Son Dakika Haberler
“width=“1293

İngilizce ders kitapları daha da berbat!

İngilizce ders kitapları daha da berbat!
Okunma : 1.093 views Yorum Yap

mmor2013-2014 ders yılında İlkokul 2.sınıfta İngilizce başlatıldı. Bu yaz 3.sınıf için yazılanlar içinde yine TED Vakfı tarafından yazılan kitap seçildi. Tam on bir yayınevi kitap hazırlamıştı, 10 yayınevinin kitabı ellerinde kaldı. Oysa geçen yıl TED’in kitabından bütün öğretmenler şikâyetçiydi. Başta resimleri… Bir sevimsiz panda ayı öğretmen rolünde, pembe boyalı çizgi çirkin kahraman, çocuklara İngilizce öğretiyor, sanal çizgi ile beraber çocuk fotoğrafları, stil farkı iç içe geçmiş, algılanabilir değil. Okul binası karavan, köşeleri yuvarlak, binanın yanları sarhoş gibi iki yana yalpalıyor…

Uçuk kaçık bir kitapla sözüm ona İngilizce öğretecek. Hiçbir sistematiği yok, akılda kalıcılığı yok. Bir anaokuluna gitmiş olan çocuk bundan fazla kelime öğrenir. Yani, görüyorum ki görsel seviyesi çok aşağıya çekilmiş ve eğitsel değeri de o kadar aşağıda bir kitap. Zihin terörü estirilen bir kitap, bilimdışı resimlendirilmiş, akla ziyandır.

Geçtiğimiz yıl 1.sınıf Türkçe ve Matematik kitaplarına açtığım davaları takip etmekten İngilizce kitabıyla ilgilenememiştim. Karşılaştığım velilerin ricasıyla bir de ben bakayım dedim, gerçekten şikâyet ettikleri kadar var. Ancak bizim velimiz gelip bana şikâyetini anlatıyor da, gidip bakanlığa anlatmıyor. Ankara’da, bir biletlik mesafede, gitmiyor. Meclise gitse, ona da gitmiyor. Oy vermiş ya, tamam, karşılığında çocuğuna kaliteli eğitim hizmeti almayı dahi akıl etmiyor. Bu da Ankara’da oturan en yetkin veli sınıfıdır…

Korkuyor, ya memur olan kocası işinden olursa… Bilmiyor ki çocuğuna yaşatılan zihin terörünün sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak, çocuğu hep emekleme yaşındaki gibi ortalıkta sürünecek.

2.sınıftan başlatılan seri bu yıl 3.sınıf, seneye 4.sınıf, böyle devam edecek. Sınıfları ilerledikçe hiçbir şey öğrenmediği halde o pembe panda ayısı çocuğunuza İngilizce öğretiyormuş gibi ailelerle dalga geçip duracak. Bu eğitim değildir demeyi daha nasıl öğrenecek ailelerimiz?

İşte çocuğunuzun İngilizce öğretmeni ayı öğretmen!

Saygın ve kutsal öğretmen kavramından geldik ayı öğretmenlere. Buna göz yumduğumuz için sonuçlarını akıl sağlığını kaybetmiş nesiller olarak göreceğiz. Tıpkı girdirildiğimiz tropik iklim gibi, dünyanın ekseni kaydı, ekvator kuzeye kaydı, sıcak kuşak kuzeye kayıyor. Biz daha Lise Coğrafya kitaplarından iklim haritalarını çıkartmaya devam edelim!

Aklıma geldi. Altı yıl kadar önceydi, 7.sınıf İngilizce kitabında Ufolar konusu vardı. Doğu Perinçek’in küçük oğlu da 7 sınıftaydı. Evde belli ki konu edilmiş. Perinçek eğitimci gözüyle bunlara bakmamı istemişti. Bense, ufodan daha beter şeyler ilkokul 2.sınıf Matematik kitabında görmüştüm. Örneğin, “Gök kuşağının üzerinden uçakla geçerken aşağıya baktığımızda görünen şekil çember biçimindedir” yazıyordu. Bunca bilim dışılığın yanında İngilizce kitabında ufolar masum kalıyordu.

