Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER KÖTÜ GİDİYE “DUR” DEDİ

SARIYER KÖTÜ GİDİYE “DUR” DEDİ
Okunma : 644 views Yorum Yap

ibalci_99Sarıyer konuk ettiği Pazar Spor’u 2-0 yenerek hem kötü gidişe “Dur” dedi, hem de iki golle 3 puan almayı bildi. Sarıyer bu skorla klasmandaki yerini de korudu.

İki devrelik bir müsabaka oynandı. İlk devre Sarıyer sahada sanki yoktu. İsteksiz, tutuk ve şaşkın bir futbol sergiledi. Pazar Spor ise maça asılan ve oyuna ağırlığını koyan takım olarak göründü. İkinci yarıda ise tamamen tersi oldu ve Sarıyer Teknik direktörü Bahri Kaya’nın yerinde müdahalesi sonucunda Sarıyer oyuna hâkim oldu ve galibiyete ulaştı.

Sarıyer’in aldığı galibiyet iyi ama ortaya koyduğu futbola iyi demek uygun düşmez. Zira alışılmışın dışında bir Sarıyer vardı. Kötü futbolun yanında saha zemininin de kötü olduğu, futbolcuların sık sık kayarak pozisyon kaybettiklerini de hatırlatmakta yarar vardı.

Müsabaka dostane başladı, öyle bitti. Sarıyer-Pazar kardeş olacak kadar birbirlerine yakın kulüplerdi. Maç boyu her iki takım seyircisi centilmenlik dışı bir tavır ve hareket içinde olmadılar. Bu da maçın en iyi taraflarından biriydi.

İlk yarıda ne yaptığını, ne oynadığını bilmeyen Sarıyer’de ayakta kalan üç-dört futbolcu vardı. Defansın orta ikilisi Emre ve Gökhan, yerinde müdahalelerde bulunan Osman ve her hava topuna müdahale eden ve devamlı ataklarla rakip üzerine giden kaptan Yaşar.

Sarıyer’in kötü oynadığı ilk yarıda akla kalan üç pozisyon vardı. 23. dakikada rakibin ortasına çıkan Osman’ın topa müdahale edememesi, 26. Dakikada rakip forvetin attığı bir şutun Sarıyer defansından dönmesi ve 27’ci Dk. Eser’in müthiş atağı ve kaleye yakın bir yerde topu kaybetmesi… Bu devreye kör dövüşü yapıldı denilse yeridir.

Müsabakanın ikinci yarısı hayli hareketli geçti. Mert Somay’ın oyuna alınışı, rakip takımdan 16. Sırt numaralı Ramazan Erarslan’ın sakatlanarak oyundan çıkışı Sarıyer’in oyuna hâkim olmasına yetti. Mert’in oyuna alınması ile Sarıyer çift santrafora dönünce, rakip defans zorlandı. Mert oyuna girer girmez Yaşar’ın nefis asisti ile buluştu ve takımının ilk golünü attı. Arkadan Eser’in şutu direkten döndü. 81’ Dk. da Soner’in pası ile hareketlenen Yaşar şık bir plase şutla takımının ikinci golünü kaydetti. 85’ Dk. da Mert’in şutu kale rakip kale direğinde patladı ve maçta 2-0 Sarıyer lehine sonra erdi.

Şunu da hatırlatmakta yarar var; rakip takım ligin en az gol yiyen takımlarından biri. Ama gol güçleri de yeteri kadar iyi değil. Zira ilk yarıda hâkim olmalarına rağmen pozisyon bile builamadılar.

Sarıyer maçı kazanmasına karşın iyi futbol oynamadı. Bu futbolu devam ettirirse her maçta zorlanır. Takımda topa iyi basan futbolcu olmasına ve iyi pas yapabilmelerine rağmen rakibin presinden kurtulamamak büyük sorun olarak belirdi. Aslında kendi alanında pres yapacak takım Sarıyer olmalıydı, bunu maalesef göremedik. Takımın iki bek sorunu halledilebilmiş değil. Yeni transfer Fırat mücadeleci ama oyuna fazla katkısını göremedik. Eray çotk sert bir rakiple boğuştu durdu. Defansın iyileri uyum içinde görünen Emre ile Gökhan’dı. Orta sahada sorun var. Bu alanda Hakan ile Soner’in iyi oynamaları halinde Sarıyer iyi görünüyor. Ama ikisi de istenen futbolu oynamaktan uzaktılar. Zaten oyuna ağırlıklarını koyduklarında da skor geldi. Eser’i nerede ise kaybedilmek üzere. Müthiş performans göstermişti ama nedense son beş altı maçtır bekleneni veremiyor. Eser’in kazanılması takımın gol gücünü arttırır. Muhammet ise ağır ve mücadeleden uzak göründü. Takımı sürükleyen adam olan Günay Şakar çok çalışmasına rağmen istenileni veremedi. Bu futbolcunun oynatılması gerekir. Yani orta saha adamları, topu Günay’ın ayağına ve göbeğine değil, defansın arkasına atmaları gerekir ki bitirici atakları ile rakip defnası dağıtabilsin. Aksi halde bekleneni vermez… Yaşar her zaman ki gibi oyuna ağırlığını hissetiriyor, bıkmadan tükenmeden gol için ağırlığını ortaya koyuyor… Mert’in oyuna alınması hem Yaşar’ın işini kolaylaştırdı ve hem de Sarıyer’i galibiyete taşıdı. İyi mücadele eden Mustafa Soytaş ile topa çok iyi basan Cemre Atmaca’ya daha çok şans verilebilir…

Hakemler için iyi idi demek zor… Ama kasıtlı hareket etmedikleri de ortada. Her iki takım futbolcuları çok iyi niyetliydi. Keza seyirciler de öyle…

Sarıyer kârlı bir haftayı geride bıraktı. Gelecek haftalar önemli. Deplasmanda maç kazanması, kendi sahasında kaybetmemesi halinde ilk sıralar için mücadelesini devam ettirebilir. Böyle olacağı inancını taşıyorum.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)