Son Dakika Haberler
“width=“1293

YA SEVE SEVE YADA SEVE SEVE İMAM HATİPLİ…Ahmet Nesin

YA SEVE SEVE YADA SEVE SEVE İMAM HATİPLİ…Ahmet Nesin
Okunma : 902 views Yorum Yap

4+4+ kesin olmayan 4 yasallaşınca herkes bişeyler yazdı. Esas sorun İmam Hamim Liselerinin ortaokullaştırılmasıydı. Bunu defalarca yazdık ama hükümet ve hükümete hükümlü yazarlar bunu hep yalanladı. Oysa ardı ardına kimi okullar imam hatip ortaokuluna dönüştürülüyordu ve kimi mahallelerde tepkiler vardı. Ama karşılarında devlet vardı ve okullar değişiyordu.

Şimdi size bir aileyi tanıtacağım ve anlatacağım. Dindar bir baba var, şeriatçı olmasa da orucunda, namazında, imam hatip liselerine inanıyor ve ortaokullarının açılmasını da destekliyor. Bu adamın iki oğlu var, belki daha fazla çocuğu vardır da onlar konumuz dışı. Oğullarından biri evli ve çocuğu var. Babası gibi düşünmüyor, demokrat bir kişiliğe sahip. Çocuğu bu yıl ilkokul 5’e geçecekti ama birden erken seçim kararı alınmış gibi bir de baktı ki artık ilkokuldan mezun olmuş ve ortaokula geçmiş. Doğal olarak havalar binbeşyüz, o artık ortaokullu, yani yaşı olmasa da sınıf atlamış. Çocuk anidenbire parası olmuş da, kendisini parayla sınıf atlamış sanan ülke yöneticileri gibi.

Diğer çocuk devrimci, kültür işleriyle uğraşan genç bir arkadaşım. Arasıra anne ve babasına gitse de bu işi ramazanda asgariye indiriyor. Geçen hafta babasına gitmiş ve tesadüfen kardeşi ve yeğeni de oradaymış.
İşin bundan sonrası tam bir oyun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın herkese “Vay beeeeeee” dedirtecek türden bir oyun. Anımsarsınız, bakanlık bir açıklama yapmıştı, “Çocuklarınız okullara kayıt yaptırmaya göndermeyin, biz internet üzerinden hepsini yaptık, çocuklarınızı okullara kaydettik.” Ne güzel bişey değil mi, bürokrasiyi neredeyse sıfıra indirmişler, kimi eşhellektüel ve libre-el-al’lara göre yine demokratlaşmışlar.

Amca yeğenini görünce sevinmiş, hangi okula yazıldığını sormuş. Aldığı yanıt şok edici: “İmam Hatip Ortaokulu” Şok edici bir sessizlik, kavga kıyamet kopmak üzere, amca kardeşine ve babasına parlamak üzere ama biraz konuşunca bu tercihin onlardan gelmediği anlaşılıyor. Sevgili demokrat Milli Eğitim Bakanlığımız bu çocuğun ev adresine en yakın okul olarak bunu bulmuş ve çocuk adına tercih yapıp kaydını internet üzerinden aynen yaptırmış.

Torun bile delirmiş durumda, “Camiye dedem gibi yaşlılar gider, benim ne işim var orada…” diyor. Çocuğun babası uğraşmış ama diğer okullar kabul etmiyor, emir devletten, terfi var, sürülmek var, korkuyorlar devletin bilgisayar ve internet ve skisine karşı gelmekten.

Ama Türkiye gibi ülke demokrasilerinde çareler tükenmiyor, amca ertesi gün yeğeninin kaydını başka okula aldırıyor. Nasıl mı yapıyor, gayet kolay, ufak bir pazarlık 4 bin liradan 3 bin liraya iniyor ve çocuk başka okula kaydoluyor. İşin içine para girince korku gidiyor yerine demokrasi geliyor.

Bakalım bu yazı yada bu tip olaylarla esaslı gazeteler ve yazarlar ne kadar ilgilenecek. Onlar da benim gibi tesadüfen bu tip olayları duyuyorlar mı, duyuyorlarsa ne yazmayı düşünüyorlar. Ben bu tip çok aile olduğuna inanıyorum ve herkesin bu sorunu çözecek 3 bin lirasının olmadığından adım gibi eminim. Zaman mecburi imam hatipli yapma dönemi, ya seve seve yada seve seve…

Ahmet Nesin Bolg’s

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)