Son Dakika Haberler

BEN HİÇ İHANET ETMEDİM…Mustafa Balcı

BEN HİÇ İHANET ETMEDİM…Mustafa Balcı
Okunma : 1.015 views Yorum Yap

asker(2)Yerel seçim süreci başladı.!

Ben Yumuşadım….

Gökhan Zeybek, artık yazma, insanlarla biraz da olsa iyi olmak zorunda olduğunu hissediyorum. Yine sen bilirsin ama yazma balcı. Dokunma..Biraz ara ver artık…

Bir diğer dostum Erol Abik ise aday olma dedi. Meclis üyeliği Adaylığını geri çek seçimlere girmeyeceğini deklare et ve geri çekil dedi.

Seni kontenjandan yazarlar!!!

Kankam, Ertuğrul Abik ise Balcı Liste (1) Birsin bize gel dedi…

İnanırmısınız gerçekten köşe yazmayacağım. Kimsenin zülfüyarine dokunmayacağım. Herkes yoluna gidecek ve benimle birlikte herkes mutlu olacak. Ve herkes yoluna gidecek..

Ben geri çekileceğim..1 Nisan’da istifa edeceğim..

****

Bir garip hissettim kendimi?

Kimsenin yaşamına dokunma bizler istediğiniz gibi yönetelim, sen kimsen, hedeflerine, aile büyüklerinin siyasi hedeflerine dokunma, gerçekleri yazma, yalan söyle, insanları kandır, sahtekar ol, siyaset yaparak kendine düşman kazanma!!!

Mustafa Balcı Aday Olma…

++++

Arkadaşlar…

Geçmişe dalıyorum bazen. Bir genel kurul yaşanmış ilk defa kendime oy atacağım. CHP Sarıyer yönetim kurulu üyesi olacağım, oy attım ve işime gittim, Yönetici oldum.

Bir sonraki Balcı gel dediler. Antalya’dan geldim. Oy kullandım. Yönetici oldun dediler. Farkında dahi değildim.,

Ama asker gibi oyumu kullandım Yönetici oldum. Yedekten yani…Yandan çarklı..

İNANIN BEN Nasıl olduğunu BİLMİYORUM…

BEN ASKERİM.. EMREDERSİNİZ..

++++

Tarabya Otelindeyiz, Büyük Üstad İrfan Kaban zarfı verdi, Birden kayboldu, Tepe bara çıktık, Cin tonik içtim, Ziya Sinan Hancı hesabı ödedi.  sonra salona girdik, Rahmetli Sonat baba, İbrahim TüfekçiMikro Mustafa ile kuliste sohbet ediyoruz masa oldukça kalabalık, birileri geliyor ve gidiyor, dostum İrfan Kaban kongrede Sarıyer Tarihinin deklarasyon niteliğinde konuşmasını Hasan Fehmi’nin suratına karşı yapıyordu, salonda kıyamet kopuyor! Korkunç kalabalık.

++++

Gel dediler. Bodrumdan geldim. Elime zarf verdiler, bazıları çizilmiş, düğün salonundayız, kullan dediler, hiç çekinmeden kulandım. Ne içine baktım. Ne dışına!!

++++

Sortie’deyim, Bir sonra gene aynı yerdeyiz, Genel Kurul var,  sinirler gergin. Aday çıkarıyoruz. Al bunu at dediler, artık tecrübe kazandım. Yemezler, kıçım kalktı ve yaşamı yeni öğrenmeye başlamıştım.

Kabine girdim.

Listeye baktım. (al at dedikleri listeye)

Liste kararmış. Onlarca kişi çizilmiş. Onlarca kişi yazılımış,

KARALANMIŞ BİR LİSTEYİ SANDIĞA ATTIM..

++++

BEN İHANET ETMEDİM

++++

Bodrum Kempinski de çalışıyorum. Günlerden Cumartesi yarın Cevahirde olacaksın dediler.

Tamam dedim.

EMİR BÜYÜK YERDEN GELDİ.(Bağlı bulunduğum arkadaşımdan)

Sanki gizli TKP’de çalışıyorduk, değil,

CHP Kongresi var. İstinye Cevahirdeyiz, oraya gel..

SİYASİ ASKERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Zor yetiştim!

Kürsüde Sami Canel Konuşuyor.

Kapı kenarına çıktım sigara içiyorum. Serdar Sarıoğlu konuşmalara cevap veriyor. “Can Dostum,  elime zarf verdi bunu at..)

BEN ASKERDİM… EMREDERSİNİZ…

avanak_avni_bYine Sarıyer siyasi tarihinin en büyük mesajı veriliyordu!

Büyük Üsdat ne demek istemişti?

Tarih bunu nasıl yazacaktı. CHP Sarıyer Genel Kurulunda sayım yapılıyor. oylar tek tek açılıyordu, Büyük Üstad ilk defa bir kongrede sayımı bekliyordu, Zarflar açıldı, Sayımdaki arkadaşımız şaşkındı, sonra uyandı ve birden “AVNİ BİR DEDİ” . ve oy pusulasında kullanılan AVANAK AVNİ‘yi gösterdi.

Tarihe Not Düşelim ” Bu Resim İlk Defa Oy Olarak sayıldı” 

Uzun bir  yoldan gelmiştim, CHP Sarıyer’de kongre heyecanı yaşıyorduk, Sandık sayımlarını bekledim, zarflar bir bir açılıyor, sandıktan Sarıyer siyasi tarihinin nokta vuruşu çıkıyordu..

OY PUSULASINDAN “AVANAK AVNİ” ÇIKTI…

++++

BEN ASKERDİM…

Çevrelenen oyunu bilmiyordum,

Cep telefonu icad olmuştu, her tarafta TURCELL reklamları doluydu, bolca konuşuyorduk, AVANAK AVNİ’yi” ben Bodrum’dan biliyordum.

