Son Dakika Haberler
“width=“1293

Günün sloganı “Çuval füzeyi yener!” Mahiye Morgül

Günün sloganı “Çuval füzeyi yener!” Mahiye Morgül
Okunma : 722 views Yorum Yap

Mahiye Morgül
Mahiye Morgül

Bugün İskenderun’da NATO askerleri TGB’li gençler tarafından çuvallandı.

Amerika adına NATO tarafından 6 Patriot füzesi İskenderun limanına getirildi.   Gençlerimiz NATO askerlerine münasip şekilde karşılama yaptılar. Bir gün önceden İskenderun’a çıkartma yapan TGB’liler sabaha kadar nöbette kaldılar. TKP’li gençler de bir gün önce oradaydılar.
22 Ocak öğleden sonra askerlere sivil kıyafetlerle şehirde dolaşma izni verildi ve TGB’li gençler sokaklarda yabancı asker kovalamaya başladı. Bir çarşıda 5 askeri sıkıştıran gençler iki tanesinin başına çuval geçirmeyi başardı, üç tanesi kaçıp bir dükkâna sığındı.   Gece yarısı haberleri Ulusal Kanal’da çok heyecanlı telefon bağlantılarıyla devam etti. ADD Bşk.Tansel Çölaşan ve CHP Uşak Mv.Dilek Akagün Yılmaz, canlı yayında şunu söylediler:
“Gençler haklıdır ve hukuk dışı bir şey yapmadılar, topraklarımıza yabancı asker girişi için meclisten onay alınmamıştır, NATO askerlerinin gelişi o nedenle anayasaya aykırıdır, aslında gençler anayasayı korumaktadırlar. Bursa nutkundan aldılar görevlerini…”
CHP Hatay Mv.Refik Eryılmaz gençlere yardımcı olmak üzere karakolda geldi, telefonla karakoldan canlı yayına katıldı. Gündüz yapılan toplu basın açıklamasında da gençlerin yanındaydı. 38 genç bileklerinden Amerikan plastik kelepçesiyle bağlı olarak bu karakolda bekletiliyorlar. Gece yarısı bir kız gözaltından salıverildi. Sabaha diğerlerinin de salıverilmesi bekleniyordu.
NATO askerleriyle temas ederek onların başına çuval geçiren 14 kişilik grup emniyetin bir başka biriminde tutuluyorlar.
Cep telefonuyla çekilmiş görüntüler Ulusal Kanal sitesinde de yayına verildi. Resimlerde görülen plastik Amerikan kelepçesi ilk defa bir Türk karakolunda kullanılıyormuş, bu da bir haberdir.
Ulusal Kanal internet sitesine resimleri düştü. Başkan İlker Yücel ve bir grup TGB’li polis aracında bilekleri plastik kelepçeli olarak karakola götürülürken gülüyorlardı.
Gülüyorlar, çünkü yaptıkların işin doğruluğuna inanıyorlar. Zaferi görüyorlar onun için mutlular!
İskenderun Kardeşlik platformu başkanı yayına katıldı, devrisi güne çevre illerden halkın İskenderun’a gelerek TGB’li gençlerin salıverilmeleri için emniyetin önünde toplanacaklarını söyledi. İstanbul TGB’liler de yarına orda olacak, bugün Alman konsolosluğu önünde patriotlara karşı basın açıklaması yaptılar.
Canlı yayına bağlanan çok önemli bir konuşmacı, Emekli Albay Aziz Ergen’di. Hani yüreğine su serpilmiş gibiydi. Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerikan subayını çırılçıplak soyarak esir alan albayımız. Amerikalıyı ne yapacağını Ankara’ya sorma gafletinde bulunmuş, esir Amerikalı salıverilmişti. Kendi niyeti onu katır sırtında çırılçıplak Türkiye sınırından içeriye geçirip ibretlik dolaştırmaktı. Albay Aziz Ergen gençleri yürekten tebrik ediyordu.
Anımsatalım, Türk askerinin PKK’yı gördüğü anda bile Ankara’dan izin almadan nişan alıp ateş açma hakkı 12 yıldan beri yoktur. Bu yasayla askerimizin elini kolunu bağlayan, bu anlamda Türk askerini ABD adına esir alan bizzat kendi hükümetimiz olmuştur.
TGB’li gençler daha önce de Bodrum’da Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmişlerdi. Fakat bu seferki bir tarih oldu. Bunlar füze taşıyan NATO askerleri… Doğrudan işgal ordusu olarak gelenler bunlar, komşularımıza saldırmak için bizi üs olarak kullanmaya geldiler!
“Geldikleri gibi giderler!” diye haykırdı gençler.
Türkiye NATO toprağı imiş, izin almadan da gelebilirlermiş, öyle dedi BOP’çu bir yöneticimiz. İşte ona böyle cevap verdi gençler.
“Türkiye NATO toprağı değildir! Geçiririz çuvalı başlarına!”
Çok güzel bir de deyim yarattılar: “Çuval füzeyi yener!”
“Son Amerikan askeri buradan defolana kadar nöbetteyiz”, dediler.
22 Ocak 2013
Mahiye Morgül
 
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)