Son Dakika Haberler
“width=“1293

+8 Semt Evlerini kullanmak herkesin harcı değil…

+8 Semt Evlerini kullanmak herkesin harcı değil…
Okunma : 1.087 views Yorum Yap


dosya_1“Siyaset’in Gündemi “ Etkinliğimiz çok etkili oldu, Rumeli Kavağı Muhtarlığı üstünde bulunan Semt Evinde yapılan bu etkinliğin olumlu tepkilerini aldık.

Özellikle, Pankartlarımızla duyurduk, Pullama yaptık, Bildiriler dağıttık. Amacımız bu etkinlikte Sarıyer CHP Belediye Başkan aday adaylarını halkla bütünleştirmek ve projelerinin halka anlatılması sağlamaktı. Gerçekleştirdik.

Bu etkinlik Sarıyer Times internet haber portalımızın ilk etkinliği oldu.

Özellikle, Bütün mahallerde bu tür toplantıları yapacağımızı belirttik, Sadece aday adayları değil, Millet Vekilleri, Yazarlar, Bilim adamları, Hukukçular, Türkiye’nin toplum  nezdinde duayen isimlerini etkinliklerimizde misafir edeceğiz.

Toplantılarımızın ilkini uygun yer olarak Rumeli Kavağı olarak seçmemiz, olanaklar nisbetinde Sarıyer’in en ücra köşesinden başlamaktı.  Etkinliğe telefonla CHP Meclis üyelerini davet ettik. Tüm başkan adaylarına telefonla 12 gün önceden arayarak konuştuk, her birinden olur aldık. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bildirdik, çağrı yaptık. Gerekçeleri aldık.

Bazı adaylar mazeret bildirerek gelemediler. Bazıları siyasi kurumların ve ekiplerin, rakiplerle karşılaşmak istememesi neticesinde kendi düşünceleri ve insiyatifleri olarak kabul ettiğimizden teşekkür ettik, Kimseye art niyet veya farklı bir eleştiri veya yafta yapıştırmadık.Çünkü doğal olarak siyaset yapıyorlar ve her aday kendi siyasi stratejisini kendisi belirlemek zorunda veya ekipleri ile projeler bazında zamanı iyi kullanmak zorundadır hak verdik. Takdir ettik.

Yinede tüm zorluklara rağmen katılım gösteren herkese binlerce teşekkürler.

“Etkinliklerimizi rapor olarak gönderdiğimiz CHP Genel Merkezi ve CHP Millet Vekillerinin bazıları haberimiz olsaydı mutlaka gelirdik açıklaması yapması bizleri onurlandırdı”

“ Siyasetin Gündemi-2” toplantısına Millet Vekilleri çağırarak gündemin ve adayların halka nasıl bütünleştiklerini vede adayların projelerinin yetkili Millet Vekilleri’ncede tanınmasını sağlayacağız.”

***

Sarıyer Belediyesi, SAGEM,SADEM,SAKEM,YAŞAM EVLERİ olmak üzere gerçekleştirilmiş projeleri bulunmaktadır. Sarıyer Times olarak Rumeli Kavağı Semt evinden yararlandık.

İyi niyeti, iyi niyetle kullandık. Kimseye art niyet beslemedik.

Art niyet gördük.

Bize izin verenler, sözlü izni kabul etmediler, toplantı dan 2 gün sonra mekan sorumluluğu olan Muhtarımıza uyarı ve eleştiri yapıldı. Üzüldük.

Gerekçeleri ve uyarıları dinledik, Sözlü izni kabul etmediler ve yazılı izin istediler. Bizde ikinci toplantıda mutlaka yaparız dedik. Fakat ayrıntı. Farklıydı.

Semt Evleri sorumlusu, siyasete Kağıthaneden başlamış ve bugün taşeron müdür olarak görev yapan ve Belediyenin Semt Evleri sorumlusu olduğunu öğrendiğimiz, İstifa etmeden, CHP Meclis Üyesi aday adayı müracaatı yapan Hüsnü Fırat Ateş beyefendi ile durumu telefonla konuştuk.

