Son Dakika Haberler
“width=“1293

Bir Kafeste Kuş Olmak..

Bir Kafeste Kuş Olmak..
Okunma : 754 views Yorum Yap

Takım oluşturmak çok farklıdır. Tüm iyi oyuncuları elinizde bulundursanız bile, aralarında kordinasyon ve uyum olmadıktan sonra başarı beklemek hayaldir. En iyi transferleri yapsanız, bütün yıldızları elinizde bulundursanız, takımı düzenleyen, çalıştıran, taktik veren iyi olmadıktan sonra bir başarı beklemeniz sadece mucizelere bağlıdır. Kaybedersiniz.
Bir kere takımın ahengi bozulduktan sonra tekrar toparlamak zordur. Ne kadar çaba harcasanız da elinizden bir şey gelmez artık. Safları ve safraları bir kenara bıraktıktan sonra bir araya gelmek zordur. Ahenk ve uyum bozulmuştur. Yedek oyuncuların sahada olması bir şey fark ettirmez artık. Hatta başarılı bir oyuncuyu oyuna deneyimsiz olduğu halde sokarsanız yinede o oyuncuyu kaybetmiş olabilirsiniz.
Tabi ki bu takım oyunu siyaset için geçerli değildir. Burada genç oyuncular sadece bir araç olarak kullanılır. Umutla ekip içinde taşınır, bir imkan geldiğinde koz olarak sürülür. Aslında koz değil, kuş yakalamaktaki paçalarında bağlanmış ve dikenli tellerin arasında gizlendirilmiş pedalyalık denir ki işte siyasette maalesef saka kuşları çoktur.
Siyasette saka kuşu olmayın!!!
Eğer saka kuşu olmayı seçerseniz kaybeden sizler olursunuz.
Mutlaka kafeste. Daha gür sesi olan, her zaman kuşçunun gözdesi uzun ve diri endamıyla yaşlı bir Florya beklemektedir, fırsatları kollayan, her an tetikte, acımasızca önünüze kurulan yemlerin en güzeli yiyen bir Florya her zaman saka kuşlarının kafesinde bulunmaktadır. Kuşçu kafese yemleri koyar ve Florya bekler, önce yemlerin üstünde kalan her zaman paketten boşalan pisliklerdir. Bunları saka kuşu hemen dalar ve yemeğe başlar, sonra Florya gelir ve pislikleri saka kuşu tarafından temizlenmiş yemleri ayakları ile iter, etrafta kimselerin olmadığı bir anda işte üste kalan kabukları atarak Florya derin bir ziyafet çeker.
Oysa sizler aynı kafeste ekip olduğunuzu sanırsınız!!
Yanılırsınız.
Çünkü etrafınızdaki biz yaşlı leş kargalarını hiçbir zaman dinlemezsiniz.
Oysa bizler en uzun süre yaşayan hemcinslerden biriyiz. Yaşadıklarımız, tecrübelerimiz. Bunca yıldır ağaçların, damların teperlerinden gördüklerimizle, yıllarca sizlere ve nice saka kuşlarına imrenerek seyrederken, ve siz Floryalar, yıllarca sizden ufakların ekmeklerini yiyerek elde ettiklerinizle bu ormanda sağladığınız imkan ve selayetler hiçbir zaman sonsuz değildir, diyerek yaptığımız kavgalar maalesef işte siyasetin bu nadide kafesinde kuşlar misali bizlerde Sarıyer’ de boklu karga durumunda yaşamımızı sürerken nice ayıklanan kanaryalar gördük. Ötmesini bilmeyen.
Bilmezler ki 2 B de avlanmak yasaktır.
Sarıyer sınırlarında iki dere yatağı mevcut ve zamanla kurumuş sanılarak üstleri kapatılmıştır, oysaki suların akışı engellenerek yönleri zorla değiştirilmiştir. Sarıyer kaynak sularını kurutmak zordur. Heleki bu kaynak sulardan aynı aileler içmeye devam ettikçe mutlaka genç insanların nesli yaşamaya devam edecek ve bu sular denizlere ulaşmak için mutlak bu siyaset sahnesinde yol bulacaktır.
Bu kaynağı durduramayacaksınız!
KURUTAMAYACAKSINIZ.
Sarıyer sularının üst kısımları ormanlık alan olduğundan verimli, lakin AVLANMAK YASAKTIR.
Herkes kendini alkışlasın. Aynaya bakın ve kendinizi alkışlayın. kendilerini saklayan ve ortaya çıkmayan tüm yetenekleri alkışlıyoruz. Kazanan ve kaybedenleri. Korkanları ve bu davadan vaz geçenleri de alkışlıyoruz.
DOĞMAMIŞ BİR ÇOCUĞA DON BİÇMİYORUZ.
Sadece doğanlarla ilgileniyoruz. Başarılara ortak etmek. 2023 yılının genç saka kuşlarını ortaya çıkarmak ve çevremizdeki Floryalar dan uzak. Sadece leş karğalarının korumasında.
Evet çöplükte beslenen biz leş kargaları. Sizlere söylüyorum. Bir gün Floryaların sizlerde azizliğine uğrayabilirsiniz ama unutmayın ki kargalar her zaman uzun yaşarlar. Yaşayacak çok zamanımız olacak. Önemli olan her biriniz kendi dalınızdaki Saka kuşlarını korumaya alın ve yeşil takım elbiseli sarı gravatlı Floryalardan oldukça uzak durunuz.
Bugün bir aile karga gördüm, her zaman saygı duyduğum. Lakin korumalarındaki kanarya maalesef meydan da yoktu? Üzüldüm!
Kanaryayı kafese kim koydu? Kim korkuttu? Neden artık ötmüyordu?
Bir gün gelecek, menfaat kollayan, fırsatçılığı eşitlik sanan, Floryaların hakimiyeti elbette son bulacaktır.
Cik cik..Cik cik..Cik cik..
Henüz geç kalmadınız…
Mustafa Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)