 1980 de kuruldu. Uzun bir süre bekledikten sonra 1988/89 sezonunda 2. Kümede lig maçlarına başladı. İki semt takımı Yenimahalle ve Rumeli Kavak müthiş bir rekabetin temsilcisi oldular. Yıllarca Amatör I. ve II’ kümede var olma mücadelesi veren Yenimahalle bir ara liglerden çekildi.  Altyapı takımları ile devam etti. 2009/2010 sezonunda tekrar liglere döndü ve nihayet 2011/2012 de şampiyonluğa ulaştı.

Yenimahalle 1996/97 de 16. Grup Şampiyon olarak I. Kümeye yükseldi.  1999/2000 de II. Kümede ve 19 Grupta tekrar Şampiyon oldu. 2011/2013 ise bir kez daha şampiyon olarak tekrar İst. I. Amatör Lige yükseldi.

Yenimahalle 1990/91 sezonunda Rumeli Kavak ile aynı Grupta oynadı maçlarını. Şampiyon Rumeli Kavak olurken Yenimahalle İkinci oluyor ve birlikte birinci ligi yükseliyorlardı. 1992/93 ve 1994/95 sezonlarında da grup ikincilikleri kazanıyordu kırmızı-yeşilli takım. Tabii ki 4. ve 5’ cilik gibi klasman dereceleri de var.

Yenimahalle Kulübü yönetim kurulu; Arif Odabaşı (Başkan), Ahmet Ali Kava, A . Mehmet  Emanet, Şükrü Denizeri, Selahattin Tunç, Murat Kıran, Mehmet (Erdoğan) Yıldız, Hasbi Saral, Ahmet Çınar (Muhtar), Cemil Kasap ve Mehmet Sukas’tan meydana geliyor, takımın antrenörlüğüne de Bülent Akatay getiriliyordu.

Takım kadrosu kısıtlıydı, buna rağmen başarıya koştular. Uğur Öztürk, Miraç Sahtiyan, Burak Esen, Gökan Canıbeyaz, Serkan Kaptan, Muhammet Kunduz, Umit Sarıhan, Emre Yakup Odabaşı (Takım Kaptanı), Dinçer Sekin, Fikret Solin, Ümit Kapıcıoğlu, Serken Büyükdurmuş, İsmail Bostan, Tolga Sezgin, Umit Hallaç, Turan Can Odabaşı ve Kerem Salepçioğlu takım kadrosunu tamamlayan futbolculardı.

Yenimahalle II. Küme 13. Grupta yer aldı. Bu grupta Yenimahalle’den başka;  Güzelhisar,  Altınok, Çapa, Yeşilova (Balat), Samatya, Yeni Gayret, Giresun Emeksan, Aksaray kulüpleri yer alıyordu. Bu takımlardan Altınok beş-altı maçtan sonra ligden çekildi. Grubun şampiyonlukta iddialı takımları; Çapa, Yeni Gayret, Giresun Emeksan ve Yenimahalle idi. Bu dört takım arasında kıyasıya bir mücadele verildi. İlk devre sona ererken Yenimahalle ile Çapa’nın mücadeleye devam edeceği anlaşılıyordu.  Gruptaki takımlardan Güzelhisar, Yeşilova, Samatya, Aksaray’ın aynı semt takımı olması, Çapa’nın işini kolaylaştıracak gibi göründü ise de, ipi eline geçiren Yenimahalle ilk maçta rakibi Çapa’ya olaylı bir maç ta hükmen yenilmesine rağmen, inatla yarışı devam ettirdi ve bilhassa ikinci yarıda gösterdiği üstün performansla rakibini geride bırakmayı bildi ve şampiyonluk ipini göğüsledi. Bu başarının alınmasında tüm futbolcuların payı var, yöneticilerin pay var, taraftarların payı var, tabii ki bıkmadan usanmadan çalışan, ısrarla ve inançla başarının peşinden koşan ve pes demeyen Antrenör Bülent Akatay ve takım kaptanı Yakup Odabaşı’nın büyük payları var.  Elbette ki bazı isimler üzerinde durmak gerekir.

Yenimahalle II. Amatör lig takımları arasında çok sırıttı. Çünkü II. Küme takımları arasında maçı başladığı gibi bitiren bir başka takım göremedik. Takım ahengi, oyun disiplini ve oyun kurgusu olarak Yenimahalle seyredilecek bir takım olduğunu ispatladı. İyi ve yetenekli futbolcuları var. Örneğin kaleci Uğur, santrafor Dinçer iyi kumaş. İşlenirlerse çok daha iyi olurlar. Zaman zaman oynama şansı bulan Serken Büyükdurmuş “Ben gol adamıyım” der gibiydi. Oynadığı maçları çevirmeyi bildi. Biraz daha çalışsa neler yapmaz ki?  Ümit Sarıhan istediği maçı çevirebiliyor. Müthiş mücadele gücü var, topa çok yatkın ama biraz da futbolu futbol gibi oynasa kendisine “Yenimahalle takımında ne işin var” denilebilir. Serkan Kaptan’a ayrı bir paragraf açmak gerekir. Profesyonel ligde top koşturmuş bir usta ayak! Takıma ve arkadaşlarına hayli katkı sağladı. Son maçtaki sinirliliği keşke olmasaydı! Muhammet bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji tüpü, keza Fikret de öyle. Ümit Kapıcıoğlu son vuruşları iyi yapabilse çok daha iyi olabilir. Gökan, Burak ve genç Miraç savunmaya güç katan isimler…  Futbol yeteneğini zevkine göre ayarlayan Kaptan Yakup için ne demeli? 15-20 metre karede oynadı ama aklı ile, sol ayağının ustalığı ile takımını oynattı ve başarıya taşıdı. İşin önemli yanı oyuna giren yedek futbolcuların da aynı inanca sahip olmaları ve arkadaşlarını aratmamaları! Son maçta ikinci yarıda oyuna giren İsmail sanki maçın başından beri oynuyormuş gibi rahattı…

Yenimahalle Grubunda şampiyon olarak I. Amatör kümeye yükselirken oynadığı 16 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Attığı 54 gole karşın 11 gol yedi ve 43 puanla şampiyon oldu.  İkinci Çapa 43 ve üçüncü Yeni Gayret 31 puanla sıralandılar. Ümit Sarıhan 17, Dinçer 13 ve Yakup 10 gol atarak takımın gol ayakları oldular.

Küçük bir semt!  Bir mahalle! Ne fabrikası ve ne de bir başka büyük işyeri var! Üstelik antrenman yapacak sahası da yok. Geliri ise sadece gönül verenlerin cebine endeksli!  Üç beş top! Biri yeni ikisi eski üç takım forma! Bir de belirli günlerde bir araya geldikleri bir lokal. İşte başarı böylesi bir ortamda geldi. Bu başarıda yılların yöneticisi Ahmet Ali Kaya’nın payı çok mu çok! Bunu kabul etmek ve hakkını da teslim etmek gerek.

Bir yılı böyle geride bıraktı Yenimahalle ve Şampiyon olarak İst. I. Amatör kümesine yükseldi.

+   +   +

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)