Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER ELENDİ ŞÜKRÜ GENÇ İSTİFA! İbrahim Balcı

SARIYER ELENDİ ŞÜKRÜ GENÇ İSTİFA! İbrahim Balcı
Okunma : 626 views Yorum Yap

İbrahim BALCI
İbrahim BALCI

Sarıyer, Ziraat Türkiye Kupası maçı için YZÖ Stadında Gençlerbirliği ile karşılaştı ve rakibine 2-1 yenilerek Kupadan elendi.
Merakla beklenen bir maçtı bu. Zira Gençlerbirliği Süper Lig takımı ve Sarıyer’in 50 yıllık ezeli rakibiydi.  Bu kez güçlü rakibine karşı Sarıyer ne yapacaktı?
Enteresan Süper Lig takımı Sarıyer maçına kulüp otobüsü ile gelmişti!
Stada erken saatte gittim. Şeref salonu lobisinde birkaç yönetici vardı.
Tribündeki yerimi aldım. Etrafa göz gezdirdim. Değişik bulgular elde ettim. Örneğin:
Şeref tribünü karşısında ki alanda tribün yok, reklam panoları için ayrılmıştı, Ama bir adet dahi reklam yoktu. Üzülmemek elde mi? Yönetim bu konuda ne yaptı?
Bel. Bşk. Şükrü Genç’in kulübe başarılar dileyen üç afişi, bir taraftar pankartı ve Spor Toto Ziraat Bankası afişi… Oysa buraya birkaç adet kulübün Maksimum kartı reklamı konulabilirdi.
Numaralı tribüne toplu girişler başladı. Üç beş kişi varken öncelikle 40 kişilik bir genç grup yaşları 12-15 arasında öğrenci delikanlı girdi. Beş dakika sonra bir o kadar daha öğrenci grubu yerlerini aldılar. Sonra 30 kişilik ağabeyler sıralandı tribüne. Tabii davul da var!”
Bel. Bşk. Şükrü Bey 14.35 de geldi. Tokalaştık, “bütün görüşmelerimi geri bıraktım” dedi. “İyi ettiniz, güzel maç seyrederiz inşallah” yanıtını verdim.
Şeref Tribününe girerken 20 lira ödeyip aldığım bilete baktım, karşılaşma takımlarının ismi ve maçın oynanacağı tarih yok.
   İlçe Milli Eğitim Müdürü saat 14.40 da geldi.
CHP İlçe Başkanı Mehmet D eniz saat 14.50 de geldi.
MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban saat 14.55 de geldi.
14.56 takımlar sahaya çıktı, 14.57 eski F. Bahçeli Milli Futbolcu Mikro Mustafa (Güven) için saygı duruşu yapıldı. İstiklal marşı okundu.
Sarıyer Spor kulübü Başkanı 14.58 de Şeref locasındaki yer ini aldı.
Maç tam saatinde 15.00 başladı.
Saat 15.02 de Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman şeref locasındaki yerini aldı.
Şeref tribününde 60-65 kişi, basın tribününde 50-60 kişi… Az ilerisindeki tribünde 20-30 kişi, bölme dışında da bir o kadar. Dere tarafındaki kale arkasında 5-6 kişi bunlar G Birliği taraftarı olmalı, diğer kale arkasında belki 30-40 kişi vardı… Şeref tribünün sol tarafındaki tribünde boydan boya belki 300 -350 kişi…
Maç oynanıyor, her hangi kötü bir durum yok… Üç beş kez cılız bir sesle Yönetim istifa bağrışları! Neden?
Yoktan yere genel Kaptan Hakan Şengün’e “Hakan Şengün İstifa” bağrışları beş altı kez! Neden acaba bu istifa istekleri!  Hemen yanıt geldi Şeref tribününden “Hakan harçlıklarını vermedi galiba!” diye… Bu ne demek! Rakip takım 2-0 önde ve maçın sonları bu kez; “Şükrü Genç istifa” üç beş kez. Niçin? Maç bitti ve tempo halinde “Şükrü Genç istifa” sesleri dakikalarca…
Neden Şükrü Genç’in istifasının istenmesi…
