Son Dakika Haberler

+2 – Oyunu Yanlış Üzerine Kurmayın..

+2 – Oyunu Yanlış Üzerine Kurmayın..
Okunma : 871 views Yorum Yap

Mustafa BALCI
Mustafa BALCI

Sarıyer 2014 yerel seçimlerine hazırlanıyor, CHP Belediyeleri kazanmış olduğu ilçelerde aday adayı bolluğu yaşıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin  başarısı ve bu başarıyı sağlayan mevcut Belediye Başkanlarını ve kadrolarını kutlamak lazım.
CHP sadece parti organları ile değil, kazanılmış ilçelerde Belediye Başkanlarının görevlerini yaparken, kurmuş olduğu kadrolar ve bu kadroların, AKP İktidarının tüm zorlamalarına rağmen mücadele etmeleri ve Büyükşehir Belediyelerinde kararları zorda olsa geçirebilmeleri, takdir edilmelidir.
+++
CHP ilçe teşkilatlarında bireysel sorunlar, kazanılmış CHP Belediyelerindeki kurulamayan ilişkiler üzerine yaşanmıştır.
İstanbul’da 12 CHP Belediyesinin 7.sinde Belediye ile İlçe teşkilatları arasında sorunlar çıkmıştır. 5 yıl boyunca çalkantılı ilişkiler yaşanmış ve 2014 seçimlerine az bir süre kala sessizliğe çekildiği görülmektedir.
İlçe teşkilatları ile CHP Belediye Başkanları arasındaki tüm sorunlar aynı şekildedir.
Kadro ve yapılanmadaki etkisel güçler dengesi. İlçelerin siyasi yaptırımı ve baskı unsuru olan gücü kullanmak istemişler ve içsel boyutu görerek yaşamışlardır.
Bazı İlçelerde, Belediyeye yapılan baskılar, bazılarının Genel Merkezden bir haber oluşu ve ilişkiler boyutunun hayal ürünü yürütülen siyasetten kaynaklandığı görülmüştür.
Basına yansıyan kısımlar ve yansımayanların hepsi politika üzerine yapılmış kurgulardır.
+++
2014 Yerel seçimlerin arifesinde siyaset soğuk savaşların etkisi altına girmiştir.
Sürecin gittikçe kısalması, aday adayı bolluğu, çıkan ve çıkarılan adayların bir kısmının uyguladığı yanlış siyaset, adaylık sürecinde kurgunun fark edilmesi, İlçelerin çıkarmış oldukları adaylardan çark etmeleri, yaklaşan yerel seçimlerin çok kısa zaman denk gelmesi, adaylar arasında kadrolaşmaya ve ekipleşme sürecinde partisel etkiler içinde olunması ve de İlçelerin aday adayları destekleme manevrasından “çekimser” pozisyona girmeleri, “bugüne kadar yapılan hataların affedilebilirliği içinde mi? düşünülecektir.”
+++
CHP’de ilçeler bazında adaylık siyasetleri ve kişisel destekler, projeler rafa kalkmış, Herkes Büyükşehir adaylarının kim? Olacağına bağlanmıştır.
Lakin! Görevde olan Belediye Başkanları kendilerinden emin bir şeklide, kim çıkarsa çıksın, aday oldukları ve bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar göz önünde olduğundan, hepsi rahat bir şekilde tekrar görev almak için Genel Merkez’in belirlemesini beklemektedirler.
CHP Genel Merkezi, Partiyi çok iyi bildiklerinden dolayı, “ PM ilk yaptığı açıklama ise “ “ Aday adayları, Mevcut Belediye Başkanlarını kötüleyerek, karalayarak siyaset yapamazlar, yapanlar kesinlikle aday olamazlar” açıklamasını yapmak zorunda kalmışlardır.
O zaman soruyoruz!
Görevdeki Belediye Başkanlarını Genel Merkeze şikayet edenler kimler?
Rapor yazanlar, kötü konuşanlar, adam adama markaj da çirkin siyaset yapanlar kimler?
Duyumlarla mı? Harekete geçilecek, Yazılanlarla mı? Bu raporu Genel Merkez’e kim sunacak.
+++
Şunu biliyoruz!
Genel Merkez ne yaparsanız yapın basına sızmasın demiyor! Başka şeyler söylüyor, Anlayana..
Mustafa Balcı/ Günlük Yazılar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)