Son Dakika Haberler
“width=“1293

Eğitim Fakülteleri ve öğretmen sendikaları kapanır!

Eğitim Fakülteleri ve öğretmen sendikaları kapanır!
Okunma : 872 views Yorum Yap

Kamucu Eğitimi piyasaya devretme işini Dünya Bankası programlamaya başlayalı hanidir….

Eğer 12 yıllık kesintili eğitim programını AKP’nin hesaplarından biri olarak yorumlarsak büyük fotoğrafı gözden kaçırırız.

Okları Mesleki Yeterlilik Kurumuna atmaya başlamadınız daha. Geçmiş ola…
İlgili yazımı ekte sunuyorum.

Bu postayı tüm Eğitim-Sen il örgütlerine gönderiyorum.
Benimle ilk defa tanışan Eğtim Sen yöneticilerine sesleniyorum, lütfen adımı internette yazarak köşe yazılarıma giriniz… Ya da benden Mesleki Yeterlilik Kurumu üzerine yazmış olduğum yazıları isteyiniz.
Birkaç tanesini ekliyorum.

Eğitim Fakülteleri Kapanacak mı?

 

CHP Hatay Milletvekili Dr.Mehmet Ali Ediboğlu’dan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e soru önergesi: “Eğitim Fakülteleri kapanacak mı?”

Sayın Ediboğlu’nun iki sorusuna dikkatinizi çekmek isterim:

 

* Yeni sistemde öğretmen yetiştirme programlarının olmadığı, sadece “yaşam boyu öğrenme” programlarından alınacak sertifikalarla öğretmen olunması sağlanmakta ise, sertifikalı sistemde tüm Eğitim Fakülteleri kapanacak mıdır? Bu durumda Basel 3 protokolü çerçevesinde yurt dışı sermayeli eğitim kurumlarının kendi öğretmenini yurt dışından getirerek ülkemizde istihdam edilmesinin yolu mu açılmış olmaktadır?

* Hazırlanan teklifin Meclis’te kabul edilmesinden sonra, öğrencilerin sadece biat kültürü ile yetişen bir topluluk olması mı sağlanmaktadır? Bunun sonucunda Pisagor’un kitaplardan silineceği, bilimin yok edileceği, yeniden karanlık çağa girileceği bir döneme mi girilecektir?

Soru önergesinin tamamı aşağıdaki adreste yayındadır:

http://www.guncelmersin.com/haberdetay.asp?ID=1145

Pazartesi akşamı Ulusal Kanal’da gazeteci Ümit Zileli’nin sunduğu “sesli gazete” programında 12 yıllık kesintili eğitim konuşuldu.  Ankara stüdyosunda eski Eğit-Der kurucu başkanı ve CHP eski milletvekili Mustafa Gazalcı program konuğuydu.

Ümit Zileli’ye, Sayın  Gazalcı’ya sorması için e-posta soru gönderdim. Sayın Zileli bu iletiyi okudu, Mustafa Gazalcı’ya soruyu sordu. Gazalcı başka şeyler konuştu, sorumu pas geçti. Anladım ki, bizzat o yasa çıkartılırken orda olanlar da konuşamıyorlar. Çünkü milletvekillerini de susturmak için 5544 sayılı o yasa kapalı oturum görüşüldü. Bu ne büyük baskıdır!

Ancak bir şeye sevindim, Zileli’nin okuduğu bu iletiyle sorum tüm Türkiye halkına arz olunmuştur! Bu kadarına sevinmekle yetineceğim.

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen başkanları yayına bağlandılar, fakat onlar da yasanın sendikalara ne getirdiğinden habersizdirler. Bu model piyasacı eğitimde öğretmenlerin sendikası olmaz, bütün sendikalar ortadan kalkar.

Zileli’ye ne sorduğumu merak ettiniz.
……..
Sevgili Zileli ve değerli konukları,
1+4 beş yaşında başlıyor, 10 yaşında kesiliyor.4.sınıftan itibaren sertifikalı piyasa kursları başlar. Sertifikalı eğitim piyasası yaratılmaktadır.
Program Dünya Bankası heyetleri tarafından hazırlandı. Kimse MEB içerisinde adam aramasın. Hazır paket programdır.
Bu programa göre öğretmen nerede yetiştirecekler, bunu konuşalım:
Öğretmeni de sertifikalı piyasadan alacaklar. Tüm Eğitim Fakülteleri kapanır!
Sertifikalı kursları hazırlama merkezi YAŞAM BOYU ÖĞRENME Gnl.Müd. DAİRESİ olup, burası da Mesleki Yeterlilik Kurumuna (MYK) bağlıdır, MEB sadece sekreterya işlevindedir. Adeta MYK üzerinde sansür vardır.
Bu kurum kurulurken,  yasası 5544 sayılı yasadır, kapalı oturumda geçirildiğinde 2006 da Sayın  Gazalcı Meclisteydi. Sorarsanız bize bu kurum hakkında bilgi verebilir.
Fen liseleri, Askeri liseler dahil bütün liseler kapanıyor.
Bir izleyiciniz.
(Mahiye Morgül /Eğitimci-yazar, lütfen adım sizde kalsın)

……..

Mesleki Yeterlilik Kurumu yasasına dün akşam bir daha baktım, Kasım 2011 de yasaya ekler yapılmış olduğunu fark ettim. Örneğin İstihdam edilen personelde “10 yabancı uyruklu uzman” vardı, 2006’dan beri çalışıyorlardı, onun yerine sadece 1 tane yabancı uyruklu uzman, yanına “çevirmen” kadrosu eklenmiş ve birkaç yeni daire daha eklenmiş. 90 personelle çalışıyorlar.

Anlaşılan, bilgi edinme hakkını kullanarak on yabancı uyruklunun kimliğini, kaç lira maaş aldığını ve ne uzmanı olduğunu, benim gibi soranlar oldu, ya da artık işlerini bitirdiler, yoluna girdi, 12 yıllık piyasacı eğitime geçiş hazırlıkları bitti, MEB daireleri de kuruldu, işi biteni başka yerlere aldılar…

Diğer değişiklikleri de görmek isteyenler için:

www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5544&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

5544 SAYILI KANUNA EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN MEVZUATIN

YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİNİ GÖSTERİR LİSTE

                                                                                                                   

Değiştiren Kanun/KHK -5544 Sayılı Kanunun değişen maddeleri /  Yürürlüğe giriş tarihi: 2/11/2011

KHK/665    2, 6, 11, 13, 13/A, 20, 20/A, 21, 22, 23, 23/A, 24, 25, 26, /İhdas Edilen Pozisyon Cetveli

 

27.2.2012

Mahiye Morgül

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)