Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER ŞAMPİYON OLMALIYDI!

SARIYER ŞAMPİYON OLMALIYDI!
Okunma : 1.739 views Yorum Yap

Sarıyer Spor Kulübü 2018/2019 sezonunda müthiş bir mücadele verdi ve şampiyonluğu adeta elinin tersiyle iterek müthiş bir şekilde kaybetti… Şu istatistiklere bakar mısınız; Sarıyer 12 kez birinci, 11 kez ikinci, 5 kez üçüncü, 1 kez dördünce ve 5 kez de beşinci olarak kılasman derecesi yaparak maçlarını tamamladı… Yani enteresandır, ilk beş sıranın altına hiç düşmedi. Ama buna rağmen ŞAMPİYON olamadı.

Hiç 12 kez lider, 11 kez ikinci ve 5 kez üçüncü olan bir takım şampiyon olmaz mı? Tabii ki olmayabilir… İşte Sarıyer bu mucizeyi gerçekleştirdi.

Takımın futbolcuları, birkaçı hariç yetersiz değildi, kaliteleri belliydi, takım kötü futbol oynamadı, ligde topu ayağında en çok tutan takım olarak göründü… İşte bu görüntü aldatmaca oldu… Top ayakta değilde, daha çok rakip kale önüne taşınabilseydi ve rakip kale önünde baskı kurulabilseydi Sarıyer kesinlikle mutlu sona ulaşırdı.

Takımda eksik vardı denilebilir. Örneğin; Yaser forvetin tek adamı olarak ancak bu kadar yaptı denilebilir. Hata kimde? Yönetim ikinci bir santrafor alabilir, okazyon gelen futbolcuyu bağlar, masrafsız sorunu halledebilirdi. Ama yapılmadı… 

Bence sorun SARIYER TAKIMINDA SARIYERLİ FUTBOLCU OLMAMASI. Bu en büyük sorun, handikap… SARIYERLİ FUTBOLCU YENİLGİ KABUL ETMEZ… Diğerleri eder mi? Tabii ki etmemeleri gerekir ama onlar her hangi bir olay karşısında bozulabilir, ters yapabilir, moralman çözülebilir. Sarıyerli futbolcunun bu hakkı yoktur, bunu bilir.

Sarıyer kulübümüzün beş büyük şampiyonluğu var. 1962/62, 1970/71, 1981/82, 1995/96 ve 2003/2004 profesyonel lig şampiyonlukları. Hepsinin kadrosuna bakın en az beş altyapı ya da Sarıyerli futbolcu vardır. İşte 1962/63 sezonunda Sarıyer takımındaki Sarıyerli ve kulüp altyapısındaki futbolcular: Baba Kenan, Deli Mehmet, Ayhan Erman, Nuri Taflanoğlu, Erdoğan Ertaul, Ender İçden, Zeki Yazıcı, Cengiz Güney, Melih Karabel, Erdin Yücel ve Nevzat Özerdem… Yani tam tamamına 11 Sarıyerli ve Sarıyer altyapı futbolcusu vardı. Bu takım şampiyon oldu.

Sarıyer ikinci şampiyonluğunu 1970/712 sezonunda aldı. Kadrosunda; Mustafa Yetmişbir, Mustafa Pırnal, Şener Çınar, Eyüp Şengün, Eyüp Odabaşı, Zeki Yazıcı, Cengiz Oğuz, Haşim Çınar, Tahir Öztuğ ve, Şevki Ergüven olmak üzere tam 10 kişi Sarıyer’de forma giydi ya da maça çıktı.

Sarıyer’in üçüncü şampiyonluğu 1982/82 sezonunda gerçekleşti. Takım kadrosunda tam 11 Sarıyerli ya da Sarıyer altyapısından futbolcu var, İşte isimleri; Dadaş Mahmut (Kocabal), Mehmet Orman, Hüseyin Gülümser, Ahmet Sert, Engin Ülker, Altay Unan, A. Oktay Çevik, Aykut Kocabal, Alpaslan Kocaacar, Mustafa Salepçioğlu ve Turgay Toprakiş…

Sarıyer’in son büyük lig şampiyonluğu da 1995/96 sezonunda gerçekleşti. Şampiyon kadromuzda Hakan Çimen, Sinan Demirci, Metin Karaca ve Ümit Yılmaz Sarıyerli ya da Sarıyer altyapısından yetişen futbolcular olarak oynadılar.Beşinci şampiyonluk 2003/2004 sezonunda geldi. Bank Asya ligine yükselen takımda; Sefer Dursun, Metin Karaca, Cenk Tekelioğlu, Kerem Menekşe, Ethem Bayburt, Yılmaz Karamanoğlu, Engin Erdal, Turgay Koyuncu, Ceyhun Yelkenci Sarıyerli ve Sarıyer altyapı futbolcusu olarak yer aldılar.

Birinci Türkiye Liginde Sarıyer ilk çıkışında 12 ikinci çıkışında bir sezon kaldı. I. Ligde en iyi dönemlerini Sarıyer altyapısından yetişen ve oynayan futbolcuların bulunduğu zamanlarda aldı. Örneğin; Engin Ülker, Osman Yıldırım, Cengiz Güzeltepe, Altay Unan, A. Oktay Çevik, Aykut Kocabal, Feridun Çalışkan, Erdem Acar, Ahmet Yılmaz, Ufuk Ülker…

Buradan da anlıyoruz ki bir kulübün altyapısına önem veriliyor, oradan yetişen futbolcular takımda oynama şansı buluyorsa, yetenekleri de varsa, oynadığı takımın başarısı kaçınılmaz oluyor.

Sarıyer yeni bir sezona giriyor. Hazırlıkları sürüyor. Bu arada özel maçlarla takımın hazırlıkları titizlikle yapılıyorsa da eksiklikler olmalı ki hala transfer arayışları da sürüyor. Ama duyumlara göre hala bir santrofor arayışı yok… Bu inat nereye kadar devam edecek/gidecek. Altyapıdan gelecek futbolcular gereken önem verilecek mi?

Kulübün tam yetkili sorumlusu başkan olarak Saffet Akkoyun olduğuna, mali konularda da en büyük desteği kendisi verdiğine göre, sözümüz onadır. Aynı mevki için iki üç adam alınacak yerde, takımın ihtiyacı olan santrafor mevkii için adam alın. Gözünüzden kaçmasın, Yaser sakatlandı Play-of dahil son 11 maçta sakat sakat oynatıldı ve bir gol bile atamadı ve şampiyonluk böyle kaybedildi. Hal böyle iken hala tek santraforda ısrar edilmesinin nedeni nedir? Görünen odur ki takım yine bütünü ile yenilenme yolunda. Böyle olunca da takım kadrosunu oluşturmakta hayli zorlanma olacak. Dilerim, intikal süresi kolay atlatılır ve mücadelemizi geçen yıl bıraktığımız yerden yine aynı şekilde heves ve iddia ile devam ettiririz,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)