Maç mı? Pek maçı yazacak bir şey bulamıyorum. Her iki takım da değişik tertipler sahaya sürdüler arayış içindeler. Kantara vurulsa her iki takımın 18’ er futbolcusu Sarıyer en azından 200 kilo daha ağır gelir. Eeeee böyle olunca maçında hâkimi, oyunda etkinliği olan elbette ki Süper lig takımı G. Birliği olur. Kazandıkları penaltıyı direğe nişanladılar. İlk yarıda iki, ikinci yarıda bir olmak üzere üç şutları Sarıyer kale direğinden döndü. Kolay goller bularak 2-0 öne geçtiler, maçın +3 dakikası oynanırken Sarıyer Ömer’in ayağından şık bir gol buldu ve maçı rakip 2-1 kazandı Sarıyer’de elendi.
Stadı terk ettik, gidiyorum “Şükrü Genç istifa” sesleri devam ediyor. Düşünüyorum ne yaptı diye?
Bütün günahı kulübüne gönül vermesi mi? Ya sırtını dönse daha mı iyi olacaktı? Yoksa bir kısım taraftarın bir başka beklentisi mi var? Anlaşılır değil! Ama olacak böyle şeyler, önü nasıl alınır, neler yapılması gerekir tartışmak ve doğruyu bulmak gerek.
Sordum görevlilere maçtaki paralı seyirci sayısını. Yanıt geldi “250 kişi”. Buyurun cenaze namazına… Stat da en azından 500-600 kişi var ama paralı seyirci 250 bu demektir ki en azından 250 kişi hiçbir ücret ödemeden maça girmiştir. Normal olarak para vermemesi gerekenlerin sayısı 20 yi geçmez! Ya diğerleri? İstifa diye bağıranların hiç birinin para vermediğini, kendilerini maça yönetim kurulunun aldığını biliyoruz. Nedense son dört beş yıldan bu yana bu uygulama yapılıyor. Nedenini de anlamış değilim.
Seyirciyi ücret almadan içeri alıyorsun, belki de içeri aldığın seyirci kadar para kulüpçe ödeniyor ama o seyirci aşka gelip “Yönetim istifa, Başkan istifa” diye bağırabiliyor. Önlem yok mu? Vardır. Bir deneyin bakalım ne olacak. Maça kaç paralı seyirci gelecek? Bu arada Şeref salonuna girenlerin de hepsi para ödeyerek girmeli. Bir yöneticiyi gördüm para ödedi, çok mutlu oldum. Yetkililer geldiği zaman o yetkili kimse ücret ödemeden içeri alınmalı ama yanındakiler biletlerini almalıdır. Ya da o yetkili de hem kendisinin ve hem de yanında gelenlerin bilet ücretlerini ödemelidir. Cebi yakacak kadar ağır değildir bilet ücreti.
Bir futbol maçında Belediye başkanına “İstifa” diye bağırılması akıl kârı değil ama bağırıyorlar işte. Yahu neden yapılıyor bunlar. M. İhsan Yalçın’a, Yusuf Tülün’e, Sedat Özsoy “İstifa” diye bağıranlar şimdi de Şükrü Genç için bağırıyorlar. Anlamak mümkün değil. Eskiden “Bunları bağırtan var” deniliyordu ama bugün de bağırıyorlar. Yine “Bunları bir bağırtan var” mı diyelim?
Yanlış, çok yanlış yapılıyor. Hiç kimse “İstifa” diye bağırın belki demiyordur ama 12-15 yaş arasındaki delikanlıları yönlendirenlerin olduğu kesin gibi bir şey…
Yerel yöneticilerin kulüplerini sevmeleri, kulüplerine yardımcı olmaları neden birilerinin zoruna gidiyor acaba?
     “Şükrü Genç sporu seven, üstelik futbol oynamış bir Sarıyerlidir. Elbette ki bu bağrıştan etkilenmiş olabilir! Etkilenmiş olsa da kulübüne hizmetten sporun emrine olmaktan geri kalmayacaktır. Sarıyer Spor Kulübü’nün Şükrü Genç’e ihtiyacı vardır. Hatta belediye Başkanı her kim olursa olsun Sarıyer Spor Kulübünün, hatta Sarıyer’deki tüm spor kulüplerinin ona ihtiyacı vardır, olacaktır. Bu böyle biline…”
Sarıyer Spor Kulübünü sevenler lütfen İş Bankası Sarıyer Şubesine başvurun ve bir adet “Sarıyer S. K. Maksimum Kredi Kartı” isteyiniz. Sarıyerlilik bunu gerektirir.
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)