Son Dakika Haberler

+3- Adaylarınızı Tanıyın

+3- Adaylarınızı Tanıyın
Okunma : 1.609 views Yorum Yap

mbalci_1Siyasi parti temsilcileri, her şeyden önce bir seçime girerken aday adaylarına eşit olacak ve her hangi bir ayrım yapmadan, adaylık sürecini desteklemek mecburiyetindedir.
Cumhuriyet Halk Partisinin bazı ilçelerinde bunları görmek mümkün değildir. Geçmişten gelen tavır ve davranışlar tepkilerin yaşanmasına yol açmış ve görevde olsalar dahi, yaptırım gücünü kullanarak  baskı yapmak istemektedirler.
Oysa bilinen hiçbir gerçek ise, kazanılmış belediyelerde ilçeler hiçbir şekilde baskı unsuru oluşturamazlar, bu mümkün değildir.
Şayet kazanılmış belediye, bir ikinci veya üçüncü dönemini yaşıyorsa ki, ilçe mevcut belediyenin kölesi olmuş durumdadır.
+++
İçeriden muhalif unsurlar olsa dahi, çapraz muhalefet neticesinde seçim günü yaklaşır ve baskıcı unsur, baskı kuramadığı belediye karşısında aday çıkarır ve onun söz hakkı için destek sağlamaya çalışır.
Bu ise bir süre sonra geçerliliğini yitirir.
İnsanların kullanım kolaylığı mevkileri nezdinde zordur!
+++
Artık seçimler gelmiş ve aday adayları müracaatlarını yapmıştır!
İçsel durumlardan kaynaklanan aday çıkarmalar, temiz duygularla aday çıkması, hedef olarak insanların gelişmişliklerinden kaynaklanan aday sorunları ve idealistler.
Gerçekten aday adayı olup ilçesini yönetmek isteyenler.
Korkusuzlar diyoruz!
Cesaretle ve kişisel öz güvenlerini muhafaza ederek aday adayı olan insanların yerel seçimleri kazanmaktan başka seçenekleri yoktur.
Her biri kendi dünyalarında hayaller kurar, ilçesini yönetmek için projeler geliştirir, ekipler kurar, bunların içlerinde ciddi olanlar siyasetin farklı kulvarlarında beklenilmeyen ve yine camia içerisinde aktif ve dünyaları geniş olan insanlar arasında seçmiş oldukları ekip olabilecek insanlarla birlikte çalışırlar.
Seçilmiş ekip, projeler üretir.
Bir başkan aday adayı, iddiası olmasa dahi hayallerinde nasıl yöneteceğini ve neler yapabileceğini düşünmüştür. Kiminle, kimlerle, nerede ve nasıl olacağının hesapları içerisindedir.
Birçok aday adayı, günümüz koşullarında partisinin hantal yapısından uzak, profesyonelce ekipler ile çalışmakta ve projeler üretmektedir.
Bunun yanında çalışabileceği kadroları kurarken, Belediye birimlerinde düzen ve istişarede yaptırımların ve gelecekle ilgili ilçenin temel sorunlarını yakından takip eden ve analiz yapan kadroların, göreve gelmeden çalışma esnasında yanında bulundurur.
Aday adayları, bugün seçimi kazanmış ve şimdi kiminle yürüyeceğim hesaplarını seçimler başlamadan yapmış olmalıdır.
+++
Adaylar, mutlaka neden aday olduklarını, kitlelere, partililere, Sivil Toplum Kuruluşlarına anlatmak zorundadır. Bu imkanı ya Sivil Toplum Kuruluşları, Partiler veya yerel ve genel ise kitlelere kolay ulaşım aracı olarak gazetelerden ve kamusal güçlerin uzantılarından yararlanmak zorundadır.
Kamusal güçler muhalif unsur olabilir, tek seçenek, ufak işletmelerde başarı şansının ve pazarlamanın etkisel güçlerini hesaba katarak çalışmalar yapmalıdır.
Pazar payı geniştir. Tanıtım ve organizasyonda başarı sunum ile gerçekleşmektedir.
Ürünü veya hayali, kitlelere iyi anlatabilen insan başarılı olacaktır.
Çünkü gelişmekte olan ülkemizde, kitleler, bir 10 yıl öncesinin insanı değildir: Pazarlama şekli, yeni yaşam düzeyleri çevresinde ve günümüzde tüm olanakların kullanılarak, yaygın tanıtım ağından geçmelidir.
+++
Bugün CHP’de İstanbul çaplı düşünüldüğünde binlerce aday vardır. Maalesef ki, Belediye Başkanlığı aday adayları projelerini tek başına gerçekleştirebileceklerini sanmaktadır.
Projeleri gerçekleştirmek ekip işidir. Ekibi güçlü olan ve hazır olan kazanacaktır.
Sarıyer Times olarak Sarıyer de, adaylık süreci başlamış olan ve diğer siyasi partilere oranla daha özgürlükçü ve sekiz ay önceden partili aday adaylarının yola çıkmasını sağlayan siyasi partinin adaylarını tanıtmak istiyoruz.
CHP yerel seçimlere 9 resmi olmak üzere on aday adayı ile yola çıkmış durumdadır, Mevcut Belediye Başkanı dışında adayları bugüne kadar kimse dinlememiş ve ilçeleri için neler yapacaklarını yeterli düzeyde anlatmamışlardır, Biz Bu imkanı Sarıyerlilere sağlamak adına yola çıkarak adayları dinlemek istiyoruz.
Projelerini dinlemek istiyoruz!
Nasıl bir Sarıyer hayal ettiklerini öğrenmek istiyoruz!
Yarım kalan projelerin neler olduğunu Sarıyerlilerin bilmesini istiyoruz.
Gelişimi, engelleri, çözülmemiş sorunları, idealleri, bir ilçenin, modern İstanbul toplumuna resmi kazanımlarının ve hizmet olarak akışının bugünkü ölçekte nasıl olacağını öğrenmek istiyoruz.
Aday adayı olarak muhteşem cesaret gösteren bu güzide insanlar Sarıyer’de seçildiklerinde neler yapmak istiyorlar.
Sayın Belediye Başkan adayım. Ama kim!!!
+++
Sarıyer Times 29 Eylül Pazar günü sizleri Başkan adaylarınızı tanımaya çağırıyor…
SARIYER’İ KİM YÖNETECEK
Mustafa Balcı/ Günlük Yazılar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)