Bu sene ilkokul 2.sınıftan başlattılar, ana dilimiz İngilizce olacak diye itiraz ederken, kazın ayağı öyle değil, daha da kötüsü yapıldı, zihin terörü saçıyorlar. Şu bilim dışılığa bakın; İngilizce 2.sınıf kitabının 35.sayfasında ayı ve çocuklar yere yatmışlar, yukarıya doğru gökkuşağına bakıyorlar ve ayı öğretmen İngilizce gökkuşağının renklerini öğretiyor, çocuktan boyamasını istiyor. CD’den verilen komutları da biz evde duymuyoruz, Allah bilir ne kulak cızırtısıdır o sesler…

Gökkuşağına aşağıdan yukarıya doğru baktıran o sayfayı şimdi Doğu Perinçek ile paylaşmak istiyorum. Bu kez ben onun dikkatine sunacağım ve “Siz içerdeyken ders kitapları bilimdışına çekildi, zihin çökertme tuzaklarıyla dolduruldu, buna ne diyorsunuz?” diye soracağım.

Kitapta İngilizce öğreten bir ayı var, adı Teddy, ders kitabının adı “Fun with Teddy” (Tedy ile eğlen) ve çizilen ayı karakteri insan ile ayı arasında bir şey. Ağzı ile burnu birbirine karışmış, neresi burnu neresi ağzı seçilemiyor. O kadar kötü çizim, yani “Kiç” (çöp) denilen türden. Komik bile değil. Neyse, ben size bu kitapta gökkuşağının altında nasıl uzandıklarını göstereyim: (sh.35)

http://video.eba.gov.tr/155/852/5f8/878/e99/b54/c11/978/c56/83c/7e3/a62/4b2/b26/005/1558525f8878e99b54c11978c5683c7e3a624b2b26005.pdf

Açabildinizse lütfen girişteki Türk Bayrağına da bakın; bayrağın eni boyu doğru mu, hilalin üç kenara uzaklığı eşit mi, yıldız doğru yerde mi, bayrağın şerit çizimi ne renk ve orantılı mı?

Birde 52. sayfaya bakın, 5 tane insana benzeyen yaratık çizimi var; organlarını sayar mısınız? (Dört gözlü, dört kollu, üç ayaklı, dört ayaklı, tek gözlü, üç kulaklı, biri büyük biri küçük gözlü, dişleri vahşi, bedenleri beden değil, bacakları belinden….)

Bunlar çocuğun rüyasına girer, uykusunu kaçırır. Bunlarla çocuklar ancak psikiyatrik vaka olur.

Bu kadar kötü çizim nasıl bir ders kitabına girer diye sormayın, eğitimin amacı küresel efendilere köle yetiştirmek olunca resimleri böyle olur.

Çocuklarımıza verilen bütün ders kitapları böyle, çöpe atılacak resimlerle şişirilmiş berbat pespaye kitaplar. Bunlar yakılacak kitaptır, bunlar beyne besin değildir. İngilizce öğretmek adı altında zihin çökertme silahı sıkıyorlar. Çocuklarımızın beynini çöplüğe çevirdiler.

Biliyorsunuz, çöplüklerde metan gazı oluşur ve patlayabilir!

8 yıllık eğitim bir kandırmacaymış. Mevcut iktidarı bir de bu yönüyle eleştirecek parti arıyorum. İşte geldik son seçimlere, balyoz davalarından da içerde kalan yok, ama çocuklarımızın beyinlerine balyoz indirmeye devam ediliyor. Hangisi gelse durduracak bu zihin terörünü, cevabı maalesef yoktur. En uyanık görülen İşçi Partisinin de bu noktada hiçbir hazırlığı yoktur.

Çocuklarımız okulda Zihin Terörü altındadır!

Ve onlara kurtuluş umudu veren bir tane aday bile çıkmadı.

Üç tane adaya rağmen önümüzü göremiyoruz, hiç birinin çocuklara vaad ettiği hiçbir şey yok! Satrançta bütün yollar kapanmış, yazılışı böyle galiba, Zubi Zank tuzağına çekildik!

Önce bütün annelerin bu kitapları yırtarak ayağa kalkması gerekiyor.

 

7.8.2014

Mahiye Morgül

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)