Son Dakika Haberler
“width=“1293

CAMİYE 1-2, NAMAZA, NAMAZAAAA…Ahmet Nesin

CAMİYE 1-2, NAMAZA, NAMAZAAAA…Ahmet Nesin
Okunma : 799 views Yorum Yap

anesin_1Sanırım 90’lı yılların başlarıydı, bir cumartesi günü eski eşim İncilay’la Kadıköy’den vapura binecektik, o sırada motorcular avaz avaz bağırıyordu.
–          Maykıl Jeksın’a, Maykıl Jaksın’aaaa…
Eğer o gün Michael Jackson’ın konseri olduğunu bilmiyorsanız, motorcuların ne dediğini anlamanız olanaksızdı… Mesela aynı semtte oturmuyorsanız, dolmuş kahyalarının ne dediğini de anlayamazsınız. Sokak satıcıları da aynıdır, değişik bir ses tonları ve bağırışları vardır. Doğal olarak İncilay’da ne dendiğini anlamamış ve bana dönüp,
–          Ahmet ne diyor bunlar, nereye kaykılacaksın, diye sordu…
Ben ne kadar 3- kez “Kaykılmayacaksın hayatım Michael Jackson’acaksın dediysem de ancak vapur uzaklaşıp onların sesini duymadığımızda anlatabildim derdimi, daha doğrusu onların derdini.
Yakınlarda Şişli’de duyacağız bu tarz bağırışları “Camiye, camiye, cumaya 1-2, kalkıyor, kalkıyor, namazaaaaaaa…” diye.
Hepiniz biliyorsunuz, yakında Çamlıca tepesine bir camii yapılacak, o camii yapılınca da oraya yakın oturan ve daha çok zamanını orada geçiren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bilhassa Cuma namazlarını orada kılacak. Erdoğan Çamlıca’da namaz kılacak kılmasına da o yapacakları kocaman camiyi doldurmak gerek. Sadece Anadolu yakasında oturan yalakalarla dolması olmaz, Avrupa yakasından da gelinmesi gerekiyor. İyi de koskoca Erdoğanseverler Avrupa yakasından Çamlıca’ya otobüs yada itilenbüsle gelecek değiller ya, trafiği önleyecek, şıpıdın onları oraya taşıyacak bir araç olmalı.
İşte onu da Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bulmuş. Şişli’den Çamlıca’ya teleferik projesi üzerinde duruyorlarmış. Caminin yapılacağı alan 250 bin metre kare, o kadar geniş alana bir teleferik sığdırmayacaksın da nereye sığdıracaksın. Onu anladık da Şişli’de teleferik arazisi nerede olacak. Hadi araziyi buldun, bu teleferik kaça mal olacak. Birileri Erdoğan’la yada Erdoğan’ın gereksiz yere yaptırdığı camide namaz kılacak diye ben niye gene para ödeyeceğim.
Diyelim ki halkımız sessiz kaldı ve bu teleferik yapıldı, yalakalar pardon birileri Çamlıca’ya kolay gidiyor, peki Taksim’e yapılacak camiye Anadolu yakasından nasıl gelecekler, Maltepe yada Kartal’dan da Taksim’e bir teleferik gerekmiyor mu?
Sanırım onun da çaresini bulurlar, bizler de onların sayesinde havadan uçuşarak Taksim’e işimizi halletmeye yada Çamlıca’ya çay içip fal baktırmaya rahat rahat gideriz. Teleferikten teleferiğe sesleniriz artık “Mustafendi hayırlı cumalar…”, “Teşekürler Aysoş hanım, size de hayırlı fallar, tarotlar…”
Dünyanın en uzun teleferiği 13.2 km uzunluğunda, İsveç’te yapılmış. Teleferiğin yapılma amacı sadece 1 tane, kara yada deniz yoluyla ulaşmanın güç olduğu yerlere yapılıyor teleferik. Çamlıca’ya zor mu ulaşım, adamın biri, işini gücünü bırakıp, Cuma namazını Erdoğan’la Çamlıca yada Taksim’de kılacaksa zor, yoksa Çamıca’ya çay içmeye, Taksim’e gezmeye gideceksen zor değil.
Camiye 1-2 namaza, namaza. Fala, fala, tarotaaaaaaaaaaaaaaa…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)