Son Dakika Haberler
“width=“1293

+4 –Siyasi Monopol, Karşı Pazarlama Teknikleri. Mustafa Balcı

+4 –Siyasi Monopol, Karşı Pazarlama Teknikleri. Mustafa Balcı
Okunma : 1.041 views Yorum Yap


mbalci_1Siyasi Monopol Nedir..

Sistemin, Monopol değerler üzerinden muhalif unsurlarını oluşturan siyasi konjöktürden bahsediyoruz.

Monopol, yani belirli pazarda tek üretici ya da sağlayıcı kurum statüsünde olan şirket, işte mesele bu!

“Bizlerde siyasi pazarda adayları pazarlıyoruz. Sadece bir farkla, hepsi aynı şirketin ürünü, üretici firma zaten belli, önemli olan ürünün pazarlanması, üretici zaten tek sağlayıcı kurum…”

Sizler ise sadece alansınız, pazarlaması bizden, “Siyasi Monopol”  budur!

+++

Bugün bazı önemli gazetelerde ve tabi ki gazetemizde İstinye Tersanesi (koyu)  ile ilgili  haberler okudunuz, Ulusal basın olarak bizler bunları yazdık, lakin Muhtar basın olan Yerel gazetelerin yaşanılan olayı “ERGENEKON’ a bağlamaları ise sadece Sarıyer Times’in başarısıdır.

KARŞI PAZARLAMA NEDİR ?

Karşı pazarlama bir diğer ismi ile “Kontra Pazarlamadır”, Bazı fazla ürünleri çabuk satabilmek, ortadan kaldırmak  ve satışını rakibe yaptırmak  istenildiği zaman kullanılır ve Ticarette bu olumlu uygulama, strateji de rakiplere yaptırılır.

Karşı pazarlama teknikleri özellikle “Devletler” arasında kullanılır. Basit  örnek olarak örnekleyeceğimiz, “Amerika’nın en önemli eyaletlerinden biri olan Chicago’da polis ile bir süt firması tarafından anlaşma yapılmış ve o dönemde kaybolan çocukların resimleri ve ailelerinin iletişim bilgileri sütlerin üstene basılmıştır. Böylece karşı pazarlama tekniği ile kayıp olan çocukların bulunması adına girişimlerde bulunulmuştur. Bu teknik zamanında ülkemizde de uygulanmıştır. 1996 yılında İstanbul’da çeşitli nedenlerden dolayı kaybolan çocukların resimleri halk otobüslerine yapıştırılmış ve bu çocuklardan herhangi birini görenlerin verilen telefon numarası üzerinden iletişime geçmesi istenmiştir.”

Bu önerilerden öğrenileceği gibi “haksız olarak kullanılan”  bu yöntem maalesef profesyonelce her koşulda kullanılmaktadır.

İşte bugün Av. Necati Yıldırım “ karşı pazarlama tekniğini iyi kullanmış ve kendini “Siyasi Monopol” değerlerde stratejik açıdan “Karşı Pazarlama Teknikleri” kullanarak  AKP gazetesinde “ERGENEKONCU” sıfatı edinerek  CHP Genel Merkezinin siyasi olarak vazgeçilmez davamız dediği “Ergenekoncu”  sıfatının yapıştırılarak “ürünün rakipler tarafından pazarlanmasını ve satışını gerçekleştirmiştir.”

“Devletlerin yaptığı pazarlama şeklini kendisine uygulamıştır.”

“Oysa ki! Aynı yerel gazete “ Sarıyer Manşet” toplum olarak alçakça tabir edilen,  argoda küçük düşürülme olarak kabul edilen şekli ile  geçmiş zamanda “ ….” olarak ismi kullanılmış ve ne yazık ki, “Siyasi Monopol, Karşı Pazarlama Teknikleri”  olumlu ve bilinçli kullanıldığında rakiplerine, kendi partisinin vazgeçilmez unsuru olan “Ergenekoncu” sıfatının kullandırmayı başarmıştır,

“işte bu harekete!  karşı muhaliflerine veya ticari olarak düşünüldüğünde,  rakiplerine ürünü pazarlama şekli denmektedir.”

Neymiş! Av. Necati Yıldırım ERGENEKON’ cuymuş.

Yani geçmiş zamanda rezil etmeye çalıştığınız  bir insanı tek yıldızlı “Kurmay Albay” mertebesine yükseltiniz. Sanırım Av. Necati Yıldırım mail olarak size bir teşekkür mektubu gönderecektir.

+++

KARŞI PAZARLAMAYI EN İYİ KULLANAN KİM?

“Sözde yerel basın’a yıllardır kapak olan kim?”

Elbette Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Burada farklı bilinmeyenleri yazalım,

Zirvede ki pazarlama tekniğini örnekleyelim..

Kamuoyu, Şükrü Genç nasıl aday oldu onu merak etmektedirler, bunu isimsiz olarak yayınladığımız röportajlarda ve siyasi olarak yazığım yazılarda belirttim.

Siyasi derin ilişkiler mevcut mu? Elbette. Siyasi derin ilişkiler, kişilerin normal yaşamlarında yani, siyasete girmeden önce kurmuş oldukları ilişkiler dir, Görevleri ve bulunduğu camialar ve katma değerleri dir.

