Son Dakika Haberler
“width=“1293

DR. CENGIZ TAMER'in ŞANSIZLIĞI

DR. CENGIZ TAMER'in ŞANSIZLIĞI
Okunma : 1.023 views Yorum Yap

mbalci_1CHP Sariyer Belediye Başkanlığı aday adaylarında DR. Cengiz Tamer sosyal paylaşım sitesi Facebook’da gündeme geldi.
MHP ile yapılan flört görüşmeleri neticesinde ikili anlaşmalar ve proje üzerinde izlenecek siyasetin detayları konuşuluyor ve altı ay içinde 4 kere biraraya gelinerek toplantılar yapılıyor, Sözler veriliyor adaylık bütçeleri konuşuluyor, nihayetinde anlaşılamıyor.
Face-erdalIsyanın bir yüzü Facebook’ta patladı ve sert tartışamalar olmaya devam ediyor,
CHP Belediye Başkan aday adayı Dr. Cengiz Tamer’in MHP ile görüşmeleri ve pazarlığı kamuoyunda farklı tartışılıyor.
Sarıyer Posta gazetesinde 5 Ağustos 2013 Tarihinde MHP. ilçe Başkanı ile yapılan röportaj akıllara pazarlığın ve siyasi stratejinin hatalarını ortaya çıkarıyor. http://www.sariyerposta.com/mhp-ilce-baskani-coban-dr-cengiz-tamerle-adaylik-gorusmesi-yaptik-ama/
Kurmay seçiminin hataları, siyasete girmenin kararsızlığı, parti seçiminde acele edilmesi, nihayetinde yapılan görüşmelerin basına yansıması, bugün dahi tartışma konusu olması adayların bireysel strateji hataları aday adayı olma ihtimalinin önünü tıkıyor.
SEDAT ÖZSOY HATASI DERS OLMAMIŞ
Siyasi hatalar partililer tarafından affedilmiyor.
Değişik partilerden gelenler, diğer partilerle yapılan pazarlıklar ve basına yansıdığı zaman CHP aday adaylığı sedece geçici heves olarak kabul ediliyor,
Sedat Özsoy’un MHP ile görüşüp CHP ile pazarlık yapması ve tarih olarak son iki günde Partili olmadığı için MYK “gerçek partililerimiz adaylığı hak ediyor açıklaması ile MYK da Şükrü Genç’in 2009 da adaylığı onaylanmıştı. ”
Sedat Özsoy ise bir gün sonra MHP Sarıyer adayı olmuştu. “Her iki parti ile görüşerek yapılan pazarlıklar adayların geleceklerinin belirlenmesinde önemli etken oluyor..”
DR. CENGİZ TAMER’İN ŞANSIZLIĞI
MHP tandaslı lakin bürokrat olarak üye olamadığı, özellikle söz verdiği halde MHP’ den adaylık başvuruşu yapmayışı, MHP ilçe başkanı Erdal Çoban’ın basın açıklamaları ile duyurulmuştu.
Dr. Cengiz Tamer’in bir diğer şansızlığı ise CHP kadrolarında siyasi yorgunlukları bilinen ve siyaseti tek merkez, tek düşünde olarak yönetmek isteyen kadroların kontrolünde siyasi pazara sunulması, şansızlığın ikinci aşaması olarak değerlendiriliyor.
Yinede tüm adaylara başarılar diliyorum.
Mustafa Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)