Son Dakika Haberler

31 Mart 2012, Eğitim Birliğini Bitiren Yasa Geçti,Mahiye Morgül

31 Mart 2012, Eğitim Birliğini Bitiren Yasa Geçti,Mahiye Morgül
Okunma : 837 views Yorum Yap

Güne EĞİTİMDE BİRLİĞİN LAĞVEDİLDİĞİ, okul dışında seçmeli derslerin alınabileceğine örnek olarak DİN ÖĞRETİMİNİN mahalle imamları tarafından verileceği haberiyle uyandık.  2004 yılında Tebliğler Dergisinde ilan edildiği gibi, okullara artık Din Dersi öğretmeni atanmayacak. Resim, Müzik Beden Eğitimi, Bilgisayar ve İngilizce derslerinin öğretmeni de artık atanmayacak, bunları söylemiyorlar.

31 MART günü, Cumhuriyet düşmanları bir rövanş aldılar. Beklentisi olanları sevindirecek şekilde verildi geçirilen yasa.  Oysa asıl sevinenler evlerde 54 bin Protestan kilisesi açanlardır, çünkü birkaç yıldan beri İncil öğretmek için bu yasayı bekliyorlardı. Mahalle imamlarının Kuran dersi vermesi değildi asıl amaç.

Halkımız eğitimde birliğin parçalanmasının tam sonuçlarını 12 yıl sonra, 2023 de fark edecek. 2013’de okula başlayan çocuklara bu programı uygulayacaklarına göre, 12 yıllık parçalı eğitimin sonuçlarını 2023’de alacaklar. Cumhuriyet’in bitiş yılı ilan ettikleri yıldır. 30 Mart tarihli Hürriyet’in ekinde yer alan milli’siz “Türkiye Savunma Sanayi” başlıklı reklam/ haberinde sıkça 2023 tarihi geçince bu enteresan tarih buluşması dikkatimi çekti. “Savunma sanayi Müsteşarı Murad Bayar sektörü “Vizyon 2023” hedefleri çerçevesinde değerlendirdi” başlığı altında yer alan satırlar bana biz “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesini terk ediyoruz, artık “savaş pazarı” açan ülke oluyoruz, diye düşünmeme neden oldu.  Müşteşar Bayar’dan birkaç cümle:

Hükümetimizin 2023 vizyonu paralelinde ‘ülkemizin dünyada savunma sanayi en gelişmiş ilk on ülke girmesini’ hedefliyoruz.”… “”Ülkemizin artan uluslar arası etkinliğine de büyük katkı yapan savunma sanayii yeteneklerimiz, yakın bir gelecekte dış politikamızın da önemli araçlarından biri konumuna gelecektir. Şimdiden Ortadoğu’da Asya’da, Uzakdoğu’da, hatta Latin Amerika’da bir çok dünya ülkesine savunma sanayi ürünlerimizin ihraç edildiğini mutlulukla görmekteyiz. Savunma sanayimizin ülkemizin 2023 vizyonundaki ihracat hedefine en önemli katkıyı sağlayacak sektörlerden birisi olacağına inancımız tamdır.”

Bu şirket dünyaya savaş uçakları satacaksa, biliyorum ki önce bize satacak, ABD savaş baronları gibi. Savaş çıkartıp silah satan o baronlar Türkiye’ye mi yerleşti yoksa?

 

Balyoz davasında salıverilme hazırlıkları varsa…

Can Ataklı’nın konuk olduğu TV programını izliyordum, Balyoz tutuklularına yavaşça salıverilme hazırlıkları olduğu üzerine konuşuyorlardı. Ona ve Halil Nebiler’e şu soruları gönderdim.
1.SORU:
AB Uyum yasaları çerçevesinde kiliselerde Papazlar da İncil Öğretimi’ne başlayacak mı? (54 bin ev kilisesi var!)

2.SORU:
Parçalı müfredat yasasını geçirdikleri için bayram edenler hapisanelerde genel af çıkartmak, açılmış siyasi davaları hızla bitirip Silivri’yi boşaltmak gibi bir yol tutarlar mı?

3.SORU:
Sırada şeriat hukuku yasası var. “Şeriat Hukuku istemek hakkımdır, buna göre evlenmek istiyorum, buna göre miras hakkı istiyorum” diye dilekçe veren bir kadın milletvekili bulurlar mı?

4.SORU:
Alttan gelen çocukların alacağı seçmeli derslerle 12 yıl sonra 2023’de aynı sınıfta okuyan hiçbir çocuk kalmayacak ve milleti eğitim aracılığıyla parçalama program tamamlanmış, Cumhuriyet’imizin bilimsel eğitim dönemi dev kapanmış olur mu?

5.SORU:
Dünya Bankasının yerel ayağı olan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanmış olan bu PARÇALI PİYASACI MÜFREDATA en demokratik(!) biçimde geçirildik. Mesleki Yeterlilik Kurumu (2006/5544 Sayılı yasa) adını hiç telaffuz etmeden bu yasayı geçirmeyi nasıl başardılar? Bu yasadan hiç söz etmeyen sözde aydınlara bir sözünüz olacak mı?

MAHİYE MORGÜL

31.3.2012

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)