Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER GÜLDÜ: 4-1

SARIYER GÜLDÜ:  4-1
Okunma : 662 views Yorum Yap

ib_99Sarıyer sancılı bir haftayı geride bıraktı. Nedeni başarısızlık gösterilen Teknik heyet değişikliği gündem de iken Kahramanmaraş Spor maçına hazırlanıldı. Alt yapı teknik sorumlusu Köksal Uzun, altyapı antrenörleri Savaş Yıldırım, Erbil Uzel, Engin Ülker takımın hazırlanmasında görev aldılar

Sarıyer sezonun iyi maçlarından birini oynadı ve sahadan 4-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Öncelikle bu skoru sağlayanları tebrik etmek isterim.

Sarıyer sahaya son maçtaki kadrosunu koruyarak çıktı. Gerekli görüldüğünde değişiklikler yapıldı. Zamanımıydı tartışılır ama yapılan buydu. Çok önemli bir husus dikkat çekti. Teknik heyet değişikliğinde takımın aleyhte etkilenmemesi hatta futbolcuların  daha iyi motive olmaları ve değişikliği benimsemiş görünmeleriydi. Değişen futbolcuların oyundan alınırken ortaya koydukları tavır bunun kanıtı kabul edilmeli. Zira sahanın en iyisi oynadığı sürece Eser’di ama 54’cü dakikada oyundan alındı. Yedek kulübesine giderken gösterdiği olgunluk, Köksal Hoca’nın kendisine yaklaşımı mükemmeldi. Bir diğer dikkat çeken taraf gol atıldıktan sonra futbolcuların toplu halde yedek kulübesine koşup sevinci futbolcu-teknik yönetici birlikte paylaşmalarıydı… İnşallah bu hava devam eder… Rakip takımın attığı tek golde, tüm stadın bu güzel golü ve golü atanı alkışlaması muhteşem bir görüntü verdi. İşte futbol bu, futbol seyircisi bu diyebiliriz artık, devamını bekleriz tabii. Güzele güzel, iyiye iyi demek ne kadar hoş!

Maça gelince; maç her iki takım için önem arz ediyordu. K. Maraş düşme hattında içinde kalmamak için oynarken, Sarıyer bugünkü konumu ile üst sıralarda yer alabilmek için mücadele ediyordu. Ama görünen o ki K. Maraş Spor pek güçlü değil. Ama ortaya koyduğu futbol mücadele doluydu. Maça sonuna kadar asılmayı ve oyundan kopmamayı bildiler. En iyi adamları takımının tek golünü atan 61 No. lu Erdinç’ti.

Sarıyer maça iyi başladı  ve maçı kazandı. Sarıyer gollerini 32’ci Dk. da Eray, 37’ci Dk. da Yaşar, 67’ci Dk. da Günay ve 70’ci Dk. da Soner’le (penaltıdan)   buldu. Attığı gol kadar da kaçırdı.  Sarıyer savunmada birkaç pozisyon dışında zorlanmadı. Zira rakip takımın hücum gücü yeterli değildi. Sarıyer’de Osman bu kadar deneyimine rağmen yine ani bir vuruşla golü yedi. Savunmada İki bek rahattılar ve kanat adamı gibi ileri çıkarak forvete katkı verdiler. Sami’nin şutu gol olmalıydı, git gide takıma adapte oluyor ama ikinci yarıda arka arkaya iki-üç hatayı yapmamalıydı.  Gökhan, Serhat ikilisi ortada tam uyumlu derken, Gökhan’ın iki büyük hatası burada sorun olduğunu gösterdi. Gökhan topu oyuna biraz daha çabuk sokmalı, rakibi beklememeli, ceza alanı içinde oyunu güzelleştirme adına riske girmemeli. Orta alanda Hakan oynarsa takım oynar söylemi ters döndü. Zira Hakan Serhat’ın yerine geçtikten sonra mükemmel oynadı… Orta hattın en iyisi, hatta sahanın en iyisi Eser’di. Futbol adına oyundan alınana kadar ne gerekiyorsa hepsini yaparak takdir aldı. Sakatlık nedeni ile değilse, oyundan erken alındığını belirtmek isterim. Günay Şakar sol çizgide oturmuş durumda, Bu maçta kaçan rakiplerini kovalama ve kademeye girme gibi özelliklerini de gördük. Biraz daha erken topu çıkarsa, daha etkili olacağı kesin. Soner mükemmel bir penaltı atışı yaptı. Çok top tutması aleyhinde oluyor. İleri de Mert ile Yaşar yan yana oynadılar. Yaşar yine her hava topunu indirdi, bu mevki benim diyen oyunu ile beğeni topladı. Mert ise gol için nerede durulacağını çok iyi bilmesine karşın hala daha bekleneni vermiş değil. Çok deneyimli bir futbolcu, pozisyonları cömertçe harcamamalı ve takımını sırtlayabilmeli. Takım puan aldıkça Mert’in de eski havasını bulacağını umuyorum.  Oyuna sonradan giren Güney oyuna ısınmakta güçlük çekmedi ve yararlı oldu. Sakatlıktan sonra Mustafa ile Muhammet biraz durgun göründüler.

Sarıyer arzulu futbolunu dört golle süslerken iki katını da kaçırdı. Futbolcular gol bulmaya başladıkları maçta gol kaçırmamak için bütün becerilerini kullanmalı, zira bir gol bile önemlidir lig maçlarında.

Seyirci maçın başından sonuna kadar takımını destekledi. Görevli polisler de her şeye, kalkana oturana müdahale etmedikleri için tribün daha da güzelleşti. Rakip seyirci ile dalaşma olmadı, küfür kâfir olmadı.

 

Maça yeni Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgi’de geldi. Uğurlu geldiğini söyleyebilirim. Çünkü Sarıyerliler galibiyete hasretti. Belediye Başkanı fazla kalamadı ve maçın sonunu göremedi. Ama ben aylardan beri doğru dürüst sevinemeyen Başkan Saffet Akkoyun ve yönetici arkadaşlarının mutluluğunu görünce ayrıca sevindim.

Bir başka önemli husus yönetim kurullarına öteden beri aldığımız sanatçıların verdikleri başarılı hizmetlerin bu maçta da gözler önüne serilmesiydi. Bu sezon yönetimde Ses sanatçısı Ferhat Göçer var. Mevsim başı verdiği karşılıksız gönül hizmeti dışında, maçları kaçırmamaya gayret ettiğine şahit oldum. Hele bu maçta taraftarlarla bir yumak olarak onlara üçlü çektirmesi, kulübümüzün lig maçlarına güzel bir hava yakaladığının anlatımıdır.

Farklı skor iyi oldu derim, tebrikler ve başarıların devamını dilerim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)