Son Dakika Haberler

Film Kopmadan 5 Dk Önce…Mustafa Balcı

Film Kopmadan 5 Dk Önce…Mustafa Balcı
Okunma : 970 views Yorum Yap

cemgurdenizSahilde dalgalar, hava morcivert görünümünde, birkaç gündür ıslanıyor ahmaklar, Sarıyer’de enayi mevsimi, insanlar sahile dolaşıyor, ellerinde Büyükdere dondurmasından habersiz sahte dondurma yalayan külahlı beş para etmez vatansızlar, görenler tarafından kullanılan kör çizgilerinin, fikir yürüten sözüm ona aydın  özürlülerin, son fırtınaya yakalanmadan önce sahilde çevrilen filmin kopmadan beş dakika öncesi işte…

Sahte kuzey rüzgarları ılıman esiyor, hepsi kuzeyli yaşını başını almış üç beş genç, Kutsal, Gürkan, Gürol, Engin, Rengin, ben, birde Cem Gürdeniz

****

Black Sea’nin teslim alınma planlarına dur diyen Amiralin, Gürcistan ve Rusya planlarını yok ettiği için mi? ABD tarafından operasyona uğradığı merak ediliyordu.

****

Nato’ya karşı olan!

Lakin Nato’da istihbarat komutanı olarak üç yıl görev yapan bir insanın, ajan olarak suçlanması çağımızın son filminin son perdesiydi.

Sordular! Ajanmısın?

Nato’da İstihbarat komutanı olarak çalışacaksın. Her hangi şart ve şekilde vatanımı satmayacaksın, tüm Nato teşkilatına karşı mücadele vereceksin, ABD ve Nato planlarında Black Sea’nin teslim alınışı planlanacak. Ülkene döneceksin, Gürcistan ve Rusya ayaklanması, Bu operasyonun tüm stratejileri uygulamalı olarak gerçekleşecek, Ülkene dönecek ve Black Sea’ye  çıkacak olan ABD donanmasına dur diyeceksin.

Soracaklar Ajanmısın..

Hass.ktir  Ulan…

****

Kardak Kahramanları görev ihanetine uğrayacak.

 Bulamaç, Eşek, Nergizcik, Kalalimnoz, Keçi, Sakarcıklar, Koçbaba, Ardacıklar adaları Yunanlar tarafında işgal edilecek, AKP hükümetine soracaklar birde komutanına, Heyy, Heyy…

Bu adalar 10 yıldır Yunanlı Vali ve Belediye başkanları tarafından yönetilmekte, insanların yaşamadığı bu adalarda doğal olarak Lozan anlaşması dışında kalan küçük adacıklar bugün hangi durumdadır. Bunların tekrar dava edilerek ülkemize kazandırılması gerekmektedir.

Ege sularında görev yapan donanmamızın nadide komutanlarının bu inanılmaz hükümet ve uluslararası direniş mücadelesine seyirci kalınmamalıdır.

Aklı evvel bir insan çıkacak!

Ve tüm Ege’de Yunan komutanları Türkiye’de yapılan Poyraz, Balyoz operasyonları neticesinde milletçe sevinç gözyaşları dökecekler. Pire limanında ve adalar da 7 pare top atışı yapılarak sevinç gösterilerinde bulunacaklar.

Silivri’ de Aklı evvel bir insan çıkacak ve ben savunma vermiyorum: Yazılarımı okuyun diyecek kadar cesur olacak..

****

7 sütun’a manşet yandaş ve yoldaş medyanın yayın organlarında bugün dahi hatırladığımız manşetlerine inat yazılanları görmezden gelemiyorum.

****

“Ben bu sahilde yürümeyi öğrendim. İlk denize girdiğimde önümde dalyan vardı, Bu denizde kürek çekmeyi öğrendim, ilk yelkeni Büyükdere limanında açtım.  

Bu mücadele gücümü Sarıyer’de Büyükdere’de Boğaz’da asil bir ruhu olan tarihin her dönem zamanında kendine has değerleri ile hep öncü olmuş Sarıyer’in içinden çıkmış bir amiral, bir denizci, bir vatandaş ve bir hemşeri olmaktan aldım.

Bu sürecin nereye gittiğini çok iyi biliyorum. Burada esas hedefin Türk Deniz Kuvvetleri olduğunu çok iyi biliyorum. Bu süreçte hukukun asla bir amaç, asla bir yöntem olmadığını da çok iyi biliyorum. Bu bir siyasi davadır ve bu siyasi davada ancak siyasi mücadele ile sonuca gidilir.

Hepiniz izlediniz ben savunma bile yapmadım. Sürekli siyasi manifestolar verdim. Manifestoların temelinde de Türk Deniz Kuvvetleri’nin neden odakta olduğu gelişen Cumhuriyet donanmasının kimleri ürküttüğü, neden bu operasyonun özellikle Deniz Kuvvetleri’ne yapıldığını vurguladım”  

“Mavi Vatana?”  Sadakat Ettim!

Film Koptu. 5 dakika ara…

Mustafa Balcı

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)