Son Dakika Haberler

SARIYER BİR ATIP ÜÇ ALMAYA DEVAM EDİYOR!

SARIYER BİR ATIP ÜÇ ALMAYA DEVAM EDİYOR!
Okunma : 1.752 views Yorum Yap

ibalci-1Sarıyer son beş sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Geçen sezon arka arkaya 5 beraberlik alınmıştı. 2013/2014 de ise arka arkaya 6 beraberlik, 2012/2013, 2011/2012; 2010/2011 ise ilk iki maçta 1 beraberlik 1’ er yenilgi alınmıştı. Bu istatistiğe bakıldığında Sarıyer’in lige mükemmel başlangıç yaptığını görürüz. İsteğimiz başarılı sonuçların alınmasının devamıdır.

 

Sarıyer kendi sahasında seyircisiz bir müsabaka oynadı. Play-Of maçlarından gelen seyircisiz maç oynama cezası çok enteresan… Bir futbol takımının, yani ekip oyunu olan bir spor karşılaşmasının seyircisiz oynatılması insanlık adına ağır bir suç olmalı. Seyir sporu nasıl seyircisiz oynatılır ki? Olay çıkaran seyirciyi kulüp yöneticileri mi susturacak? Kulüp yöneticileri mi asayişi sağlayacak? Olur mu böyle şey… Özel güvenlik deniyor. Günümüzde özel güvenlikçiler kendilerini korumaktan aciz be! Neyse, bu işler TFF nun işleri, onlar ne derse olur, yoksa her şey mahfolur (!)

 

Maçın genelinde takımlar denk kuvvette göründüler. Bilhassa maçın ilk yarısında her iki takım da oyuna ağırlıklarını koyamadılar ve fazlaca pozisyon üretemediler. İlk yarıda iki tarafın da birer gol pozisyonu vardı. Sarıyer atağında rakip savunma oyuncusu topu gol çizgisi üzerinden çıkarırken, rakip atağında Atacan gole izin vermedi.

 

Maçın ikinci yarısında Sarıyer daha etkindi. Üst üste ataklarla rakip kaleyi zorlamaya başladı ve gol pozisyonları buldu ancak bunları değerlendiremedi. Sarıyer Teknik direktörü Ayhan Akman 64’cü dakikada Serdar Eylik’in yerine Cihan’ı, 66’ci dakikada Can’ın yerine Tahir’i ve 68’ci Dk. da Berkay’ın yerine Caner’i oyuna aldı. Bu değişikliklerle beraber Sarıyer’in baskısı arttıkça arttı. Bilhassa Tahir mükemmel driplingleri ile rakip defans üzerine gitti ve ısrarlı ve rakibi bitirici çalımları ve kaydettiği muhteşem golle maçın skorunu belirledi. Ancak, attığı golden çok daha rahat iki pozisyonu, biraz da çalım sevdasına gol yapamadı bunu da belirtmekte yarar var, her zaman eğrisi doğrusuna gelmez…

 

Sarıyer maça 4-3-3 düzeni ile başladı ve öyle devam ettirdi. Maç boyu oyun düzeninden pek kopmadı. Maçın son beş dakikasında galibiyeti koruma telaşından olacak hayli zorlandı. Sarıyer’i masaya yatırmak henüz erken! Hele iki galibiyet aldıktan sonra! Ama bazı konulara da değinmekten geçmek istemiyorum… Örneğin; Ayhan Akman yerinde değişiklik yapmasına karşın, beş dakika içinde üç futbolcuyu değiştirmesi ve geriye 20 dakikalık bir süre kalması, kalecinin sakatlanması halinde ne yapacağını düşünmek bile istemiyorum. Bence üçüncü değişikliği yaparken riske girdi ama kazandı. Takımı birey olarak ele aldığımız da, çok güçlü rakiplerle karşılaşmadığımız da dikkate alınırsa söylenecek şey, Tahir Babaoğlu, Serkan Çalık, Serkan Yalçın’ın yerlerinin adamı oldukları kabul görür… Mustafa yine de yerinin adamı. Sol bek Kaan çok yetenekli ama topla fazla oynuyor ve çalıma kaçıyor, daha sade oynasa, oyuna katkısı daha fazla olur. Serdar Eylik futbolu bilen biri ama ya adaptasyon eksiği var ya da biraz daha çalışarak kilo atması gerekir.  Sabutay bildiğimiz  adam, iyi bir kesici. Hakan ilk yarıdaki oyununu ikinci yarı devam ettiremedi. Berkay’ın meziyetleri iyi ama biraz daha hareketlenmesi gerekir, Ercüment savaşçı bir ruhla oynuyor, yan pas yapmakta ısrar etmesi iyi değil, bence ileriye dönük oynaması gerekir. Can Erdem hayli kilolu, fazla bir varlık gösteremedi, ileride daha iyi olabilir, bekleyeceğiz, göreceğiz. Sonradan oyuna girenlerden Tahir Babaoğlu “Ben bu takımda oynarım” diye bağırıp durdu. Bir de “Ben o kadar fazla çalım yapıyorum ki bundan vazgeçmeliyim” diye bağırırsa, takımını sırtlayıp götürür. Cemre ile Tahir’i yan yana oynarken düşünüyorum da aklıma gelenleri yazmak istemiyorum, belki nazar değer…  Sonradan girenlerden Caner de Cihan da görevlerini yaptılar, oyunun hareketlenmesine yararlı oldular…

 

Sarıyer’in yarınlarını iyi görüyorum. Hele birkaç hafta daha geçsin, takımları biraz daha tanıyalım, kendi futbolcularımızı da görmek imkânını elde edelim, o zaman daha derli toplu analizlerde bulunabiliriz.

 

Gördüğüm takımımızın iki maçta 6 puan alması ve averajla ikinci durumda olması, bizleri umutlandırıyor… İleriki maçlarda seyircinin de katkısı düşünülürse lig şampiyonluğu için mücadele verileceğine yürekten inanıyorum.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)