Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER KUPAYA DEVAM DEDİ

SARIYER KUPAYA DEVAM DEDİ
Okunma : 903 views Yorum Yap

ib_99Sarıyer Ziraat Türkiye Kupası maçında PTT Ligi takımlarından Ordu Spor’u zorlu bir mücadeleden sonra 1-0 mağlup ederek kupa dışına itti. Başarılı bir maçtan sonra tur atlayan Sarıyer gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Sarıyer-Ordu Spor ile Sarıyer YZÖ stadında, devamlı yağan yağmur altında karşılaştı. Saha balçık çamur olmamasına rağmen, su birikintilerinin kenarlarda yoğun bulunması nedeni ile çok ağırdı. Biriken yağmur suyundan topu sökerek dripling yapmak büyük hüner istiyordu. Futbol oynamak için topu yere indirilmesi gerekir ama paslaşmalar, ortalar, ikili üçlü verkaçlar hak getire. Bunlar yapıldı yapılmadı değil ama hep suya takıldı top… Yani bunların her hangi birinin olumlu şekilde yapılabilmesinin hemen hemen imkânı yoktu. Buna rağmen zevkli bir müsabaka oldu. Her iki takımda canla başla mücadele ettiler. Korkak, çekingen futbol oynamadılar. Oyunu güzelleştirmek için gereken her şeyi yapmaya çalıştılar, ağır saha izin verdiği ölçüde başarılı oldular.

Sarıyer kendi sahasında oynamasının da verdiği avantaji iyi kullandı ve rakibinden daha iyi oynadı. Sarıyer’deki teknik heyet kaosu sonlandırılmış ve deneyimle teknik adamlardan Bahri Kaya göreve getirilmişti. Bu değişikliğin takım üzerindeki etkisi olmuş mudur tartışılır ama oylumlu sinyaller verdiği da ortadadır.

Sarıyer’de Osman mükemmel bir futbol oynadı, kurtardığı iki üç gol vuruşu var ki takımı sırtında taşıdı denilebilir. 51’ci dakikada gelişen ani rakip atağında kaleci Osman’ın parmak uçlarıyla ancak dokunabildiği topun direğe çarparak kornere gitmesi ile Sarıyer galibiyete adım attı denilebilir. Keza 52 dakikada Sarıyer kalesi önünde meydana gelen karanbol de altı pas üzerinden iki gollük vuruşu kurtaran Osman’ın galibiyetin mimarlarından biri olduğu şüphesiz. Osman bu önemli pozisyonları önlerken Sarıyer’de rakip kaleye yükleniyor ve pozisyonlar buluyordu. 63’cü dakikada Hakan’ın sağdan getirdiği ve geri çıkardığı topa önce 6 pas çizgisi içerisinde Yaşar sonra Günay’ın dokunamaması Sarıyer adına büyük şanssızlıktı. Ama Sarıyer baskını arttırdığı dakikalarda Soner’in ortaya çıkışı maçın sonucunu belirledi. 77’ci dakikada orta sahada aldığı topla biraz kayan Soner 25-30 metre uzaklıktan gönderdiği füze ile takımını 1-0 öne geçirdi. “İşte Soner bu Bal vermeyen arı” dediğimiz anda sözleri ağzımıza tıkad., bu kez de attığı gole şapka çıkardık ve doyasıya alkışladık.

Rakip takım da elinden geldiğince mücadele etti, maça asıldı ve asla mücadeleyi bırakmadı. Hatta 90+2 de bir frikik atışı sonunda bir gol buldu ise de golü atan futbolcu ofsaytta olduğu için geçerli sayılmadı. Takımda iyi elemanları ver Soulemane Tanda, Alişan Şeker, Serdar Deniz ve Ümit Tütüncü başarılıydılar…

Sarıyer’de Osman, Eray, Soner, Muhammet, Hakan, Günay, Yaşar ve Soner başarılıydılar… Diğerleri? Onlarda gerçekten görevlerini iyi yaptılar. Gözden çıkarılmış gibi görülen Emre Karaman’ın dikkate alınması sevindirici ve takımın kazancı.

Şunu belirtmek gerekir Sarıyer gerçekten takım olarak iyi idi. İnsan ister istemez düşünüyor ve kendi kendine konuşuyor: Bu Sarıyer neden bu kadar puan kaybı yaptı. Bu kadar koşan ve maça asılan bir takım liderden nasıl 12 puan geride olur?

Maçın hakemi çok deneyimli ve bir hakem! Olabildiğince avantaj kaidelerine uydu.

Maçın bir diğer galibi ise Sarıyer seyircisi idi. Maç boyu takıma destek verdi ve tek kötü tezahürat yapmayarak örnek hareket sergilediler. Onlara da ayrı bir tebrik…

Yine de biraz kendimizden bahsedelim… Malum Protokol tribününe giriyoruz, devre arası çay ikramı var…. Tabii simit de! Tabak tabak simit… Hani bunun peyniri! Kimin cebine kıran girdi? Bayramali Koçoğlu’nun mu? Yoksa Gökhan Zeybek’in mi? Hakan Şengül’ün mü (Pardon Hakan maça gelemedi)… Tabii işin şakası bu, gerçekten peynir olmadan simit gitmiyor… Bu eksik giderilmeli (!)

Neyse Sarıyer zor bir maçı başarılı futbolu ile kazandı ve gruplara kaldı. Grup maçlarının para maçı olduğu söyleniyor. Sarıyer’in, yani kulübümüzün iyi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)