Kulislerin. Dedikoduların. Yaşanmış hikayelerin, ayyuka çıkmış teranelerin ve hepsinin bir haber şahidiydim.

++++

BEN KENDİME HİÇ OY KULLANMADIM

30 yılda kendime hiç oy kullanmadım, Çünkü yönetici olduğum Erol Abik başkanlığındaki Genel Kurula Gelememiştim!

Gelemezdim. Çünkü Şamdan’ da nöbetçiydim. “ İrfan Kaban”  “gerekçeleri”  bildiğinden ve “gerekeni yerine getirdiğinden” yönetici oldum.

(ben oy kullanmadım ama, listelerde ben nasıl oy kullanmıştım?) Sordum!

KULLANMIŞIM…BEN ASKERDİM

 

En Uzak Yollardan geldim, ama kaderin cilvesi, Kendimin dahi ilçe yöneticisi olduğum “Genel Kurulda kendime oy atamadım”

Kısmet dedim..

++++

BEN BİRAZ BÜYÜDÜM. “ÇAVUŞ OLDUM” YAŞLANDIM….          

Bir Genel Kurul dahi yaşadık, Müşfik Saltık Yönetimindeki Tiyatrodayız, “Büyük Üstad olarak adlandırdığım İrfan Kaban” kim olacak?  dedi. Geç kalıyoruz dedim. Birini çıkarmalıyız dedim. “İbrahim Salcan’a Başkan” oldun dedim! Başkanı aradım fındığı üzümü al gel dedim, biraz ikna ile Kongreye 3 gün kala aday çıkardık. İbrahim Salcan’a  adaylığını zor kabul ettirdik. Resmen Aday çıkardım ” Ben listede yoktum” az bir oyla seçim kaybettik, insanlar düğün salonunda oy kullanıyordu  “Büyük Üsdat” sonucu beklemeden gitmişti.

Kongrenin sonuna kadar bekledim….

BEN NÖBETÇİ ÇAVUŞU OLARAK SONUCU BİLDİRDİM.

KAYBETTİK….

++++

Artık yeni bir dönem başlamalıydı.

KUZEY PLATFORMUNU KURDUM

25 dernek kurmuştum artık platform kurarak siyasi projelerimi gerçekleştirmek zorundaydım..Siyasi hayalimi gerçekleştirdim, projeler sundum anlattım. ikna etmek için tonlarca rakı içtim, yalvardım. Platform,Platform Platform…

Rümeli Feneri Barınak Restaurant’ta Ziya Sinan Hancı, İrfan Kaban, Mustafa Balcı Kuzey Platformunu kurdum,  İrfan Kaban, tereddüt etti, bir yıl geçti!!

Nihayetinde Bir yıl sonra Finansman zorluğundan  Erol Abik’i ikna ettim, Mustafa Balcı, Ertuğrul Abik, Nasuh Aşantuğrul, KUZEY PLATFORMU KURULUŞUNU gerçekleştirdim..

Yeni bir siyaset, yeni bir başlangıç yaptık, var olan tüm yanlışlıklara rağmen programımız devam etti. Kendi projemiz olan “Kılcal Damar “operasyonunu CHP Genel Merkeze kabul ettirdik, Genel Merkez Projemizi kabul etti, Türkiye genelinde Uyguladı. Teşekkür aldık..

“Mehmet Deniz ve kayyum, Son Genel Kurul “basılacak olan kitapta” olduğundan burada yazılmamıştır.”

Bugün KUZEY PLATFORMU Mustafa Balcı. Sarıyer Times olarak devam etmektedir.

++++

BEN YÜZBAŞI OLDUM

Maalesef 2014 seçimleri geldi. Etrafıma bakıyorum!

30 yıldır karşılıksız bir asker olarak desteklediğim, zarfların içine dahi bakmadığım dostlarım, benim CHP Meclis üyeliği aday adaylığımdan dolayı benimle konuşmaz oldular, sert tavırlar içinde oldular, kırgınlıklar çıkardılar. Küstüler, kızdılar, bağırdılar..

BEN HAYATIMDA İLK DEFA MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDUM

Olma dediler, OLDUM..

Ön seçim KARARI ÇIKTI..

GERİ ÇEKİL DEDİLER…

Çekilmedim..

++++

BİR ASKER OLARAK KOMUTANLARIMA

Bugüne kadar ekip anlayışı içerisinde oldum, verilen tüm görevleri 30 yıl içerisinde gerçekleştirdim,

BEN SİZE HİÇ İHANET ETMEDİM..

++++

SİZLER YAŞLANDINIZ, YANINIZDA DOKTOR BULUNDURMAK ZORUNDASINIZ..

Bugün siz komutanlarım yani “üstadlar olarak” CHP’ye 2009 seçimlerine ihanet eden Dr. Cengiz Alp ve Hani siz eski Solcusunuz ya bugün MHP’li Dr. Cengiz Tamer’e destek oluşunuz beni hiç şaşırtmadı

Siyaset dedim..

SİZ BUNA SİYASET DİYORSUNUZ YA….

Sizin siyasetiniz size, “Gün bedel ödeme günü” , 30 yıl sizlerle bedel ödedim! Şimdi TERFİ ETME ZAMANICHP’yi kiminle satacaksanız, kimi, kime pazarlayacaksanız bilmiyorum! Yolunuz açık, pazarlamanız bol olsun..

Lakin…Ben Şükrü GENÇ’i destekliyorum…

30 YILDIR SİZDEN ALACAĞIM VAR “ONU İSTİYORUM”..

HALEN DAHA KOMUTANSANIZ EĞER…..

Eski Kuzey Askeri Mustafa BALCI

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)