Son Dakika Haberler

Şort Giyen Kadınları Neden Seyredersin Meral TAMER?

Şort Giyen Kadınları Neden Seyredersin Meral TAMER?
Okunma : 971 views Yorum Yap


anesin_1Bu yaşıma geldim, henüz şort giyen erkeği seyrettiğimi anımsamıyorum, seyretmediğimden olacak şort giyen erkekleri de keyifle seyretmişliğim yoktur. Belki bu yaklaşımımdan dolayı Milliyet yazarı Meral Tamer ve onun gibi düşünenler benim için “Bu nasıl bir erkek!..” diyebilirler.

Kadınların ilginç bir yaklaşımı vardır, 2 yıl önce karşılaştıkları kadının bluzunun rengine kadar anımsarlar, eşi böyle bişeyi anımsarsa da kıyameti koparırlar. O korkudan olsa gerek, erkekler böyle şeylere dikkat etmezler. Neyse sorunumuz da bu değil zaten.

Milliyet yazarı Meral Tamer geçen gün bir yazısında “Aslında giyim eşyası olarak şortu çok severim. Yerine göre çeşitli boylarda şortları, her yaştan kendine yakıştırarak giyenleri keyifle seyrederim. Özellikle tatil yörelerine gidiş-gelişte havaalanlarında ve uçaklarda çok renkli, değişik desenli şortlar hep dikkatimi çeker. Kendim de şort giyerim, ama yerine göre tabii… Tatil yöresinde giyebileceğim şortla kalkıp da markete, hastaneye, postaneye gitmeyi aklımın ucundan geçirmem. Ne var ki günlük market alışverişini yaptığım yerlerde de bu yaz başından beri minnacık şortlarıyla gelen kadınlar dikkatimi çekiyor. Geçen gün rutin kan ve idrar tahlillerim için laboratuara gittim; orada da tahlil için gelmiş şortlu kadınlara rastlamaz mıyım? Bu ilk kez oluyor… Bitmedi; hafta başında bir muayene için gittiğim hastanede sıramı bekliyordum. Baktım, 50-55 yaşlarında bir hanım, bacaklarını neredeyse kasıklarına kadar açıkta bırakan kısacık şortu ve yanında eşiyle birlikte gelip karşımdaki koltuklara oturdular. Hangisi hastaydı bilmiyorum, ama hastaneye gitmenin de bir adabı yok mudur? Her türlü aykırı davranışa ve değişik fikre açık olan ben, galiba hayatta galiba ilk kez bir şeyi bayağı yadırgıyorum. Ben mi geri kafalı olmaya başladım, yoksa bu yaz sadece popoları kapatıp, baldırları tamamen açıkta bırakan şort giymek çok mu moda oldu bilemiyorum valla…” demiş.

Bu yazı çok insanı şaşırttı. Türkiye’de insanlar şaşırmamayı öğrendiğinde sanırım toplu bir ayaklanma başlayacak. “Biz neden şaşırmıyoruz artık?” ayaklanması olabilir bunun adı. Herşey yıllardır o kadar yavaş yavaş yapılıyor ki, o kadar kanıksatılarak yapılıyor ki şaşırmak için fırsatımız olmuyor.

Meral Tamer geri kafalı mı oldu bilemem, bilemem çünkü onun daha önce ileri kafalı olup olmadığını da bilmiyorum. Meral Tamer’in yazısında kimi isimleri attım, çünkü gidilen her yerin adını yazmış, o kurumlar gazeteye reklam verseler ancak bu kadar olur ve ciddi de bir para ödemek zorunda kalırlar. Ben muayeneye yada alışverişe giden kadının şortundan değil, bundan duyulan rahatsızlığı yazarken hepsinin ismini bir köşe yazısında okumaktan rahatsız oldum mesela.

Benim esas yazmak istediğim konu başka. Basının bugünkü halini yazmak istiyorum ben. Meral Tamer kendine göre ilerici olabilir, şeriatçı Erdoğan demokrat olduktan sonra Meral Tamer de demokrat olmuş ne olur ki… Ama Meral Tamer bu yazısıyla gazetedeki yerini sağlamlaştırıyor. Çünkü Ece Temelkuran, Can Dündar ve bisürü arkadaşımız gibi gazeteden kovulmak da var işin sonunda.

Şort rahatsızlığını belirtmese Meral Tamer demokratlığından ne kaybeder, hiçbişey kaybetmez, çünkü biz onun hangi şortun, hangi kısalıkta giyilmesini sevdiğini bilmeyiz, böyle bir soru da aklımızın ucuna bile gelmez. Ama o bunu yazar ki gazeteden atılmasın.

Mesela bence Meral Tamer denize balon gibi giyinip giden kadınlardan da rahatsız oluyordur. Onun estetik anlayışına terstir bu kıyafet, denize girdiklerinde yada rüzgarda olup olmadık yerleri şişen bu kadınlar hiç mi hiç estetik değildir. Ama bu günümüzde yazılamaz, hükümet olup olmadık yerlerde, olup olmadık yerleri kabaran bu kadınları demokrasi savaşımı diye kullanmaktadır.

Onlardan rahatsızlığınızı yazarsanız gazeteden kovulursunuz. Erkeklerin kapattığı kadınları savunmak, kadının erkek emriyle kapanmasını kadının özgürlüğü diye savunmak kafalarında olmayan demokrasinin savaşımıdır. O yüzden geri kafalı mısın değil misin bilemem Meral Tamer ama en azından şimdilik gazetedeki yerini sağlamlaştırdın. Atılırsan da yazında reklamını yaptığın kurumlardan birine basın danışmanı olur gidersin, hatta oralarda şort giyilmesini de yasaklar tam demokrat olursun.

 Ahmet Nesin’s Bloğ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)