Son Dakika Haberler
“width=“1293

Dünyanın Yeni Din Fotoğrafında Türkiye

Dünyanın Yeni Din Fotoğrafında Türkiye
Okunma : 926 views Yorum Yap

imageDünyaya yeni bir din düzeni getiriyorlar, fark ettiniz mi?

Böyle bir fotoğrafta yer alması muhtemel dinleri ve mezhepleri belirlemişler. Kimlerin orada yer alacağını ucun ucun gösteriyorlar. İyi bakın, ters köşe numarasıyla geliyorlar.

Yeni İslami mezhepler doğacak ve onların imamları da o fotoğrafta olacak. Bunun, Yeni Dünya Sömürgecilik Düzeninde ve hazırlanan “Çağcıl Anayasada” yeri var. Çağcıl dediklerine bakmayın, modern çağla alakası yok, çağdışı, çağlar gerisi bir şey. “Karanlık çağ” demek lazım.

Küresel karanlık çağın Dinler Fotoğrafı’nda yeni hangi dinler temsil edilecek ise, bize birer birer gösteriyorlar. Alıştıra alıştıra, arada telaffuz ediyorlar, yani kitlelerin beyin altına tasarlanan fotoğrafın parçalarını işliyorlar. Fotoğrafta kimler yok ki… Büyük Yahudi lobisinin sözcüsü bile görüntüye girdirildi. Bence bu, Türkiye Yahudilerine “hahamınız Venedikli olacak” mesajıdır. Anlayana bu mesaj, Türk Yahudilerine bir tehdit bile içerir.

Venedik Komisyonu başkanı Gianni Buquicchio Anayasa Mahkemesi başkanı H.Kılıç hakkında onu savunarak bir şeyler söyledi. Basında yer aldı. Neden bu kadar önemsendi diye düşündüm, başka anlam veremedim.

Tarihte Venedik Yahudi Dükalığı diye geçen, köle tacirlerini ve Akdeniz korsanlarını temsil eder bir merkezdir Venedik. Roma’yı da Atina’yı da bu sınıf yönetmiştir. Buradan birinin bugün bu fotoğrafta görünmesi tarihi önemdedir. Sezar’ı, Neron’u, Septimus Seferus’u vb Anadolu’ya saldıran Roma krallarını hep bu sermaye grubu desteklerdi. Haçlı seferlerinin değişmez mali merkeziydi Venedik.

….

Sonra, papaz eğitimli Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Goack geldi konuştu.

ODTÜ’de konuştu, A.Gül ile makamında görüştü, hatta yanında nikâhsız yaşadığı 2.karısı vardı. Goack, Erdoğan’a ters köşeden seslendi, Almanya Alevilerini savunuyor göründü. Dikkat ediniz, Alevileri savunuyor görünerek onları ayrı mezhep ilan ettirmeye çalışıyor bu Almanya. Erdoğan’ın da dosyasında bu var. (Alevilik ayrı din ya da ayrı mezhep değil kültürdür, hatırlatırım!)

Eski papaz Goack, “Alevilerin Cemevleri Almanya’da ibadet yeri kabul ediliyor, neden Müslüman Türkiye’de serbest değil?” diye sordu. Bunun içişlerimize karışmak olduğunu bile söylemedi Erdoğan, diğer siyasi partiler. Ters köşeye sıkıştırma numarasıdır; Erdoğan öteye iterken Almanya korumaya almış gibi. (Ya da Yeni Dünya savaşında saflar yeniden belirleniyor!)

Biliyoruz ki, yeni dünyanın din temsilcileri fotoğrafında Aleviler için bir kare boş bekletiliyor. Yakında “Aleviler ayrı mezhep olduklarını ilan etsin” diye bastıracak Erdoğan bey. Üç yıl kadar önce ilk telaffuz ettiğinde Alevileri kızdıracak şekilde çıkmıştı ağzından; yöntemi budur. Karaca Ahmet Mezarlığıyla ilgili konuşmuştu. “Ali’yi sevmek Alevilikse ben de Aleviyim. Sıkıysa çıksınlar, biz başka diniz desinler” gibi tuhaf cümleler kullanmış, Aleviliğe ters köşe vurmuştu!

Yeni Anayasa taslağında, “her mezhep kendini ayrı din ilan edebilir” gibi ucube maddeler var, dikkatinizi asıl buna çekmek isterim. Neden Anayasa değişikliği için seçim planları yapıyorlar iyi bilinmelidir; çok demokratik(!) ve çok çağcıl(!) din piyasası fotoğrafı çizecekler.

Alevileri ayrı din ilan ettirerek “katli vaciptir” noktasına sürüklemek isteyeceklerini de düşünebilirsiniz.

….

Sonra, İstanbul Ermeni Patrik vekili Aram Ateşyan, Başbakan Erdoğan’a teşekkür ziyareti yaptı. Demek ki Ortodoks Ermenilerin bu fotoğrafta yeri var.

….

Sonra, Fatullahçıları ayrı mezhep ilan etmek… Bence, ters köşe gözükerek paralel çalışıyorlar. Diyanet’i de bu arada kaldırıverecekler. Kavgaya katılması her an mümkün görünüyor. Haşim Kılıç da sokuldu bu programa.

Öncelikli olanı atladık. İmam Hatip Mezunları desteğiyle Sünnilerin İmamı olmaya aday Erdoğan görünüyor.

Sonra, Caferilere de bir imam lazım. Eren Erdem olabilir. Ancak Atatürk adını telaffuz etmesi lazım, bir de “ehâd” adında çıkarttıkları postmodern dergiyi gördüm, Türkçe’ye tam ters köşe vuruyor.

