Son Dakika Haberler

Deşifre Olan Biter.

Deşifre Olan Biter.
Okunma : 746 views Yorum Yap

Çok uzun zamanlar yaşadık. Çalışmalar yaptık, Sarıyer siyasetinde emin adımlarla gidiyoruz dedik, lakin içimizdeki casuslardan kurtulamadık.
Siyasette bu harekete çok orospusun yaa, derler,
Seçimler yaklaşıyor. Uzun ve soluklu delege seçimleri yaşayacağız. Bir taraftan delege örgütlenmesi yapılmakta. diğer yandan ilçe kongre çalışmaları yürütülmektedir. Her grup kendi adına sözüm ona kendilerinin duayen sanarak, yenilgilerini siyasi arenada hırsları ile birleştirerek, kendilerini halen daha bir yerlere getirmeye çalışan insanlar etrafta görülmekte ve yinede çorbada bizimde tuzumuz olsun demektedirler.
Tamam, kardeşim elbette çorbada tuzun olsunda kaşık sende, kepçe sende, bizde çorba içmek için kase bile yok nasıl olacak bu iş?
Sarıyer siyasetinde bir grup yine geçmişte yapmış olduğu üye kayıtlarına güvenerek, derin çalışmalar yapmaktadır. Ha keza aynı şekilde Kuzey grubu örgütlenmesini tamamlamış ısrarla sürenin daha fazla uzamaması için çaba harcamakta ve bir an önce delege seçimleri olsun istemektedir.
Kuzey sürenin uzamasının kendi zararlarına olacağını ve bunu tüm toplantılarda açıkça belirttiğim gibi takvimin şu an mevsim rehavetinden kaynaklanan rahatlıkla ilk kayıp verilmiş bulunmaktadır, bu yüzden acele edilmesi ve ısrarcı olunması gerekmektedir.
KIRILMA VAR!
CHP Sarıyer ilçe başkanı sayın Mehmet DENİZ’i biraz tanırım lakin fazla tanıdığım söylenemez. Birlikte siyaset yapmadım. Lakin siyaseti bildiğini ve bazı taşları yerinden oynatmaya başladığını biliyorum. İyi bir GOL atmış bulunmaktadır. Yada transferde biz rahat ettiğimizden elimizdeki forveti kaçırdık diyebilirim.
Aynı Mehmet DENİZ, CHP Genel merkez kararın il başkanlığına gönderdiği “seçimlerde herkes Kayılı olduğu yerden oy kullanacak ve delege olabilecek” mecburiyeti ile maça ilk yarının uzatma dakikalarında 2.0 öne geçmiş bulunmaktadır.
Malum CHP Sarıyer üye kayıtları zaman içerisinde çeşitli vesilelerle değişikliğe uğramış, buna mukabil Genel merkezin bu şekilde karar alması ile mevcut delege yapısının ve üyelerin oy kullanmalarının adres değişikliği ve kayıt tazelemenin yetişmeyeceğinden bayağı bir heyecanlı delege seçimi yapılacağı gözlemlenmektedir.
Bu karar doğrultusunda tüm mahallelerde delege yapısı direk olarak değişecek ve bir çok insan farklı yerden delege olmaya çalışacaktır. Hatta öyle ki genel yapıda kayıt incelemesine gidildiğinde, “ bunun haberini almış bulunmaktayım”  farklı ilçelerde asgari adres tespitleri de yapılmaktadır.
Gerçek düşünce ise Delegeler çok farklı olacağıdır.
Sarıyer CHP de yapı değişiyor. Bunun kaçınılmaz olduğu gözlemlenmiştir.
Bu sistemde delege yapısı Kuzey de ise çok değişikliğe yol açmaktadır, Bugün Sarıyer merkez mahalle delegasyonunun çoğunluğu köylerde bulunmaktadır.” Parayı bulan sitelere, villalara taşındı “ ailesel menfaatler, gelecek hesapları, siyasi hesapların önüne geçtiğinden bu şekilde mahalle temsilcisi Nasuh Aşantuğrul mutluluktan uçmaktadır.
Sarıyer CHP de delege yapısı değişeceğinden artık eskisi gibi mahalle sorumlularının kontrolünde bulunan delege ağalığı da bu seçimde son bulacaktır. Yeni yapılanmada Mehmet DENİZ nasıl bir yol izler bilemiyoruz. Lakin mahallelerde güçler dengesi son çıkan kararla değişecek olduğu kesindir.
GILGAMEŞ DAVUL ÇALMAYA BAŞLADI.
Yakın zamanda kabuklarından sıyrılmış bulunan ve artık kendilerinin de söz hakkına sahip olduğunu kavrayan GILGAMEŞ grubu manifestolar yayınlayarak aday olduklarını duyurmakta ve seçimde oldukça kalabalık bir kitleye ulaşmayı hedeflemektedirler. GILGAMEŞ grubu yıllardır baskı ve entrikaların hesabını sormaya ve artık seslerinin duyurmak için mahallelerde çok ciddi çaba harcamaktadırlar. Ve de oldukça güçlü çıkacakları kesin gözü ile bakılmaktadır.
Çünkü. GILGAMEŞ grubu aslında bugüne kadar delege seçimlerinde aday olan kişilerin oy deposu olmuşlar ve her zaman dediklerini yaparak hiçbir şekilde adam satmamışlardır. Şimdi ise sıra bizde ve bizler adayız. Tüm birimlere talibiz açıklamalarını bir Manifestoyla duyurmuşlardır. Gerçekten gelecek her zaman gençlerin olmalıdır.
Gılgameş Grubu tüm delege yapısını değiştirebileceği gibi liste ve pazarlıkta söz hakkına sahip bir konumda olacaklardır. Ve kendileri bunun bilincinde olmalıdırlar.
CASUS KİM?
Kuzey toplantılarında bilinenin aksine bazı hazırlıklar yapılmakta listeler oluşturulmakta gelecekte Başkan adayının kim olacağı ve yönetimin nasıl şekilleneceği konuşulmakta bu hazırlıklar yapılırken genç ve yıpranmamış başkan adayları üzerinde konuşulmaktadır. Lakin bu kararlar içerisinde adı başkan olabilecek adaylardan biri olarak düşünülen bir isim, maalesef CHP il yönetimi tarafından Atama ile gelmiş bulunan yönetim kurulunun boş olan kadrosuna ataması yapılmış. Ve Kuzey Deşifre olan bir adayını kaybetmiş bulunmaktadır.
Hepimize Geçmiş Olsun.
Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)