Son Dakika Haberler

SARIYER İPTEN DÖNDÜ!

SARIYER İPTEN DÖNDÜ!
Okunma : 774 views Yorum Yap

ibalci_99Sarıyer Yusuf Ziya Öniş’te, Gümüşhane Spor ile karşılaştı ve uzun süre yenik oynadığı maçı uzatmalarda attığı golle 2-2 beraberlikle bitirdi. Sürekli yağmur altında oynanan maçta kalite yoksa da müthiş bir çekişme ve heyecan vardı. Rakibin kontrollü oynadığı maçta ilk atak 14’cu dakikada gelişti. Maçın 20’ci dakikasından sonra rakip oyuna hâkim oldu ve Sarıyer savunmasının hatalarından golleri buldu. 23’cü dakikada Hakan ‘ın yoktan yere kaptırdığı top Sarıyer kalesinde karambol yarattı ve kaleci Osman rakip forvetlerin şutlarını iki kez önlemesine rağmen, defansta çaresiz kalınca ilk golü kazanan rakip oldu. Bir türlü toparlanamayın Sarıyer 34’cü dakikada ikinci golü yedi. Bu golde Osman’ın anormal hatası vardı. Rakip defasın kestiği topla ani atağa kalkan rakip sağ kanat oyuncusu Taner, kaleci Osman’ın kaleyi terk ettiğini görünce, 40 metre kadar uzaktan ani ve sert bir vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti.  İlk devre bu skorla sonuçlanmak üzere iken rakip takımın en iyi futbolcusu 10 sırt No. lu Tekin gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

            Maçın ikinci yarısı Sarıyer forveti ile rakip defansı arasında geçti. Kapanan rakip defans üzerine çöken Sarıyer sayısız pozisyonlardan yararlanamadı. Yüzde yüz gollük üç şutu ise rakip kaleci başarı ile önledi. Sürekli yağmur altında ve adeta çeltik tarlasında oynanan maçta topa daha çok sahip olan Sarıyer oldu ve ilk golünü 69’cu dakikada Yaşar’ın ayağından kazandı. Maçın sonlarına doğru anormal baskı kuran Sarıyer rakibin vakit geçirme çabalarına, verilen 5 dakika uzatma da yanıt verebildi ve Günay Şakar’ın ayağından beraberlik golünü bularak, kendi saha ve seyircisi önünde yenilgiden kurtuldu.

            Sarıyer takımı iyi değildi.  Önce takım teşkili ve sonra da futbol olarak başarılı değildi. Teknik adamlar “Ben yaptım oldu” derse, mensup olduğu takım ağır bedeller öder. Kimin aklına gelir, sağ ayaklı bir futbolcunun sol bek oynatılacağı… Yine kimin aklına gelirdi maç boyu hata yapan Gürhan’ın, Eser’in,  Güney’in, Mert’in oyunda tutulacağı… Hatta maç gitti gidiyor derken üçüncü futbolcu değiştirmek hakkının kullanmamakta neyin nesi? Ağır ve çeltik tarlası gibi bir sahada takımı pıt pıt paslarla yerden oynatmanın anlamı ne ola? Maç boyu havadan gelen bütün topları aşıran bir Yaşar vardı ve aşırdığı topları kafa ile rakip kaleye gönderebilecek ya da şuta dönüştürebilecek yanında kimse yoktu? Peki, gol nasıl atılacak? Her takımın eksik kalması mı beklenecek? Yorgunluktan mücadele edemeyecek duruma gelenin yerine Emre Karaman’ın alınmaması neden? Bu takımda Emre hem de iki Emre yedek bekletiliyorsa, ortada mutlak bir sorun vardır derim…

            İyi veya kötü Sarıyer 2-0 yenik durumdan beraberliği kurtardı ve ipten döndü. Bu sonucu da futbolcular temin etti.  Onları verdikleri zor mücadeleden dolayı tebrik etmek gerek. Ama şunu da hatırlatmak isterim. Futbolcu arkadaşlar şunu iyi bilmeli. Zaman geçtikçe diğer kulüplerin transferde futbolculara ödedikleri paralar da belli olmaya başladı. Nedense Sarıyer her kulüpten fazla ödemiş futbolcularına… Yani demek istediğim Sarıyerli her hangi bir futbolcunun anlaşma yapmak suretiyle aldığı transfer ücreti diğer kulüplere oranla çok yüksek. Bu paralar neden verildi? İyi bir kadro kurmak, transfer edilen futbolculardan iyi randıman alabilmek için! Hani nerde? Beş maçta beş beraberlik bu mu çok iyi kadro, bu mu çok iyi futbol ya da futbolcu performansı? Olmaz böyle şey! Başta başkan olmak üzere tüm yöneticiler, sonra seyirciler sizden önce iyi futbol sonra beraberlikler değil, galibiyetler bekliyor. Kendi sahanızda kazanamazsanız nerede kazanacaksınız?

            Sarıyer’in yeterli kondisyonu olmadığı görülüyor. Ancak bunu da normal karşılamak gerekir. Zira futbolculara yüklenir, erken forma sokarsın, bir süre iyi gider sonra erken çöküş başlar bunun da önü alınamaz. İnanıyorum ki teknik elemanlar bunu düşünüyordur.

            İnce eleyip sık dokumalı ve fazla puan kaybı olmadan ara transfere gelinmelidir. Takımın bir iki eksiği olabilir, bu da tamamlanarak üst sıralar ile mücadele edilebilir.

            Hava yağmurlu, saha kaygan, seyirci mükemmel, futbol kaliteli değilse de çekişmeli ve zevkli…. Kaybedilen merkebin son dakikalarda bulunması sevincimiz oldu. İyi futbol ve galibiyet beklentilerimiz gelecek haftalara kaldı.

Yazan İbrahim Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)