….

Amerika’nın Türkiye’de getirmek istediği Anayasada “çağcıl laiklik” gibi ucube maddeler var. Bu fotoğraflar belli ki daha da büyüyecek, ilan edilecek her yeni mezhep yasal kabul görecek. Yerli yabancı, bütün din veya mezhepler eşit statüde kabul görecek. DİB kalkacak, her mezhep kendi vergisini toplayacak kendi okullarını açacak, vb…

Ancak, büyük Amerikan projesinde medeni hukuk ile şeriat hukuku isteğe bağlı olarak yasal alanlar olacak. Buna geçerken beyin altımıza nasıl tohum atacaklar merak ediyorum. Acaba Anayasa mahkemesinin yıpratılmasından ona mı varacaklar, diye düşünmeden edemiyorum. Haşim Kılıç ile ters köşe görünüp paralel buna çalışıyor olabilirler.

….

Bu arada, Erdoğan sayesinde bir siyasi partide ilk defa Kürdistan adını onaylayan İçişleri Bakanlığı gördük; TDKP kuruldu. Barzani’nin partisiyle hem isim benzerliği hem organik bağı var; yıllarca KDP içinde çalışmış Kürt Ulusalcısıyım diyen bir kurucu başkanı var. Leyla Zana o partiye girecek diye bekleniyor. Erdoğan doğuda rakiplerini parçalıyor diyecekler ama, bu iş PKK- Barzani savaşına kadar gidebilir.

….

Erdoğan’ın çıkartmak için yırtındığı anayasada, yeni mezhep bölünmelerine “çağcıl laiklik” diye bakılıyor, hatta, ayrılan mezheplerden hangisinin resmi din sayılacağına kadar anayasal güvence verilmesi isteniyor. Gerçekte ise küresel sermaye yeni bir din piyasası yaratıyor. Hıristiyan mezheplerini nasıl ayrı vergi toplayan mali güç odakları haline getirdilerse, aynısını İslam mezheplerine katmerli uygulamak istiyorlar. Yeni bir İslam anlayışı dedikleri budur, piyasa ekonomisine uyarlanmış İslam! Çok parçalı eğitim piyasası gibi.

Dünya yeni bir karanlık çağa geçiyor. Bunun en büyük kolaylaştırıcı partisi AKP’dir. Umarım son MYK toplantısında seçim sistemini değiştirmeme kararı almaları bir kırılmaya işaret ediyor. Yoksa, dünya tarihi bu karanlık çağa geçişi Vatikan Dükalığı istedi de oldu, ya da Britanya Kraliçesi istedi de oldu diye yazmayacak, hatta F tipi cemaatle paralel çalışan Erdoğan sayesinde diye de yazmayacak, tarih “Türkler eliyle dünya karanlık çağa geçti” diye yazacak. Herkesin bunda sorumluluk payı vardır.

….

Gün biterken Zonguldak’tan gelen A.Gül mesajları vardı, içinde bana en ilginç geleni Erdoğan’dan fotokopi almış gibi Türk Ordusuna yeni bir şekil vermek gerektiğini söyledi.

Özel Küresel Silah Tekellerinin paralı asker yetiştirmesinden söz ediyor. Bunun bütün hazırlıklarını Erdoğan yaptı bile. Yani, Türkiye’den paralı asker tutmak isteyen emperyal güçlere taşeronluk edecek özel şirketler dönemi geliyor. Hatta, isteyen kendi cumhurbaşkanlığı sarayına en pahalı İngiliz Özel Korumaları da tutabilecek…

İngiliz Kraliyet ailesinden neyimiz eksik, değil mi?

Ülkemizde hiç cemaati yokken Protestan kiliseleri neden bu kadar çok açıldı sanıyordunuz? Din birliğimiz Anayasal güvenceyle bunca parçalanırken, yani çeşit olarak çoğaltılırken, yükselen değer Protestanlık geliyorsa ve ana dil İngilizce oluyorsa… Bunlar olacak demiştik, değil mi?

Bakın, İngilizce ders kitabı ilkokul 2.sınıflar için basıldı bile. Yani İngilizce Türkçe ile yan yana zorunlu ders oldu!

Siz daha Lazca da isterük, Zazaca da isterük diye pankart açın… İngilizce istemezük deseniz! “Hak” diye yerli şiveleri verdiler size, keyf içinde uyudunuz. Gözünüzü açtığınızda elinizde Protestan İncili göreceksiniz ve çocuklarınız eğitim için bir araya geldiklerinde sadece İngilizce konuşuyor olacaklar. Tıpkı Afrika’daki diğer Müslüman İngiliz sömürgeleri gibi.

….

Bir de minicik güzel haberim var.

25 derste “Şarkılarla okuma yazma” görüntü çekimlerimiz bitti. 20 tane Türkçe okuma kitapçığını JPG tarattım, son dersin görüntü kaydına ekleyeceğim. Bu yolla velilerimiz, dilediği sayfada Dur-Başlat komutuyla o güzel Türkçe okuma kitaplarını çocuğuna sayfa sayfa okutabilecek. Bunları DVD’ye kaydederek veya başka yollarla ücretsiz herkese ulaştırılması için öneri bekliyorum.

Okurlarımdan rica edeceğim, elinde ilk baskı Cin Ali kitapları olan varsa, taratıp göndersin, onları da eklemek istiyorum.

 

2.5.2014

Mahiye Morgül

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)