Suçumuz büyük ve cezamızı ödemek zorundaydık!

“ Salonu kullandığımızı ve ücreti nereye ödeyeceğimizi sordum”

Biz semt evlerinden ücret almadığımızı, etkinlikler, düğün,nişan ve bazı çalışmalar için halka verdiklerini belirttiler.

“Biz halk değilmiyiz, bu bir etkinlik değil mi? Sorduk.”

Katılanlar siyasi ve siyasi kişilere bu yerlerin kullanmasına müsaade etmiyoruz dedi.

“ Sizde siyasisiniz ve Meclis üyesi adayısınız,bende adayım ve Parti olarak değil, gazete olarak ben etkinlik yapıyorum, aynı şekilde Darüşşafaka’da CHP Eski Millet vekili Şahin Mengü ile de yapılan etkinlik var. Kullandık misafir ettik, bende misafir oldum. Bir sohbet ti dedim.”

Nasıl olur, orayıdamı kullandınız.  

Evet, budamı siyasi, yani katılan kişiler hepsi siyasi nasıl olacak dedim,  Yazık,

Sarıyer Times her mahallede toplantılar yapacak, Adaylar halkın içinde ve halkla birlikte seçimlere hazırlanacak, Sarıyer Times  organizasyonları devam edecek. Dedim…

Ben bunu yazacağım!

***

Suçumuz neydi!

“Gösteri ve toplanma yasasına muhalefet mi? etmiştik”

Yasaklar uyguluyorsunuz, bu yasakları keyfi olarak yapıyorsunuz, farkında olmadan zarar veriyorsunuz, vermiş olduğunuz zararın boyutunun ne olduğunu tahmin etmiyorsunuz, Mazeretiniz ve sorgulamanız ilginç.

“Belediye başkanımız hakkında konuşuluyor veya konuşuldu cezası veriyorsunuz, sorguluyor ve tepkinizi gösteriyorsunuz” Bunları iyilik adına yapıyorsunuz. Kime iyilik!!!

“ Diyelim ki, Belediye başkanı hakkında  konuşuldu, Bunun cevabını verecek kimse olmadığınımı sanıyorsunuz” Bu cevabı 4,5 yıldır ben her toplumda, her şart ve şekilde zaten veriyorum”  size mi kaldı.!!

Doğru yapayım derken yanlış yapıyorsunuz!!!

***

Yerel basının özellikle yayınladığı, Belediyenin Kültürel etkinliklerine neden halk gitmiyor.Düşünülmesi gerekmez mi?

Yapılan o kadar bütçe karşılığında bu etkinliklere  kimsenin gitmemesi, Belediye içerisinde bulunan faktörlerden olabilir mi?

Bu Faktörler siyasi olabilir mi?

Taşeronla ve taşıma ile doldurulan ama halkın gitmediği etkinliklerde birim sorumlularının suçu veya ilişkilerdeki bize yapılan tarzda sebepler yüzünden kopukluklar olabilir mi?

Birilerinin çok iyi düşünmesi lazım.. ilgili Rapotörlerin etkinliklerin neden katılımı az olduğunu gerçekleri saklamadan açıklaması lazım.

***

Biz Sarıyer Times olarak kendimizi Sarıyer halkından birileri olarak kabul ettiğimiz için, elimizdeki imkanları yüksek düzeyde kullanarak halkın içinde olmaya devam edeceğiz, Birileri pankartlarımızı kaldırsada, Siyasi, Kültürel her türlü toplantıyı yapacağız, bazı kişiler  kurumları kendi çiftlikleri olarak görüp kullansada, bizler emeğimizi ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Birileri inanıyorumki, gerçekleri görmesi fazla uzun sürmez, yoksa çok geç olacak..

Mustafa BALCI

   

Gelen Tweetler…
@irfanterzi61: Sarıyer Bld’si yetkili biri cıksın Semt Evlerinde Yapılan Dügün,Nişan,Kına Gecelerinden para alınmıyor diye bilirmi haberiniz yokmu istifaa

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)