Son Dakika Haberler

ENTERESAN DEĞİL Mİ?

ENTERESAN DEĞİL Mİ?
Okunma : 654 views Yorum Yap

Çok yakın zamanda gündemi belirleyen en büyük konu hiç kuşkusuz RÜŞVET operasyonudur.
Enteresan gelişmeler oldu. Böyle bir siyasi malzeme bir iktidar tarafında hiç kullanılmadı. Bana garip gelmeye başladı. Neden? Niçin? Sizlerde merak etmiyormusunuz! Bakınız. Soruşturma devam ediyor. Başbakanla yurt dışına çıkan ve dönüşünde tutuklanan ve şimdi serbest bırakılan Ümit ÖZDEMİR in dahi derin bir şekilde araştırılması gerekirken, bu davayı takip eden tüm siyasi unsurlar neden sus pus oluyor,

Sizlere şunu söyliyeceklerdir. Rüşvet operasyonu davası gizlilik kararı alındığından konu kapanmıştır. Sizde buna inanacaksınız.

Hatırlarmısınız! Yusuf TÜLÜN döneminde bir zamanlar 140 Trilyon borç hikayeleri vardı. Ne oldu?
Her şey süt liman ve sus pus devam ediyor. Herkes azgına fermuar çekmiş. Enteresan değil mi?

SİYASİ MUHTARLAR.

Hiçbir şekilde bizim muhtar bağımsız deme şansımız yok. Bir seçim yaşanıyor ve siyasi güçleri arkasına almak ve hizmet sürecinde biraz daha güçlü için destek alıyor.

İşte düğüm burada çözülüyor. Genel seçimler yaklaştıkça Muhtarlar artık “Siyasi Muhtarlar” bir parti olarak. Hatta bir parti bürosu olarak çalışmaya başlıyor. Sabır ve hizmet sınırlarını aşarak çalışmalar yapıyorlar.

Bugün bakınız ve bir daha ki seçimde nasıl ve ne amaçla oy verdiğiniz insanların aslında hiçte sizin düşünceleriniz de bir yapı olmadığını görerek isyan etmeye çalışmayın. Siz oy verdiniz. Sakın kızmayın.  Kendinizden sandıklarınız aslında hiçte sizden olmadığını göreceksiniz.

Bir Belediye Başkanı var. Vatandaşın birkaç tanesi çatı ve onarım izni alıyor Belediyeden. Vatandaş da çatısını yapmaya başlıyor. Elbette hiçbir eksik yok. Tüm izinler alınmış. Hatta ihtiyacı olanda bazı yardımlar yapılmış. Duvara iskele kuruyor. Çatıya başlıyor. 2 gün sonra Büyük Şehir Belediyesi geliyor ve tüm yapılanı, emeği yıkıyor, iskeleler yıkılıyor.

İşte vatandaşta ister istemez nasıl olduğunu merak ediyor. Araştırıyor. Bakıyor ki Şikayet aslında hiçte yabancı değil. tam yanında yanı başın da.  Çok enteresan değil mi?

Yani genel seçimler için her türlü çirkin çalışmalar yapılmaya başlandı. Her koldan saldırılar üst üste gelmeye başladı. Çirkin ilişkiler, çirkin söylemler, çirkin dedikodular, çirkin siyaset. Çirkin küfürler, çirkin mesajlar. Sonra neden? Nedeni yok bunun. Aynaya bakacaksın. Nedeni orada.

KADRO OPERASYONU.

Bugün tüm ülkemizde bir siyasi kadrolaşma yapılıyor. Son sekiz yıldır uygulanan ve Başbakanın dediği gibi HERKES KENDİ ÇALIŞABİLECEĞİ KADRO KURAR. Mantığından hareketle devletin her kademesinde kadrolaşma yapılmakta. Ben bilakis bunu desteklemekteyim. Kazanan kadrosunu kurar.

Sarıyer Belediyesin de ise tüm yaşananlara rağmen. Israrla bilerek ve beklenerek yapılmayan kadrolaşmanın, hem parti içinde, hem de siyasi arenada ne kadar rahatsız edici bir durum olduğunu maalesef kavrayamamış insanlar bulunmaktadır. Yazık.

CHP iktidarındasın ve halen daha, ısrarla kendi parti mensuplarını değil. Laik ve Cumhuriyete inanan insanları değil de, ısrarla Cumhuriyet karşıtı, amaçları sadece iç istihbarat olan, çalışmaktan ziyade hizmeti yavaşlatmaya çalışan kadroları elinde tutmak. Enteresan değil mi?

Birde, İki dönem AKP iktidarında harcanmış, sürülmüş, makam ve mevkilerinden uzaklaştırılmış laik ve Atatürkçü kadroların sürüldükleri yerden geri çağrılmayıp ve tekrar eski görevlerine iade edilmeyip, mevcut kadroyu elinde tutmaya çalışmak çok enteresan değil mi?

YETKİLER ALINMALI.

Seçim başında ortak hareket edilmiş, meclis üyelerinin kimler olacağı kararlaştırılmış listede anlaşılmış ve seçim kazanıldığında kimlerin başlıca hangi görevde yer alacağı konuşulmuş olabilir. Bunlar çeşitli siyasi nedenlerle yorgun düşmüş ve yanlışlar yapılmış olabilir. Bunun siyasi olarak gereği ne ise yapılır. Siyasi erk bunu uygulamaya koyar.

Çalışma kadrosunu hazırlama görevi verilen insan. Hata yaparsa ve bunu ısrarla sürdürüyorsa. Birde partiliyse, Yapılan kadrolaşmanın yanlışlığını sürdürmeye devam ettiği halde neden ısrarla, yetki üstüne yetki ilave edilerek daha çok hata yapması kaçınılmaz olan kişinin ısrarla elde tutulmasına devam edilir.

Siyasi olarak partiliniz olabilir. Arkadaşınız ve dostunuz belki hemşeriniz de olabilir. Lütfen yoruldun arkadaşım diyecek durumunuz da olmayabilir. Hiç olmazsa yanlış yapmakta ısrar eden, yaptığı yanlışlığın farkında dahi olmayan bir insanın hiç olmazsa, Bürokrat olduğundan görev den alamıyorsanız. Yetkilerini azaltma düşünceniz demi yok?

2 yıl oldu halen daha Belediye Başkan yardımcılıkları boş enteresan değil mi?

Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)