Son Dakika Haberler
“width=“1293

VATAN TOPRAĞINI SATANLARA DUYURULUR. ( BU BİR ŞEHİT VASİYETİDİR)

VATAN TOPRAĞINI SATANLARA DUYURULUR. ( BU BİR ŞEHİT VASİYETİDİR)
Okunma : 610 views Yorum Yap

ibalciYazan: İbrahim BALCI
Kurmay Alb Hayrettin Bey (Arun) anlatıyor:  4 Haziran 1915 günü başlayan 3. Kirte Muharebesinde akşama doğru durum çok kötüydü. 21. Taburun 1018 neferinden 105 nefer, 12 subayından 3 subay kalmıştı.  Akşamüzerine doğru genç bir subayın 50 Mehmetçikle sürüne sürüne ilerlediği görüldü, küçük bir su yarıntısında toplandılar. Subay “Hücum için borazan sesini bekleyin” dedi. Ve yine sürüne sürüne ileriye gitti. Mehmetçikler birkaç dakikalık ömürleri kaldığını anladılar. Borazan çaldığında geçecekleri hücumda ölüm kesindi. Biri yavaş sesle yanındakilere vasiyette bulundu: “Şehit olursam, sen de sağ kalır yurduma uğrarsan onlara deki: Vatanım için hayatımı bilerek verdim. Oğlum Mehmet vatanına, milletine hayırlı bir evlat olmalıdır.  Hanem tarafına da selam ederim.”.
Mehmetçiklerin hepsi vasiyetini yaptı. Birbirleriyle helalleştiler. Bir hacı misi şişesi elden ele dolaştı. Bu kokuyu boyunlarına, sakallarına sürdüler. Birisi elini kaldırıp dua etti. Belki de kendisine Fatiha okuyordu. Sonra hep beraber ALLAH-Ü EKBER diye tekbir getirdiler. O sırada birisi ayağa kalkıp “Vatanımı kurtar, Ya Rab! Kanım helal olsun!” diye bağırdı. Hepsi aynı şeyi yapacaklardı ki; hücum emrini veren borazanın sesi duyuldu. Hücuma geçtiler. Elli metre ilerde şehit yığını içinde yerlerini almışlardı. Düşmanın makineli tüfeği onları gördü, Az sonra orada hayat belirtisi kalmamıştı…”
Vatanın kurtulması adına Allah için canlarına feda kanlarını, sonraki nesillere helal ettiler. Bu vatan yüz binlerce Mehmetçiğin helâl kanı üzerine bina edildi.
 
Kanla yoğrulmuş Vatan topraklarını satanlara duyurulur. ında toplandılar. Subay “Hücum için borozan sesini bekleyin dedi ve yine sürünerek ileriye gitti. Mehmetçikler birkaç dakikalık ömürleri kaldığını anladılar. Borazan çalınınca geçecekleri hücumda ölüm kesinde. Biri yavaş bir sesle yanındakine vasiyette bulundu. “Şehit olursam, sen de sağ kalır ve yurduma uğrarsan onlara deki: vatanım için hayatımı bilerek verdim. Oğılum Mehmet, çatanına, milletine hayırlı bir insan olmalıdır. Hanem tarafına da selam ederim”. Mehmetçiklerin hepsi vasiyetlerini yaptı. Birbirleriyle helalleştiler. Bir hacı misi şişesi elden ele dolaştı. Bu kokuyu boyunlarına, sakallarına sürdüler. Birisi elini kaldırıp dua etti. Belki kendisine Fatiha okuyordu. Sonra hep beraber ALLAHÜ EKBER diye tekbir getirdiler. O sırada birisi ayağa kalkıp “Vatanımı kurtar Ya Rab! Kanım helal olsun! diye bağırdı. Hepsi böyle yapacaktı ki; hücum emrini veren borazan sesi duyuldu. Hücuma geçtiler. Elli metre ileride bir şehit yığını içinde yerlerini almışlardı. Düşmanın makineli tüfeği, onları gördü. Az sonra orada, hayat belirtisi kalmamıştı”.
Vatanın kurtulması adına Allah için kanlarını yeni yetişen evlatlarına, yani bizlere helal ettiler, Bu vatan, yüzbinlerce Mehmet’in helal kanı üzerine kuruldu. VATAN TOPRAĞINI PARÇA PARÇA SATANLARA DUYURULUR
 
 
 
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)