Şükrü Genç bilindiği üzere GALATASARAYLIDIR, yani benim gibi değil, camianın en zor döneminde Galatasaray’a karşılıksız, kimsenin, özellikle belirtiyorum, hiçbir Galatasaraylı’nın cesaret edip giremediği sorumluluk ve yükümlülüğün altına girerek, karşılıksız yapmış olduğu hizmetler vardır.

Siyasi derin ilişkiler varmıdır?

Vardır diyorum zaten. Detayları sizlere daha sonra “Sonraki dersimizde,(Zil Çaldı) Tenefüsten sonra” yazacağım. Söz verdim mi yazarım bilirsiniz :)))

“Siyasi Monopol ve Karşı Pazarlama Tekniklerine” gelelim.

+++

Sarıyer Belediye Başkan Aday adayı Av. Necati Yıldırım’dan bahsederken aynı durumda bulunan ve bunu en iyi kullanan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten bahsetmezsek analizi eksik yapmış olur ve neden yazmadın sorunu ile karşılaşırız.

Birlikte Düşünelim!

Bir işyeri sahibisiniz, binlerce personel çalıştırıyorsunuz, karşılığında yüzbinlerce insana hizmet ediyorsunuz, “Herkes çok iyi diyor, harika, mükemmel insan,aman gitmesin, bize lazım, daha çok işimiz var” 

Ne düşünürsünüz?

İşyeri size ait, babanızdan kalmış, gözle gördüğünüz gerçekler var. Şahitsiniz. Fakat çevrenizdeki insanlar tam aksini söylüyor, sizlerin gerçekleri görmemenizi sağlıyor, siz şüphelenmezmisiniz?

Neler oluyor diye sormazmısınız?

Yani siz! Babamdan bile iyi adam dermisiniz! Yoksa şüpheye düşerek almış olduğunuz eğitim karşılığında araştırma yaparmısınız, Kendinizi kandıramazsınız..

Siyasi Monopol, Karşı Pazarlama başlıyor.

+++

 Bugün Sarıyer de,  20 yıl sonra CHP iktidarını kazanan, Yapmış olduğu hizmetler ile aradan geçen 20 yıllık hizmeti ekibi ile 5 yılda gerçekleştiren bir Belediye Başkanı’nın hiç eleştirilmeden, hakkında yazılmadan, dava açılmadan, konuşulmadan bu işleri yapmasına ne derler,

HERKESİ SATIN ALIYOR DERLER.

İşte bizde farklılıkları burada onun için yazıyoruz, “çelişkiyi değil”,

Şükrü Genç tarafından kullanılan Siyasi Monopol’ü ve Karşı Pazarlama Teknikleri’nin profesyonelce nasıl kullanıldığını yukarıda belirttiğim örneklerle anlatmaya çalışıyorum.

Sizler yazdıkça, apoletlere aslında bir yıldız daha takıyorsunuz!

Karşımda böyle bir muhalefet var. Eleştiriyorlar, AKP saldırıyor, Engelleniyorum, Manşetlerden inmiyorum, hangi manşetlerden AKP manşetlerinden, maaşlı elemanlardan (Firma ismi şimdilik yazmıyorum), karşı davalar….

Sonra günlerce yapılan yayınlar, eserlerinin, hizmetlerinin sürekli olarak yayınlaması, AKP Meclis üyelerinin evet yapmıştır. Ama sayın başkan bitirememiştir. İBB den geçti ama, başkanın etkisi olmamıştır, yerel basının kullanılması, işte gerçekler acıdır. Bugün Yerel seçim startı verileli 3  ay olmuş, AKP yerel basını dahil, Gençlik kollarının haber sitesi dahi sürekli manşetlerde, kendi partisini değil, Şükrü Genç’i yazmaktadır.

Karşı Pazarlama Tekniğidir. ( Para versen bu kadar yazmazlar)

 Bunları neden yazıyorum, “Aynı şekilde, Siyasi Monopol ve Karşı Pazarlamayı,  Faşist Diktatör, Irak’ta, Libya’da, Suriye’de 1,5 milyon müslüman’ın katledilmesindeki, Dünya üzerindeki tek sorumlusu  Zavallı Ülkemin Başbakanı Erdoğan Kullanıyor bu yüzden yazıyorum.”

Bu Nedir?

Karşı Pazarlama Tekniğidir.

Yani, Devletlerin yaptığını, bir Devlet kadar nüfusu olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yapmasın mı? Sarıyer Belediye Başkan  aday adayı  Av. Necati Yıldırım yapmasın mı?

Onlar Profesyoneller…Çok Zekice..

Ürünü siz pazarlıyorsunuz, Hem de bedava…İyide satıyorsunuz.. Devamm..

+++

Herkes benim neden – 1 den başlayan – 18 de biten yazılarımın neden durduğunu soruyor.

Acaba, Siyasi Monopol ve Karşı Pazarlama Tekniği  Olabilir mi?

Siz siyaset yapıyorsunuz. Biz Armut mu topluyoruz öylemi?

Hadi canım sende…Git işine:)))

Mustafa Balcı/ Günlük Yazılar..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)