Son Dakika Haberler
“width=“1293

CHP Tarihine Saldırmanın Gerçek Nedeni.Şahin Mengü

CHP Tarihine Saldırmanın Gerçek Nedeni.Şahin Mengü
Okunma : 758 views Yorum Yap

Son günlerde yayınlanan Stratfor belgelerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kemalistleri Parti yönetiminden tasfiye etmesinden sonra, CHP’nin yeni stratejisinin, AKP ile zıtlaşmaktan ziyade “Daima bir adım önde olmayı” temel aldığı belirtilmiş ve CHP’nin genleri ile oynandıktan sonra Kemalist Devlet’in genlerinin de büyük bir değişime uğradığı, zira CHP’nin DEĞİŞMESİ DEMEK DEVLETİN DEĞİŞMESİ” demek olduğunu; artık Kürt sorunu başta olmak üzere, birçok konuda CHP’nin farklı bir tutum alabileceğini ileri sürmüştür.

Bu beyanlar bir şeyi bütün çıplaklığı ile ortaya koymaktadır ki; ister iktidarda ister muhalefette olsun CHP bu devlet için çok önemlidir. Onun genleriyle oynanmamış hali Devletin en büyük güvencesidir.
Laiklik karşıtı hareketlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edilmiş AKP’nin bir adım önünde olmayı kendisine düstur edinmiş CHP yönetimi, AKP’nin CHP tarihine yaptığı yalan yanlış ithamları suskunlukla karşılaması ve devleti kuran partiyi meyhane sofrasında meze yapmalarının nedeni AKP den bir adım önde olmak içinmiş.

Başbakan geçtiğimiz hafta Salı günü Grup toplantısında: “CHP bu ülkede Kur’an kurslarını kapattı. Camileri kapattı. Bunları kaç kez açıkladım. CHP Milletin dinini öğrenmek için okuduğu Elif Ba cüzlerini yasakladı. Bırakın camileri, Kur’an kurslarını, evlerden bile kitaplar toplattılar. Bu kitaplar meydanlarda yakıldı..” şeklindeki tüm gerçek dışı açıklamasına genleriyle oynanmış CHP Genel Başkanı tek kelimeyle cevap vermedi.

Bunun gerçek sebebini birkaç gün önce telefon eden bir İlimizin Belediye Meclisi üyemizden dinledim, meğerse “CHP artık bu laiklik işine fazla takılmayacakmış.”

Bu nedenledir ki on dakikalık bir araştırmayla öğrenebilecekleri evvelce yine bu sütunlarda yazdığım Başbakanın kapatıldığını iddia ettiği camiler hadisesi İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların İstanbul’u bombalama ihtimaline karşı, Topkapı Sarayında bulunan “kutsal emanetler” zarar görmesin diye bunların Orta Anadolu kenti olan, o tarihteki teknolojik imkanlarla Almanların vuramayacağı Niğde deki üç ayrı uygun Camiye taşıtılıp askerlerce koruma altına alınmasından ibarettir.

Bu mudur Cami kapatmak?

Örnekler vereceksin, bu ülkede Kuran’ın, Elif Ba’nın nerede ne zaman yasaklandığına dair.

Başbakan CHP döneminde dinin öğrenilmesi yasaklandı diyor, bir tane CHP yöneticisi çıkıp “ Ey Başbakan devletin bütün arşivleri elinde, açıklasana hangi cami nerede kapatılmış, nerede ne zaman dini kitaplar toplatılarak meydanlarda yakılmış” dahi diyememiştir.

Bütün bunlar AKP’nin bir adımı önünde durabilmek adına yapılmıştır.

CİA ajanın yorumuna bakarsanız, genleriyle oynanmış CHP “Kürt sorununa” artık daha farklı yaklaşacakmış.

CHP daha bu ülkede kimse bunları ağzına alamadığı dönemde, bu konuda raporlar yayınlamış, kendisinin iktidar olmadığı dönemde bile bunların büyük çoğunluğu hayata geçirilmiştir.

Genleriyle oynanmış CHP’nin ülkenin üniter yapısına zarar verecek, sonu bölünmeye gidecek bir “Özerkliğe” sessiz kalacağı veya bunu destekleyeceği düşünülüyorsa buna gerçek CHP liler ve Atatürkçüler izin vermez.

O, Başbakanın gerçek dışı beyanda bulunduğu, CHP Genel Başkanı’nın da “faşist” çağrısı yaratan söylemlerinin hedefi “ATATÜRK’E” saldırmaya yürekleri yetmediği için İsmet İnönü’dür.


Bugün faşist olmakla, bu ülkede katliam yapmakla suçlanan İnönü, bu ülkenin bağımsızlığının ve özgürlüğünün yaratıcılarından, İnönü Meydan Muharebeleri’nin ve Garp Cephesinin muzaffer Komutanı, Lozan’ın büyük diplomatı, çağının büyük devlet adamlarından, dünyanın önünde saygıyla eğildiği, elli yıl zaman zaman yan yana, çoğu zaman karşı karşıya mücadele ettiği siyasetçilerin bile saygı duyduğu bir insandır.

CİA’nın kadrolu ajanlarının içinde bulunduğu yönetimlerin onu ve CHP tarihini basit rakı sofralarında meze yapmalarına Atatürkçüler ve gerçek CHP’liler izin vermeyecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)