Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER HAZIR DEĞİL! İbrahim Balcı

SARIYER HAZIR DEĞİL! İbrahim Balcı
Okunma : 597 views Yorum Yap

indirSarıyer yeni sezonun ilk maçında ligin iddialı ekiplerinden Yeni Malatya Spor ile kendi sahasında 1-1 berabere kalırken, hazır olmadığını da gösterdi.
 
                Ligin ilk maçı olması nedeniyle hatırı sayılır bir seyirci vardı sahada. Her iki tarafın seyircisi maçın başından sonuna kadar takımlarını desteklediler. Takımlar futbol olarak ortaya fazla bir şey koyamadılar. İki takımdan rakip Yeni Malatya Spor daha hazır göründü. Sarıyer ise maalesef henüz lige hazır değil. Bu açıkça görüldü. Bunun da nedeni Sarıyer’in sezonu geç açmış olması ve Eylül ayının son gününe kadar  transfer çalışmalarını devam ettirmesi ve kadrosunu takviye yoluna gitmesidir.
 
                Sarıyer sezonu geç açtı. Bütün takımlar temmuz ayı başında sezonu açarken Sarıyer  23 Temmuzda açtı. Sarıyer’de bir süre çalıştıktan sonra 13 Ağustosta Kartepe kampına gitti. Çalışmalarını burada sürdürdü. Fakat burada da yeteri kadar hazırlık maçı oynayamadığı anlaşıldı. Sarıyer gibi yeniden oluşturulan bir kadronun üç beş maçla lige hazırlanması düşünülemez. En azından sekiz on hazırlık müsabakası oynamalıydı.
 
                Sarıyer genelde yaşlı ve deyimli oyuncularla kurulu!  Araya birkaç genç serpiştirildi. Ama maç boyu Serhat’ın hava toplarına müdahalesi, Semih’in presi ve Melih’in takipçiliği arandı. Ümitlerle transfer edilen ve şans verilen futbolcular hakkında konuşmak henüz erken.  Ama sağbekte görev verilen Feridun göze battı! 
 
                Fizik olarak eksik görünen Sarıyerli futbolcuların inatçı ve inançlı olduğunu gözlemledik. Çalışmalarına gereği kadar önem verirlerse yakın zamanda istenilen form düzeyini yakalarlar.
 
                Maça gelince fazla bir şey yazmaya gerek yok. Yeni Malatya, Sarıyer’den daha iyi top çevirdi, daha derli toplu ve daha atak göründü. Fakat oynadığı futbola karşın yeteri kadar pozisyon bulduğu söylenemez. 10 numaralı futbolcuları Halil sahanın en iyisi idi. 5 numaralı futbolcuları Fahri de takımı oynatan adam olarak dikkat çekti.
 
                Sarıyer kendi sahasındaki maçı kazanabilmek için sahaya çıktı. Maça sonuna kadar gücü yettiğince asıldı ama bu yeterli olmadı. Kazandığı penaltı, penaltıydı ve golle sonuçlandı. Sarıyer daha ziyade futbolcuların bir arada oynamamasının eksikliğini hissetti. Futbolcular istenileni ve kendi İstediklerini yapmakta zorlandılar. Henüz ligin başı, önümüzdeki birkaç haftanın iyi değerlendirilerek takımın oturtulması ve esas kadronun ortaya çıkarılması gerekmektedir.
 
                Seyredenlerin genel olarak kanısı “Bu takımın küme düşme hattında yer almayacağı ve üst sıraları zorlayabileceği” şeklindedir. 
 
                Dileriz öyle olur… Dedikten sonra birkaç şeyde seyirci için yazmak istiyorum.  Maçın başından sonuna kadar çok iyi organize oldular. Şarkılar, sloganlar, alkışlar. Hepsi çok güzel! Yahu bir de şu pisliği, edepsizliği çağrıştıran iki slogan terk etseler ne kadar güzel olacak. Lütfen gençler bu pis sloganları terk edelim.
 
                Maç sonu olaylar oldu. Bu da hoş değil! Sarıyer seyircisi böyle olmamalı. I. Türkiye Ligi görmüş, yıllarca orada kendisine önemli yer bulmuş bir kulübün seyircisinin çok daha serinkanlı olması gerekir.  Seyircilerin birbirleri ile dalaşmalarının zararı hem kendilerine ve hem de kulüplerine olur. Bunun önlenmesi gerekir. Tribün liderlerinin çok bilinçli olması gerekir. Aksi halde cezai müeyyidelerin uygulanacağı ortadadır. Gazeteler yazıp duruyor, ilgililer demeçle uyarıda bulunuyor bu konuda… Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bizden hatırlatması…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)